Dust: An Elysian Tail Review

Παρόλο που το Dust: An Elysian Tail είναι δημιουργία ενός ατόμου, καταφέρνει να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία, συνδυάζοντας άρτια το καθαρόαιμο 2D hack’n'slash, με πανέμορφα anime γραφικά, αλλά και μια πληθώρα combo και όπλων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της κατηγορίας.

Αναλαμβάνετε τον έλεγχο του Dust, ενός γατόμορφου πολεμιστή που έχει χάσει τη μνήμη

του (τι πρωτότυπο!). Στην αναζήτηση του παρελθόντος του οι μοναδικοί του σύντροφοι είναι η Fidget (μία σκίουρος με φτερά) και το θρυλικό Blade of Ahrah (ένα σπαθί που μιλάει), μαζί με τους οποίους ο Dust καλείται να σώσει το Βασίλειο της Falana από τις ορδές εχθρών που το πολιορκούν. Η διάρκεια της κύριας ιστορίας είναι 12 με 15 ώρες, ενώ θέλετε να ολοκληρώσετε στο 100% το παιχνίδι, τότε μιλάμε για πάνω από 20 ώρες απόλαυσης!

Οι βασικές κινήσεις του ήρωα δε ξεφεύγουν και πολύ από τα δεδομένα της εν λόγω κατηγορίας. Ο Dust μπορεί να κάνει άλματα (και αργότερα διπλά άλματα), ελαφριές και βαριές επιθέσεις, όπως επίσης και άμυνα. Ως ένα παραδοσιακό 2D hack’n'slash, το παιχνίδι λάμπει σε κάθε του στιγμή. Απίστευτα combos, με μεγάλη ποικιλία κινήσεων, συνεργατικά combos με τη βοήθεια της Fidget, καθώς επίσης και πολλαπλές αναβαθμίσεις όπλων και στολών, κρατούν το ενδιαφέρον σας σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τέλος. Οι εχθροί επίσης προσδίδουν την απαραίτητη δυσκολία, αν και οι μάχες με τα αφεντικά απογοητεύουν με την ευκολία τους. Σίγουρα μιλάμε για έναν πληρέστατο και ολοκληρωμένο τίτλο, που δεν μοιάζει με δημιουργία ενός μόνο ατόμου.

I'm too sexy in the rain...

Δυστυχώς, τα στοιχεία εξατομίκευσης που προσφέρονται μπορεί να είναι αρκετά σε νούμερα, αλλά δεν κάνουν τις αλλαγές που θα περίμενε κανείς, αν και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο τέλος σχεδόν της περιπέτειας. Επίσης, δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεκινήσετε νέο παιχνίδι με όλο τον εξοπλισμό που έχετε αποκτήσει από την πρώτη φορά που το βγάλατε. Τέλος, όπως ανέφερα παραπάνω, οι μάχες με τα αφεντικά είναι η μεγάλη απογοήτευση, με τη δυσκολία των περισσότερων να κυμαίνεται κάτω του μετρίου. Βέβαια, αν αναλογιστούμε πως μιλάμε για τίτλο των 15 ευρώ και αυτά είναι τα μοναδικά του προβλήματα, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αξίζει τα λεφτά του.

Στον οπτικό τομέα τώρα, το Dust: An Elysian Tail απλά δίνει ρέστα! Φανταστικά anime γραφικά με τρομερή λεπτομέρεια σε κάθε χαρακτήρα και κίνηση, συνεχής εναλλαγή τοπίων (τα οποία ξεχωρίζουν και λάμπουν), αλλά και τρομερά εφέ στις ειδικές κινήσεις του ήρωα και των bosses. Ακόμα και κάθε σπίτι που συναντάμε έχει διαφορετική σχεδίαση, δίνοντας μία μοναδική αίσθηση πως κάθε γωνιά είναι πραγματικά καινούρια και ανεξερεύνητη. Όσο για τον ηχητικό τομέα, το soundtrack είναι από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά που έχουμε ακούσει σε παιχνίδι του XBLA και οι ήχοι συμβαδίζουν αρμονικά με τα τεκτενόμενα στην οθόνη. Τα voiceovers είναι κάπως πιο “μουντά”, όχι όμως σε βαθμό που μπορούν να χαλάσουν την εμπειρία σας.

The bigg

Keywords
Τυχαία Θέματα