LG: Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις κινητών κατά 24% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2012

20:23 24/10/2013 - Πηγή: PC Nea
Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το τρίτο τρίμηνο του 2013 ανέρχεται σε 13,89 τρισεκατομμύρια γουόν (KRW), τα οποία αντιστοιχούν σε 12,51 δις δολάρια.

Αν και ο ισχυρός ανταγωνισμός στον τομέα των τηλεοράσεων, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, επηρέασαν τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, οι πωλήσεις κινητών καταγράφουν
αύξηση 24% σε ετήσια βάση. Τα λειτουργικά κέρδη της LG έφτασαν στα 217,80 δισεκατομμύρια KRW (196,34 εκατομμύρια δολάρια) για το τρίτο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας αύξηση 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η LG Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) ανακοίνωσε έσοδα 5,01 τρισεκατομμυρίων KRW (4,50 δις δολάρια), καταγράφοντας μείωση 7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που αντανακλά τη μικρότερη ζήτηση για συσκευές TV σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την πτώση στις τιμές πώλησης. Οι υψηλότερες πωλήσεις στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως της Ασίας και της ΚΑΚ, αντισταθμίστηκαν από τις υποτονικές πωλήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα λειτουργικά κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανέρχονται στα 124,40 δις KRW (111,68 εκατομμύρια δολάρια), αυξημένα σε σύγκριση τόσο με το προηγούμενο τρίμηνο, όσο και σε ετήσια βάση, αποτέλεσμα που αντανακλά την καλύτερη διαχείριση σε επίπεδο λειτουργικού κόστους και δαπανών μάρκετινγκ. Η LG σχεδιάζει να επικεντρωθεί για την εορταστική περίοδο στην ενίσχυση των πωλήσεων premium προϊόντων, όπως οι OLED TVs και οι ULTRA HD TVs, με την παράλληλη διαχείριση του κόστους.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, τα έσοδα της LG Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) σημείωσαν αύξηση 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, φτάνοντας τα 3,05 τρισεκατομμύρια KRW (2,75 δις δολάρια). Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, οι πωλήσεις των smartphone ανήλθαν στις 12 εκατομμύρια συσκευές, παρ’ όλα αυτά η ενίσχυση του ανταγωνισμού και η αύξηση των επενδύσεων στον τομέα του marketing είχαν επιπτώσεις στην κερδοφορία και τη μέση τιμή πώλησης.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η LG σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην αύξηση των πωλήσεων νέων premium προϊόντων, όπως το LG G2 smartphone, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των πωλήσεων συσκευών 3G της μεσαίας κατηγορίας, όπως τα κινητά των σειρών L II και F.

Η LG Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) καταγράφει έσοδα 2,97 τρισεκατομμυρίων KRW (2,68 δις δολάρια), σημειώνοντας άνοδο κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κυρίως λόγω της θετικής αποδοχής από την αγορά για τα νέα πλυντήρια και ψυγεία της LG.

Οι πωλήσεις των οικιακών συσκευών της LG αυξήθηκαν στη Βόρεια Αμερική και στην Κίνα, αλλά υποχώρησαν στις αναπτυσσόμενες αγορές. Παρά την αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών και τη βελτίωση της διαχείρισης κόστους, τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου καταγράφουν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, στα 109,20 δισεκατομμύρια KRW (98,17 εκατ. δολάρια), κυρίως λόγω των δυσμενών συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Η LG Air Conditioning & Energy Solutions Company (Κλιματισμός και Ενεργειακές λύσεις) δεν εμφανίζει σχεδόν καμία μεταβολή στις πωλήσεις της περιόδου, ενώ το περιθώριο κέρδους από λειτουργικές δραστηριότητες παραμένει αμετάβλητο σε ετήσια βάση, με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 973 δισεκατομμύρια KRW (876,32 εκατ. δολάρια). Λόγω των αυξημένων δαπανών στο R&D, σε συνδυασμό με τις συνθήκες αδυναμίας που εμφανίζουν οι διεθνείς αγορές, οι οποίες θα συνεχίσουν να επιδρούν αρνητικά σε επίπεδο δραστηριότητας, η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην αύξηση του μεριδίου της σε μη εποχικά προϊόντα, καθώς επίσης και στην ενίσχυση των πωλήσεων προϊόντων που εμφανίζουν υψηλότερο περιθώριο κέρδους, όπως τα νέα συστήματα επαγγελματικού κλιματισμού.

2013 3Q: Διευκρινίσεις επί των συναλλαγματικών ισοτιμιών
Τα μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα της LG Electronics για το τρίτο τρίμηνο βασίζονται στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα IFRS και καλύπτουν την τριμηνιαία περίοδο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2013. Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ με βάση τη μέση τιμή των 90 ημερών του αντίστοιχου τριμήνου - 1.110 KRW ανά USD (2013 3Q).

Conference Call
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πραγματοποιήθηκε σήμερα, 24 Οκτωβρίου 2013, στις 21:00 ώρα Κορέας (12:00 GMT/UTC), μέσω conference call στην αγγλική γλώσσα. Οι αντίστοιχες παρουσιάσεις έχουν αναρτηθεί στο website της LG Electronics (www.lg.com/global/ir/reports/earning-release.jsp) στις 14:00 της 24ης Οκτωβρίου 2013. Παρακαλείστε όπως επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://pin.teletogether.com/eng, προκειμένου να προεγγραφείτε με τον κωδικό που έχει ήδη δοθεί. Το conference call έχει καταγραφεί σε αρχείο ήχου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για περίοδο 30 ημερών μετά την ολοκλήρωση της κλήσης. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο, καλώντας +82 31 931 3100 και εισάγοντας τον κωδικό 142690# όταν σας ζητηθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα