Evil Inside review

10:55 4/4/2021 - Πηγή: Game 2.0

Το Εvil inside είναι ένα παιχνίδι τρόμου πρώτου προσώπου φανερά επηρεασμένο από αξιομνημόνευτους εκπρόσωπους του είδους όπως το P.T. και το Visage. Βασισμένο στο κλασικό πια σκηνικό του στοιχειωμένου ερημωμένου σπιτιού, ευελπιστεί να ξεπεράσει τα τετριμμένα και να προσφέρει κάτι διαφορετικό.

Ελέγχετε τον Μαρκ, έναν έφηβο που είδε την οικογένεια του να καταστρέφεται καθώς η μητέρα του δολοφονήθηκε και ο πατέρας του είναι στη φυλακή για τον φόνο. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια κατανόησης του προσωπικού του δράματος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το Οuija board για να καλέσει το πνεύμα της νεκρής

του μητέρας και να μάθει την αλήθεια. Όλα όμως πηγαίνουν στραβά για τον άτυχο νέο καθώς από ένα ατύχημα βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα σπίτι με τη φωνή της νεκρής του μητέρας να ουρλιάζει στο μυαλό του ζητώντας δικαιοσύνη. Εξερευνώντας το περιβάλλον ανακαλύπτει τη φρικτή αλήθεια και αντιμετωπίζει τους προσωπικούς του δαίμονες από το παρελθόν.

Το παιχνίδι είναι η πεμπτουσία του όρου “walking simulator”, καθώς δεν υπάρχει χάρτης ούτε inventory. Μπορείτε μόνο να περπατάτε και να αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον σε σημεία που επιτρέπει το παιχνίδι για την πρόοδο σας χρησιμοποιώντας αυτόματα μόνο δύο αντικείμενα μέχρι το τέλος. Όλα αυτά δεν έχουν και ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Evil Inside ξεπατώνει στην κυριολεξία τον γνωστό διάδρομο που αγαπήσαμε στο P.T. και τον αντιγράφει ξεδιάντροπα σχεδόν αυτούσιο. Υπάρχουν 10 μίνι κεφάλαια που αποτελούν ουσιαστικά και 10 επαναλήψεις του ίδιου διαδρόμου (με μια μικρή επίσκεψη στον πάνω όροφο). Αυτά προσφέρουν μικρές εναλλαγές του χώρου και διαφορετικούς γρίφους που στερούνται φαντασίας και έμπνευσης ενώ είναι απροκάλυπτη αντιγραφή και επικόλληση από άλλους γνωστούς τίτλους horror.

Ο γνωστός διάδρομος του τρόμου.

Ως προς το πιο σημαντικό στοιχείο δε, τον τρόμο, είναι πολύ πιθανό ότι θα χασμουρηθείτε ή θα γελάσετε, παρά θα τρομάξετε. Άν το δείτε και τελείως κυνικά η κωμωδία των πολλών είναι η τραγωδία του ενός, ένα αστείο ατύχημα από μπανάνα, μια γλάστρα στο κεφάλι, όπως τα καρτούν. Κάπως έτσι είναι και η κατάσταση με το Evil Inside, καθώς όταν βλέπετε ξαφνικά ένα αφύσικα τεράστιο κεφάλι μωρού να έρχεται κατά πάνω σας ουρλιάζοντας, δεν μπορείτε παρά να γελάσετε με την προχειρότητα του πράγματος. Τα φτηνά jump scares έρχονται και παρέρχονται μέχρι το λυτρωτικό αναμενόμενο φινάλε, κάνοντας τη συνολική εμπειρία περισσότερο μια χιουμοριστική σατιρική προσπάθεια για τρόμο, παρά μια σοβαρή ενασχόληση για τον παίκτη. Τουλάχιστον το μαρτύριο τελειώνει πιο γρήγορα και από μια επίσκεψη στη τουαλέτα μετα από κακάο και ζαμπονοτυρόπιτα. Η συνολική διάρκεια του παιχνιδιού είναι κάτι λιγότερο από δύο ώρες οπότε θα διαγραφτεί από την μνήμη σας το ταχύτερο δυνατό προς καλή σας τύχη.

Για ποιο λόγο να ασχοληθούμε με τα γραφικά και τον ήχο όταν το σύνολο του παιχνιδιού είναι για γέλια; Για να γελάσουμε ακόμα περισσότερο. Όπως προανέφερα, το σπίτι είναι ολόιδιο με του P.T. αλλά σαν να ξεπήδησε από την 16-bit εποχή. Λεπτομέρεια που θα ζήλευε μύωπας στα όρια τύφλωσης και μοντέλα χαρακτήρων όπως η χαροκαμένη μάνα ή ένας κλόουν (!!!) που... τρομάζουν με την αθλιότητά τους. Ίσως ο απώτερος σκοπός των δημιουργών να είναι ο τρόμος όχι με αυτά που προσφέρει το παιχνίδι αλλά με το ίδιο το παιχνίδι. Mindfuck κατάσταση.

Με πλήθος άριστων horror games εκεί έξω, το Evil Inside μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου. Ασχοληθείτε μόνο αν θέλετε ένα παιχνίδι που είναι... so bad it's good και δεν έχετε πρόβλημα να σπαταλήσετε 10 ευρώ. Είναι εξάλλου η πιο εύκολη πλατίνα που θα πάρετε, καθώς δίνει trophies με τη σέσουλα, σα να σας ανταμείβει και μόνο που παίζετε. Κάτι ξέρει.

Εύκολη πλατίναΤραγικά αστείο......ενώ υποτίθεται είναι τρόμοςΦτηνά jumpscaresΓρίφοι αντιγραφή από άλλα παιχνίδιαΔιάρκειαΠροχειροδουλειά σε όλους τους τομείςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, PS5, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:JanduSoftΕΚΔΟΣΗ:JanduSoft

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα