Kingdom Hearts HD 1.5 Remix Review

Λίγες άλλες σειρές παιχνιδιών έχουν αγαπηθεί τόσο όσο το Kingdom Hearts, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια κρατιέται ζωντανή με αμέτρητα spin-offs. Και γιατί να μην αγαπηθεί άλλωστε; Προσφέρει την ελαφρότητα των χαρακτήρων της Disney, ενώ ταυτόχρονα διηγείται μια επική και αρκετά μελαγχολική ιστορία τριών παιδιών που βρίσκονται αντιμέτωπα με την απώλεια των φίλων τους, την αναζήτηση και την πίστη που θρέφει ο ένας για τον άλλον.

H συλλογή Kingdom Hearts HD 1.5 Remix φέρνει σε HD τρία παιχνίδια της σειράς. Τα βασικά είναι το Kingdom

Hearts Final Mix, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη μέσω αυτής της συλλογής, και το Kingdom Hearts Re:Chain of Memories που είναι συνέχεια του πρώτου τίτλου και αρχικά είχε βγει στο Game Boy Advance και στη συνέχεια στο PS2. Σε περίπτωση που δεν σας αρκούν αυτά τα τεράστια RPG και το κοντινότερο video club έχει κλείσει και έχετε μείνει με το ποπ κορν στο χέρι, η συλλογή περιέχει και το Kingdom Hearts 358/2 Days του DS σε μορφή βίντεο. Στην πραγματικότητα είναι πολλές cutscenes μαζί βαλμένες έτσι ώστε να εξιστορούν τα γεγονότα του παιχνιδιού. Μακάρι να είχαμε κανονική HD έκδοση και του 358/2 Days, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα τι παίζει σε αυτή την περίπτωση. Το Chain of Memories είχε μεταφερθεί στο PS2 οπότε μαζί με το πρώτο παιχνίδι, μεταφέρθηκαν πολύ πιο εύκολα στην μαγική HD ανάλυση. Το 358/2 Days όμως θα έπαιρνε πάρα πολύ καιρό να ξαναφτιαχτεί κυριολεκτικά από την αρχή σε HD. Το συν της υπόθεσης πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι από τα κορυφαία της σειράς, οπότε μην παραπονιέστε και πιάστε τα ποπ κορν.

Πολεμώντας τους Heartless (και την κάμερα) στο Kingdom Hearts.

Παρά την ανανεωμένη εμφάνισή τους, τα παιχνίδια δεν έχουν... Remixαριστεί αρκετά ώστε να εκλείψουν κάποια από τα αρνητικά στοιχεία τους. Για παράδειγμα, μπορείτε πλέον να γυρίσετε την κάμερα με το δεξί αναλογικό μοχλό, αλλά η κάμερα παραμένει αχαρακτήριστη και πολλές φορές γίνεται αίτιο πολλών δεινών σας. Άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με το αν επιλέξετε να παίξετε την Remixed έκδοση του πρώτου παιχνιδιού ή την κανονική. Στη Remixed έκδοση έχουν αφαιρεθεί πολλά από τα ενοχλητικά fetch quests (όπως αυτό στην αρχή του παιχνιδιού, που σας βάζει να μαζέψετε διάφορα μπιχλιμπίδια) και έχει “δέσει” λίγο περισσότερο η ροή βγάζοντας μερικά σημεία που κανονικά σας έτρωγαν πολύ χρόνο και αντικαθιστώντας τα με cutscenes. Κατά τα άλλα, τα παιχνίδια είναι ίδια με τις εκδόσεις του PS2. Αν έχετε παίξει έστω και λίγο Kingdom Hearts, τότε ξέρετε ότι πρόκειται για action RPG της ιαπωνικής σχολής. To Chain of Memories προσθέτει στη συνταγή τη χρήση καρτών ως εντολές μάχης αλλά και ως μέθοδο για το τί δωμάτιο εμφανίζεται πίσω από την εκάστοτε πόρτα, με την επιλογή των ανάλογων καρτών. Είναι ένας ωραίος μηχανισμός που κρατάει το παιχνίδι φρέσκο.

Ας περάσουμε στις μεγαλύτερες αλλαγές, που εντοπίζονται στα γραφικά. Σχεδόν τα πάντα έχουν προσαρμοστεί σε HD ανάλυση και οι cutscenes με την μηχανή του παιχνιδιού είναι πολύ πιο όμορφες. Τα περιβάλλοντα, ενώ δεν έχουν υποστεί προσθήκες, είναι αρκετά πιο ωραία. Έχει γίνει επίσης καλή δουλειά στις υφές που φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί εκ νέου, ενώ οι θολές ή “τραβηγμένες” είναι τόσο σπάνιες που ίσως δεν τις δείτε ποτέ. Έχουν κρατηθεί όμως τα χαμηλής λεπτομέρειας μοντέλα χαρακτήρων που υπήρχαν στο PS2, τα οποία χρησιμοποιούνται για οτιδήποτε άλλο πλην των cutscenes. Η έλλειψη λεπτομέρειας κάνει μπαμ και το χειρότερο είναι ότι μιλάνε και το στόμα τους ουσιαστικά είναι ένα κινούμενο texture. Καταλαβαίνω ότι στο PS2 αυτό ήταν αναγκαίο για να γίνεται ορθή διαχείριση της διαθέσιμης μνήμης, αλλά στο PS3 θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο λεπτομερή.

Τσαντίζεις τον Donald, τρως το blizzard σου και ησυχάζεις.

Ένας άλλος τομέας που έχει υποστεί αλλαγές είναι ο ήχος. Δεν αναφέρομαι βέβαια στα εφέ και την μουσική επένδυση που παραμένουν ως έχουν, με τα αγαπημένα μουσικά θέματα να δίνουν το παρόν προκαλώντας νοσταλγία στους παλιούς φαν της σειράς. Όμως οι φωνές έχουν αλλάξει, και ειδικά του Sora σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει γιατί είναι αρκετά πιο “βαριά” και στο πρώτο παιχνίδι (όπου ο Sora είναι ακόμα παιδί) δεν ταιριάζει ιδιαίτερα. Βέβαια αυτό έχει να κάνει με το πόσο δέχεστε τις αλλαγές. Ευτυχώς ο ηθοποιός ερμηνεύει καλά το ρόλο του και οι διάλογοι δεν έχουν αλλάξει σε σημείο που να υπάρχει πρόβλημα στην ιστορία του τίτλου. Οπότε αν δεν είστε “κολλημένοι” με την παλιά φωνή του Sora, θα συνηθίσετε τη νέα εύκολα.

Εν τέλει το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix είναι μια ωραία συλλογή για να θυμηθείτε τις παλιές καλές εποχές, τότε που η ιδέα και μόνο του παντρέματος των κόσμων του Final Fantasy και της Disney φάνταζε ονειρική. Φυσικά οι νεότεροι φαν μπορούν να δουν πώς ξεκινούν όλα και τί ακριβώς συμβαίνει, καθώς η ιστορία της σειράς δεν είναι και η πιο απλή και ευκολονόητη. Γι αυτό, το Kingdom Hearts HD 1.5 Remix είναι ιδανική ευκαιρία να κάνετε ένα μακροβούτι στον μαγικό κόσμο του Kingdom Hearts.

Επιλογή Remixed που αφαιρεί τα fetch quests από το πρώτο Kingdom HeartsΤο λιγότερο αναγνωρισμένο αλλά αρκετά αξιόλογο Chain of MemoriesΤα γραφικά σε HD είναι πανέμορφαΗ προβληματική κάμερα δεν έχει διορθωθείΤα άσχημα in-game μοντέλα χαρακτήρων έχουν μείνει ανέπαφαΤο 358/2 είναι σε μορφή βίντεοΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS3ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Square EnixΕΚΔΟΣΗ:Square EnixΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://kingdomhearts.com/hd15remix/home/index.phpHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:13/9/2013PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα