PS5: Βελτιώσεις με update

14:35 7/9/2022 - Πηγή: Game 2.0

Ώρα για ένα ακόμα βαρβάτο system update του PS5. Η Sony ανακοίνωσε την διάθεση νέου update για το PS5, που φέρνει βελτιώσεις/προσθήκες όπως υποστήριξη 1440p και gamelists. Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές παρακάτω και πείτε μας γνώμη! Πώς είναι η εμπειρία σας με το PS5 μέχρι τώρα;

• Στη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών, μπορείτε

τώρα να δημιουργείτε προσαρμοσμένες λίστες παιχνιδιών για να οργανώνετε καλύτερα τα παιχνίδια σας.
Μπορείτε να δημιουργήσετε τη λίστα παιχνιδιών σας μέσα στη Βιβλιοθήκη παιχνιδιών επιλέγοντας την καρτέλα [Η συλλογή σας].
Επιλέξτε παιχνίδια για να τα προσθέσετε στη λίστα παιχνιδιών σας και στη συνέχεια αποφασίστε πώς θα την ονομάσετε.

• Ενημερώσαμε τα παρακάτω για τη λειτουργία Βοήθεια παιχνιδιού:
Η Βοήθεια παιχνιδιού σάς ενημερώνει πλέον όταν υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια, τόσο στο PS5 όσο και στο κινητό μέσω της εφαρμογής PlayStation App.
Μπορείτε να ρυθμίσετε αν θα εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις της Βοήθειας παιχνιδιού. Στο PS5, επιλέξτε [Ρυθμίσεις] > [Ειδοποιήσεις] > [Βοήθεια παιχνιδιού]. Στην εφαρμογή PlayStation App, επιλέξτε [Ρυθμίσεις] > [Ειδοποιήσεις push] > [Βοήθεια παιχνιδιού].

• Υποστηρίζεται πλέον έξοδος βίντεο HDMI 1440p.
Πριν από τη χρήση, εκτελέστε μια δοκιμή για να δείτε αν η συσκευή HDMI σας υποστηρίζει έξοδο βίντεο 1440p επιλέγοντας [Ρυθμίσεις] > [Οθόνη και βίντεο] > [Έξοδος βίντεο] > [Δοκιμή εξόδου 1440p].

• Ενημερώσαμε τα εξής στο Game Base:
Μπορείτε πλέον να ζητάτε από τα μέλη των γκρουπ να κάνουν Έναρξη κοινής χρήσης οθόνης για να παρακολουθείτε το παίξιμο των παιχνιδιών τους.
Μεταβείτε στην κάρτα φωνητικής συνομιλίας, επιλέξτε το μέλος του γκρουπ στο οποίο θέλετε να στείλετε το αίτημα και κατόπιν επιλέξτε [Αίτημα κοινής χρήσης οθόνης].

• Όταν ενταχθείτε σε ένα γκρουπ και ένα μέλος του γκρουπ παίζει ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε, θα λαμβάνετε πλέον μια ειδοποίηση. Μπορείτε να συμμετάσχετε στο παιχνίδι απευθείας από την ειδοποίηση.

• Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα, μπορείτε πλέον να βλέπετε το προφίλ του αποστολέα επιλέγοντας το μήνυμα και πατώντας το κουμπί επιλογών.

• Ενημερώσαμε τα παρακάτω για τα [Αιτήματα φιλίας].
Όταν αποδέχεστε ένα αίτημα φιλίας στη λίστα [Παραληφθέντα], μπορείτε πλέον να βλέπετε το προφίλ του νέου σας φίλου στα [Αποδεχθέντα αιτήματα].

• Στην κάρτα Game Base, μπορείτε πλέον να στέλνετε αυτοκόλλητα και φωνητικά μηνύματα στις παρέες σας.

• Οι ακόλουθες δυνατότητες έχουν προστεθεί στα hub των παιχνιδιών:
Οι δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορούν τώρα να προβάλλονται σε περίοπτη θέση στην κορυφή του hub του παιχνιδιού, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη η επιστροφή στο σημείο που σταματήσατε.
Αν η Βοήθεια παιχνιδιού είναι διαθέσιμη για μια δραστηριότητα, εμφανίζεται το κουμπί [Προβολή υποδείξεων].
Στην ενότητα [Βίντεο που βασίζονται στο πρόσφατο παιχνίδι σας], θα βλέπετε ετικέτες για τους λόγους για τους οποίους σας προτείνονται τα βίντεο, όπως "Γρήγορο παιχνίδι", "Υψηλή βαθμολογία" ή "Επίδοση".

