Mario + Rabbids Kingdom Battle Preview

00:02 4/8/2017 - Πηγή: Game 2.0

Οι σειρές και οι χαρακτήρες της Nintendo έχουν την ξεχωριστή ιδιότητα να μην φαίνονται παράταιροι μεταξύ τους. Για παράδειγμα, στο Smash Bros βλέπουμε τη Samus από το σκοτεινό Metroid να δέρνεται με την πριγκίπισσα Peach από το Super Mario και για κάποιο λόγο δεν τραβάμε τα μαλλιά μας με το πόσο περίεργο φαίνεται. Κάτι τέτοιο φαίνεται να γίνεται στο Mario

+ Rabbids Kingdom Battle για το Switch, όπου τα ζαβά κουνέλια της Ubisoft έρχονται στο Mushroom Kingdom για να φέρουν τα πάνω κάτω. Μάλιστα, οι ήρωες του μανιταροβασιλείου έχουν ανάλογα Rabbids (Rabbid Mario, Rabbid Luigi, Rabbid Peach, Rabbid Yoshi), πράγμα που προσθέτει λίγο ακόμα χιούμορ στη συνάντηση αυτών των δύο άσχετων μεταξύ τους κόσμων.

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle είναι βασικά ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής. Στην αρχή θυμίζει τίτλους όπως Final Fantasy Tactics και Fire Emblem και αυτή η ομοιότητα δεν σταματάει στα “τετράγωνα” που χωρίζεται το τερέν για να δείξει το πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι ήρωες και οι εχθροί. Το gameplay χωρίζεται στην ουσία σε δύο μέρη. Στο ένα κινείστε ελεύθερα μαζί με τους χαρακτήρες που βρίσκονται στο party σας και έχετε την δυνατότητα μιας βασικής εξερεύνησης του περιβάλλοντος. Για την ακρίβεια, κινείτε τον Beep-0, o οποίος μοιάζει με ρομποτική ηλεκτρική σκούπα με αυτιά και οι ήρωες ακολουθούν. Έτσι κινείστε στο hub για να πάτε στους ξεχωριστούς κόσμους, αλλά και ανάμεσα στις μάχες, ώστε να πάτε από την μία περιοχή της πίστας στο άλλο.

Το δεύτερο μέρος του gameplay είναι η turn-based μάχη. Μπορείτε να μετακινείτε τους χαρακτήρες με όποια σειρά θέλετε, εναλλάσσοντας τους με τα L και R. Μπορείτε επίσης να κάνετε όποια ενέργεια θέλετε με όποια σειρά θέλετε. O τρόπος που λειτουργούν υπαγορεύεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τις δυνατότητες του κάθε χαρακτήρα. Ας πούμε ότι κάτω από οποιοδήποτε σενάριο, μπορείτε να κινείστε στο τερέν, καλύπτοντας συγκεκριμένη απόσταση σε τετράγωνα, να επιτίθεστε, να καλύπτεστε, να χρησιμοποιείτε δευτερεύοντα όπλα όταν αυτά είναι διαθέσιμα, να κάνετε team jumps αν θέλετε να πάτε κάποιον από την ομάδα σας πιο μακριά ή να τον κάνετε να ανέβει σε κάποιο ψηλότερο σημείο. Μπορείτε να κάνετε και dash στους εχθρούς ενώ κινείστε προσθέτοντας περισσότερες ευκαιρίες για ζημιά. Αργότερα αποκτάτε νέες ικανότητες, όπως το healing της Rabbid Peach και το hero vision που μετατρέπει oποιονδήποτε χαρακτήρα σε τρομερό badass που πυροβολάει εχθρούς που βρίσκονται εντός πεδίου πυρός και πάνε να κουνηθούν στον γύρο τους. Οι εχθροί μπορούν να έχουν όλες τις ωραίες κινήσεις και δυνατότητες που έχετε κι εσείς, με αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιείτε το μυαλό σας έτσι ώστε να έχετε υπόψιν τις πιθανές συνέπειες των κινήσεών σας στο πόσο εύκολα οι χαρακτήρες σας είναι ανοιχτοί σε επιθέσεις.

Οι μάχες μπορούν να εξελιχτούν σε τέρμα επικούρα.

Το Battle HQ είναι το σημείο όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην επιλογή των χαρακτήρων, τα όπλα και τα skill trees τους. Μπορείτε να επιλέξετε ποιους χαρακτήρες έχει ο Mario μαζί του, αλλά με τους εξής περιορισμούς: ο Mario και ένας χαρακτήρας Rabbid πρέπει πάντα να είναι στην ομάδα. Στο gameplay demo που έπαιξα, ο Mario και η Rabbid Peach ήταν στη βασική σύνθεση, κυρίως γιατί η Rabbid Peach έχει healing. Το παιχνίδι διαθέτει μια πραγματικά τεράστια συλλογή από όπλα και τα ξεκλειδώνετε όσο αναβαθμίζετε τους χαρακτήρες, αλλά πρέπει να τα “αγοράζετε” και για να το κάνετε αυτό, πρέπει να έχετε αρκετά νομίσματα. Τα εν λόγω νομίσματα τα βρίσκετε τόσο στην εξερεύνηση όσο και στις μάχες, όπου εμφανίζονται από blocks που σπάτε με επιθέσεις. Πέρα από κύρια όπλα, υπάρχουν και δευτερεύοντα που σας βοηθάνε να κάνετε damage ή να προκαλείτε αλλαγές στο status των εχθρών όπως poison ή να έχουν μικρότερο πεδίο κίνησης. Όπως και να χει, το παιχνίδι φαίνεται να ικανοποιεί πλήρως σε αυτόν τον τομέα.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο όμως του Battle HQ είναι τα skill trees. Αναβαθμίζετε τους χαρακτήρες σας με orbs που παίρνετε από τις μάχες, με τα skills να χωρίζονται σε movement, attack, technique, και other. Στο movement υπάρχουν πράγματα όπως να κάνετε dash πολλαπλούς εχθρούς ή να κάνετε ζημιά τριγύρω ενώ προσγειώνεστε από team jump. Στο attack ανεβάζετε κυρίως το damage που κάνετε σε εχθρούς με κύριες ή δευτερεύουσες επιθέσεις. Στο technique μπορείτε να αυξήσετε τις φορές που ενεργοποιείται το hero vision ή να έχετε την δυνατότητα να ανεβάσετε το damage που κάνει η ομάδα σας για μερικούς γύρους. Στο other συγκαταλέγονται οι επαυξήσεις σε HP και το πεδίο κίνησης και πυρός του εκάστοτε χαρακτήρα. Ο κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικά skill trees και ο καθένας έχει διαφορετικά skills αλλά και κατανομή στις τέσσερις κατηγορίες.

Κατά την διάρκεια του demo είχα την ευκαιρία να δω δύο περιοχές. Η πρώτη είναι από την αρχή του παιχνιδιού, με δύο μάχες. Στην μία πρέπει να καθαρίσετε το τερέν από τους εχθρούς και στην άλλη πρέπει να φτάσετε έστω έναν από τους χαρακτήρες στο safe zone που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της περιοχής. Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικά objectives που αλλάζουν αρκετά τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι μάχες. Η δεύτερη περιοχή είναι από την μέση του παιχνιδιού, με το objective με το safe zone αλλά αυτή τη φορά με περισσότερους εχθρούς που έχουν και περισσότερες ικανότητες, ενώ υπάρχει μόνιμο respawning νέων εχθρών μέχρι να ολοκληρώσετε το στόχο ή να ηττηθείτε. Στην δική μου περίπτωση έγινε το δεύτερο και μάλιστα με “τραγικό” τρόπο αφού είχα σχεδόν φτάσει στο τέλος. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι το gameplay έχει αρκετό βάθος, παρά τις αρχικές αμφιβολίες. Η δυσκολία μπορεί να ανέβει σε δυσθεώρητα επίπεδα και είναι πιθανό κάτω από τη χαριτομενιά του Mario και το toilet humor του Rabbids να υπάρχει κάτι αξιόλογο.

Μπορεί να ξεγελά η εμφάνιση, αλλά μερικοί εχθροί παίζουν βρώμικο παιχνίδι.

Το παιχνίδι είναι πανέμορφο, με φανταχτερά χρώματα, άπλετο animation στους χαρακτήρες αλλά και τα περιβάλλοντα. Το μόνο παράπονό μου αφορά τα μακρινά στοιχεία του παρασκηνίου που είναι επίτηδες θολά. Η σχεδόν τελική έκδοση που δοκίμασα έτρεχε απροβλημάτιστα, κάτι που είναι καλό σημάδι. Ο ήχος επίσης έχει καλά στοιχεία, με κραυγές των λαγών, τις γνωστές φωνές των χαρακτήρων της Nintendo, αρκετά κομμάτια και απ' ότι φαίνεται και εκτελέσεις κλασικών κομματιών από παιχνίδια της Nintendo. Το περιβάλλον μάλιστα έχει και κατάλληλα animations που συγχρονίζονται με την μουσική.

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle είναι ένα πολλά υποσχόμενο strategy. Αρκετά απλό και ελεύθερο σε μερικά πράγματα έτσι ώστε όλοι να μπορούν να καταλάβουν τους βασικούς μηχανισμούς του, αλλά ταυτόχρονα κάτω από το πολύχρωμο περιτύλιγμα δείχνει να έχει κάτι περισσότερο.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:Ubisoft ParisΕΚΔΟΣΗ:UbisoftΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Turn-based combat adventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://rabbids.ubisoft.com/portal/en-us/games/mario-rabbids-kingdom-battle.aspxHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:29/8/2017PEGI:7

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα