Gravity Rush Review

Σύμφωνα με τη θεωρία των θεμελιωδών αλληλεπιδράσεων, η βαρύτητα είναι η πιο ασθενής δύναμη. Εντούτοις, είναι η μόνη δύναμη, της οποίας οι επιπτώσεις δε μπορούν να ακυρωθούν, και είναι η μόνη που αφορά άμεσα τους ανθρώπους. Όλους τους ανθρώπους εκτός από την Kat, την πρωταγωνίστρια δηλαδή του πανέμορφου Gravity Rush για το PS Vita. Ένα παιχνίδι, προερχόμενο από τους δημιουργούς του Siren, που με έναν ιδιότυπο συνδυασμό

στοιχείων από manga, όπως το Sailor Moon, και από τη cyberpunk φιλοσοφία (που τόσο πολύ θέλουμε να δούμε ξανά στο προσκήνιο του gaming), καταφέρνει να μαγέψει.

Η Kat δεν είναι αγοροκόριτσο. Δεν είναι καν δυναμική μαχήτρια. Είναι απλά ένα κορίτσι που, χωρίς να θυμάται πώς, βρίσκεται παρέα με μια παράξενη γάτα, αποκτά ακόμα πιο παράξενες δυνάμεις και αναλαμβάνει από το πουθενά να σώσει την πόλη της από την πληγή των μυστηριωδών Nevi και από τις πανίσχυρες «βαρυτικές καταιγίδες». Σε αυτήν της την περιπέτεια γνωρίζει θεούς και δαίμονες, μονομαχεί με επικίνδυνους επαγγελματίες, λαμβάνει την αναγνωρισιμότητα που όλοι οι έφηβοι ζητάνε και τέλος, βρίσκει τον εαυτό της. Όντας τόσο κλισέ, το σενάριο δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, οι παιδιάστικοι διάλογοι όμως, που φέρνουν κατευθείαν στο μυαλό manga τύπου shojo, είναι χαριτωμένοι και οικείοι, οπότε δεν κουράσουν. Άλλωστε, το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Gravity Rush έχει σίγουρα μια άλφα επαφή με τη συγκεκριμένη κουλτούρα, κάτι που δικαιολογεί την επιλογή των developers να κινηθούν σε αυτό το μονοπάτι όσον αφορά την ιστορία.

Η αίσθηση πως το Gravity Rush έχει επιρροές από τον κόσμο των manga, ενισχύεται από το γεγονός πως τα «επεισόδια» στα οποία χωρίζεται, ξεκινούν και κλείνουν με μια σειρά από έγχρωμα σχέδια που εξιστορούν σε πρώτο πρόσωπο τα γεγονόντα που τρέχουν. Τα ίδια τα σχέδια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ο τρόπος όμως που παρουσιάζονται είναι πολύ στιλιζαρισμένος, με το γυροσκόπιο του Vita να χρησιμεύει στο να τους δίνετε κλίση και, κατά συνέπεια, να τα κάνετε να φαίνονται πιο κουλ. Οι in-game διάλογοι από την άλλοι παρουσιάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο των JRPG, το πρόσωπο του χαρακτήρα και από κάτω τα λόγια του δηλαδή, ενώ πάτε στην επόμενη στιχομυθία ή το επόμενο σχέδιο χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του Vita.

Η μεταφορά μεταξύ των περιοχών της πόλης γίνεται με τρένα, αεροπλάνα κλπ.

Η ιδιαίτερες δυνάμεις της Kat είναι που κάνουν το Gravity Rush τόσο ξεχωριστό. Η ηρωίδα μπορεί να ελέγχει τη βαρύτητα: έχοντας τη δυνατότητα να την ακυρώνει, να περπατάει σα να μην τρέχει τίποτα σε κάθετα επίπεδα, να δημιουργεί ένα πεδίο αντιβαρύτητας (και να ελέγχει αντικείμενα και ανθρώπους μέσω αυτού), και γενικά, η κοπέλα είναι κάποιου είδους Gravity Queen. Και σε αυτό ακριβώς βασίζεται το παιχνίδι, στη μοναδικότητα των δυνάμεων και στο πώς μπορούν να αξιοποιηθούν, τόσο στις μάχες, όσο και στα ταξίδια μέσα στην πόλη, που ονομάζεται Hekseville.

Η πρώτη κατηγορία, είναι μάλλον απογοητευτική, ή τουλάχιστον υπερβολικά τσαπατσούλικη για να εντυπω

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
Gravity Rush Review,