• Καθώς χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης στο web, μπορείτε πλέον να επιλέγετε μεταξύ δύο τύπων λειτουργιών μεγέθυνσης.
Η επιλογή "Μεγέθυνση" σάς επιτρέπει να αυξάνετε το μέγεθος των στοιχείων της σελίδας καθώς προσαρμόζετε τη διάταξή τους, ώστε να χωρούν τα πάντα χωρίς να χρειάζεται κύλιση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά.
Η επιλογή "Αύξηση" αυξάνει το μέγεθος όλων των στοιχείων της σελίδας χωρίς προσαρμογές της διάταξης.
Το μέγιστο ποσοστό ζουμ/μεγέθυνσης είναι πλέον 500%.

• Αναδιοργανώσαμε τις ρυθμίσεις ήχου 3D.
Αυτές οι ρυθμίσεις βρίσκονται πλέον στις επιλογές [Ήχος 3D για ηχεία τηλεόρασης] και [Ήχος 3D για ακουστικά] στις [Ρυθμίσεις]> [Ήχος].
Μπορείτε πλέον να ακούτε και να συγκρίνετε τη διαφορά μεταξύ του ήχου 3D και του στερεοφωνικού ήχου στην ίδια οθόνη.

• Η λειτουργία φωνητικών εντολών υποστηρίζει πλέον την αναζήτηση περιεχομένου στο YouTube με τη χρήση φωνής. Προς το παρόν, η λειτουργία Φωνητικής εντολής (Προεπισκόπηση) είναι διαθέσιμη μόνο στα Αγγλικά για παίκτες με λογαριασμούς PSN στις Η.Π.Α. και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Από οπουδήποτε στο PS5, ακόμα και καθώς παίζετε παιχνίδια, μπορείτε να πείτε "Hey PlayStation, search for [keyword] to YouTube" (PlayStation, κάνε αναζήτηση για το [λέξη-κλειδί] στο YouTube). Θα ανοίξει η εφαρμογή YouTube και θα εμφανιστούν τα σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης.
Ο τρόπος φωνητικής εισαγωγής κειμένου έχει αλλάξει. Προηγουμένως, αν είχατε ενεργοποιημένο τον αναγνώστη οθόνης, έπρεπε να περιμένετε να εκφωνηθούν οι οδηγίες προτού μιλήσετε στο χειριστήριο για να εισαγάγετε κείμενο με τη φωνή. Τώρα, μπορείτε να παραλείπετε τις οδηγίες πατώντας το κουμπί Χ.

• Οι ακόλουθες βελτιώσεις έχουν προστεθεί στη λειτουργία του αναγνώστη οθόνης.
Όταν εμφανίζονται συντομεύσεις κουμπιών του χειριστηρίου για κουμπιά επί της οθόνης, ο αναγνώστης οθόνης τις διαβάζει τώρα δυνατά.

• Ενημερώσαμε τα παρακάτω για το Απομακρυσμένο παιχνίδι.
Η χρήση του πληκτρολογίου στο PC ή στο Mac σας είναι πλέον ευκολότερη όταν χρησιμοποιείτε το PS Remote Play. Αφαιρέσαμε το πλαίσιο εισαγωγής κειμένου, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας για να πληκτρολογήσετε απευθείας στο PS5 ή το PS4. Εκτός από την πληκτρολόγηση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε πλέον το πληκτρολόγιο για να ελέγξετε παιχνίδια που το υποστηρίζουν.

• Οι προσαρμοσμένες αντιστοιχίσεις κουμπιών ενεργοποιούνται πλέον στην οθόνη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης.

• Ενημερώσαμε το λογισμικό του ασύρματου χειριστηρίου DualSense για να βελτιώσουμε τη σταθερότητα.

• Επιλύθηκε ένα πρόβλημα που προκαλεί σφάλματα λογισμικού του συστήματος κατά τη λειτουργία αδράνειας σε ορισμένες κονσόλες PS5.

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα