Kirby’s Dream Buffet review

19:58 7/9/2022 - Πηγή: Game 2.0

Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό είναι κάτι που όλοι αρχίζουμε να το ψιλιαζόμαστε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τι έχει να προσφέρει η Nintendo; Kirby. Περισσότερο Kirby. Ο Kirby θα κλείσει όλες τις πληγές. Ο Kirby θα μας σώσει. Γονατίστε όλοι στον κύριο και σωτήρα μας Kirby. Πέραν του αστείου όμως, το Kirby’s

Dream Buffet μας έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά το Kirby and the Forgotten Land. Παρόλα αυτά, είναι εντελώς διαφορετικό και θεότρελο, θυμίζοντας πολύ το Kiby Tilt and Tumble απλά χωρίς motion controls.

Το Dream Fork έκανε τον Kirby μικρό και έτσι ο Kirby και τα άλλα Kirby αποφασίζουν να κάνουν αγώνες κυριολεκτικά επί της τάβλας για το ποιος θα γίνει ο πιο καλοταϊσμένος, ο πιο χοντρουλός, ο μεγαλύτερος Kirby. Αυτό το καταφέρνουν καταβροχθίζοντας φράουλες (και μερικές φορές άλλα φρούτα του δάσους) πάνω από τούρτες, τάρτες, τηγάνια με αυγά, ζελέδες, κουραμπιέδες και άλλα πολλά.

Μπαίνοντας στο κεντρικό…. τραπέζι, μπορείτε να διακοσμήσετε μια τούρτα με διακοσμητικά μπισκότα που ξεκλειδώνετε, να αλλάξετε την εμφάνιση του Kirby σας με στολές και χρώματα, ενώ μπορείτε να δείτε και εν συντομία τις προηγούμενες περιπέτειες του Kirby. Αλλά το κυρίως μενού δεσπώζει ακριβώς στην μέση του τραπεζιού: η επιλογή των διαφόρων game modes. Το παιχνίδι υποστηρίζει τοπικό multiplayer (αν έχετε αρκετούς πιστούς… εννοώ φίλους που έχουν το παιχνίδι στο Switch τους) και online multiplayer με φίλους μέσω lobby που είναι διαθέσιμα μέσω κωδικών (μπορείτε να καλέσετε και άτομα που δεν είναι στη λίστα φίλων σας) ή με αγνώστους μέσω matchmaking. Μπορείτε επίσης να παίξετε offline με AI bots. Πολύ γρήγορα, παίζοντας offline μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε free-rolling σε ένα τεράστιο τραπέζι που είναι γεμάτο φράουλες, ώστε να μάθετε τον χειρισμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες δυνάμεις και να δείτε πώς ακριβώς λειτουργούν ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις χαοτικές online αναμετρήσεις. Έπειτα μπορείτε είτε να παίξετε mini-games ξεχωριστά ή να κάνετε grand prix ώστε να πάρετε μια καλή ιδέα για το τί σας περιμένει.

Και περνάμε στο κυρίως πιάτο. Το μεγάλο φαγοπότι. Το, αν μου επιτρέπετε, επικό τσιμπούσι που είναι το online. Εδώ βρίσκεστε αντιμέτωπος με άλλους τέσσερις παίκτες (όπως προαναφέρθηκε, μέσω matchmaking ή με φίλους δημιουργώντας ένα τυπικό lobby με χρήση κωδικού) σε grand prix. Το μενού σε κάθε grand prix περιλαμβάνει αρχικά έναν αγώνα ταχύτητας όπου οι παίκτες καλούνται να φάνε όσες περισσότερες φράουλες μπορούν ενώ τρέχουν για να προλάβουν τις μεγάλες φραουλότουρτες στο τέλος. Όσο πιο πολύ μεγαλώνει ο Kirby σας τόσο πιο γρήγορα κυλάει και μπορεί να εκτοπίσει τους μικρότερους Kirby. Από την άλλη όμως σε περίπτωση που βρεθείτε εκτός πίστας, μπορείτε να αιωρηθείτε για λιγότερη ώρα, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες να μπείτε ξανά στον αγώνα. Έπειτα έρχεται ένα mini-game, που αλλάζει σε κάθε grand prix, όπως το να μπείτε σε φλιτζάνια για να φάτε τις φράουλες ή να κυλίσετε πάνω σε εχθρούς για να τους πάρετε τις φράουλες. Αμέσως μετά υπάρχει άλλος ένας αγώνας δρόμου όπου, ανάλογα με το πόσο πίσω είστε στην κατάταξη, ξεκινάτε από καλύτερη θέση.

Μετά από αυτά, έχουμε και battle royale. Εδώ μιλάμε για το απόλυτο χάος. Καλείστε να σπρώξετε τους άλλους Kirby εκτός πίστας ή να χρησιμποιήσετε ικανότητες για να τους πετάξετε έξω. Κάθε φορά που στέλνετε κάποιον αντίπαλο παίκτη στο υπερπέραν, παίρνετε ένα γενναίο ποσοστό από τις φράουλές του. Ταυτόχρονα επικρατεί ένας πρωτοφανής χαμός, καθώς το Master Hand προσπαθεί να πιάσει τους Kirby με μια λαβίδα φαγητού ή να σηκώσει κομμάτια σάντουιτς με ένα πιρούνι. Ξεκλειδώνοντας περισσότερες πίστες, βρίσκεστε σε αρένες battle royale με ακόμα περισσότερα στοιχεία που κάνουν τον αγώνα πιο ενδιαφέρων. Στο τέλος, οι Kirby ζυγίζονται. Κερδίζει ο πιο παχουλός, δηλαδή αυτός που έχει φάει τις περισσότερες φράουλες, αλλά όχι πριν μοιραστούν μερικές bonus φράουλες για τυχαία πράγματα που έκαναν οι παίκτες κατά την διάρκεια του αγώνα. Κάποιος που χρησιμοποίησε περισσότερες ικανότητες ή κάποιος που έφαγε περισσότερες φράουλες μπορεί να λάβει μια μεγάλη μπουκιά από επιπλέον φράουλες. Αυτά είναι τυχαία και μερικές φορές αρκετά για να κερδιθεί ο αγώνας στο τέλος.

To gameplay του Kirby’s Dream Buffet, όπως ίσως έχετε καταλάβει ήδη, μοιάζει με του Fall Guys. Τα grand prix έχουν την δομή ενός event, όπως και το gameplay, όπου δεν έχετε 100% τον έλεγχο του τί κάνετε. Επίσης το γεγονός πως χειρίζεστε μια μπάλα η οποία μαζεύοντας πράγματα (στην προκειμένη περίπτωση φράουλες) μεγαλώνει και αλλάζει χαρακτηριστικά, προσωπικά μου θυμίζει Katamari Damacy. Παίζοντας online δεν συνάντησα ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από περιστασιακό lag που εμφανίζεται σαν frame drops, αφού το παιχνίδι αναμένει τους παίκτες που έχουν καθυστέρηση να φτάσουν στο ίδιο frame.

Αν πρέπει να αναφέρω κάποια αρνητικά, αυτά είναι δύο. Πρώτον, το γεγονός πως το παιχνίδι σύντομα αρχίζει να επαναλαμβάνεται, ακόμα και αν ξεκλειδώνετε σιγά-σιγά νέες πίστες και τα grand prix έχουν αυτό το «πάμε άλλη μία» που μπορεί να σας κάνει να παίζετε ώρες. Εν τούτοις, γυρνώντας στο παιχνίδι αφότου παίξετε κάτι άλλο, καταλαβαίνετε πόσο επαναλαμβανόμενο είναι. Το δεύτερο θέμα είναι το πόσο εύκολα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στο battle royale. Μπορεί κάποιος να είναι τελευταίος και να παραμένει στην τέταρτη θέση κατά την διάρκεια του grand prix και ξαφνικά να νικήσει, τρώγοντας τις φράουλες που πέφτουν σωρηδόν αλλά και πετώντας τους άλλους παίκτες εκτός πίστας με copy abilities. Ναι, είναι καλό που ο αγώνας κρίνεται στο τέλος και ίσως και αργότερα με τις bonus φράουλες, αλλά ταυτόχρονα απαξιώνονται τα άλλα, μεγαλύτερα μέρη του grand prix.

Περνώντας στο τεχνικό τομέα, έχω να πω πως το Kirby’s Dream Buffet σας κάνει να… πεινάσετε. Δεν ξέρω τί παίζει στα studios της Nintendo και οι developers τους σχεδόν πάντα κάνουν τα φαγητά υπερβολικά λαχταριστά και ταυτόχρονα σουρεαλιστικά όμορφα. Κάνουν σχεδόν ότι ένας food stylist για να κάνει τα χάμπουργκερ να φαίνονται τόσο ωραία και χορταστικά στις διαφημίσεις. Τα γλυκά και τα φαγητά είναι τα βασικά πράγματα που βλέπετε. Υπάρχουν και μερικές λεπτομέρειες όπως το φως που καθρεφτίζεται στα παγωμένα σορμπέ, η ζάχαρη που στραφταλίζει και η υφή της μαρέγκας που μάλιστα αλλάζει όταν περνάνε οι Kirby αφήνοντας σημάδια. Επίσης σε συγκεκριμένες περιστάσεις γίνεται το ανάλογο πατιρντί. Φράουλες, χαρακτήρες, εχθροί, copy abilities και γενικά γίνεται αρκετός πανικός επί της οθόνης. Ευτυχώς, το παιχνίδι τρέχει άνετα στα 60fps. Ο δε ήχος είναι αυτό που λέμε κλασσικό Kirby. Προχωρώντας ξεκλειδώνετε μουσική από σχεδόν όλους τους τίτλους της σειράς, ακόμα και από μερικές ξεχασμένες περιπτώσεις όπως το Kirby’s Pinball Land.

Το Kirby’s Dream Buffet είναι μια εξαιρετική οικονομική επιλογή για τους κατόχους Switch. Αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από ότι παίζετε αυτό τον καιρό και έχετε όρεξη για χαβαλέ με φίλους, αποκτήστε το χωρίς δεύτερη. All hail Kirby!

Διασκεδαστικό και γρήγοροΑρκετά unlockables εν μέσω αγώναΛαχταρτιστή απεικόνιση των φαγητώνΟτι καλύτερο με φίλουςΤο battle royale μπορεί να καθορίσει ολόκληρο τον αγώναΓίνεται επαναλαμβανόμενοΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:Hal LaboratoryΕΚΔΟΣΗ:Nintendo

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα