Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Preview

Το Call of Duty: Black Ops 4 ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, έχοντας το δικό του battle royale mode, ονόματι Blackout. Tις τελευταίες μέρες συμπλήρωσα καμιά δεκαριά ώρες στη beta του Blackout στο PS4 και πιστεύω αξίζει να σας

δώσω μια πρώτη εικόνα του mode μέσω αυτού του preview.

Αρχικά, επιλέγετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας, μέσα απο έναν λιτό κατάλογο προσχεδιασμένων μοντέλων που αποτελείται από τους specialists, χαρακτήρες απά το zombies mode και πρωταγωνιστές της σειράς Black Ops (Woods, Menendez, Reznov, Mason κτλ). Μπορείτε να παίξετε είτε μόνος (solo), είτε σε συνεργασία με έναν ακόμη φίλο σας (duo), είτε σε τετραμελή ομάδα (quad). Ακολούθως, εμφανίζεστε μέσα στον χάρτη του Blackout ο οποίος αποκτά για λίγα λεπτά χαρακτήρα social hub μέχρι να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Όταν ακούσετε απο τον εκφωνητή την λέξη “Blackout”, η οθόνη μαυρίζει και η δράση ξεκινάει.

Αμέσως μετά, ένα μικρό σμήνος ελικοπτέρων κάνει την εμφάνιση του. Τα ελικόπτερα ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές που συμβολίζονται από μια άσπρη γραμμή στο mini-map, διασχίζοντας κάθετα τον χάρτη. Στην δεξιά πλευρά της οθόνη παρατηρείτε τον αριθμό των παικτών στο lobby που σταδιακά μειώνεται επειδή πραγματοποιούν ελεύθερες πτώσεις στο κενό προκειμένου να προσεδαφιστούν. Αφού βουτήξετε και εσείς, ξεκινάτε την μάχη για επιβίωση. Από εδώ και πέρα, το Blackout ακολουθεί σχεδόν πιστά την παραδοσιακή φιλοσοφία των παιχνιδιών battle royale.

Locked and loaded.

Από τα πρώτα λεπτά, εύκολα συνειδητοποιείτε ότι ο κόσμος είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής του Blackout. Για πρώτη φορά παιχνίδι Call of Duty δοκιμάζεται σε τεράστιο ανοιχτό χάρτη και σε γενικές γραμμές μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Ο χάρτης του Blackout είναι πληθωρικός σε έκταση και κλίμακα, θυμίζοντας χάρτη μεσαίου μεγέθους open-world παιχνιδιού. Τα περιβάλλοντα ποικίλουν και εναλλάσσονται απολύτως αρμονικά. Φαίνεται πως έχει σχεδιαστεί κυριολεκτικά στο χέρι, με περίσια ακρίβεια και λεπτομέρεια. Δάση, εργοστάσια, έρημοι, μικροί οικισμοί, οικοδομές, παρατηρητήρια, φάρμες, τουριστικά θέρετρα, επαύλεις, αγροκτήματα, υδραγωγεία, φράγματα, εγκαταλελειμμένα σπίτια και ψαροχώρια είναι μερικά από τα μέρη που επισκέπτεστε. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι οι σαφείς σχεδιαστικές επιρροές των περιοχών από διάφορους χάρτες της σειράς Black Ops.

Έχοντας μια πυξίδα με συντεταγμένες που βλέπετε στην πάνω πλευρά της οθόνης, το mini-map και τον χάρτη που μπορείτε να συμβουλεύεστε πατώντας το touchpad του DualShock 4, σκοπός σας είναι να παραμείνετε ζωντανός και να τερματίσετε στην πρώτη θέση, σκοτώνοντας αντίπαλους παίκτες. Μερικές φορές μάλιστα, από το πουθενά κυριολεκτικά, σκάνε μύτη και ζόμπι τα οποία δυσκολεύουν το έργο σας. Παράλληλα, ακολουθείτε την πορεία ενός άσπρου κύκλου που εμφανίζεται στον χάρτη και σας οδηγεί σε συγκεκριμένες περιοχές. Έχετε μόλις δυο λεπτά να κατευθυνθείτε στο επίμαχο σημείο, καθώς ένας μπλε κύκλος κάνει την εμφάνισή του, περιορίζοντας τις επιλογές και τις κινήσεις σας εντός του χάρτη. Αν δεν φτάσετε εγκαίρως στον άσπρο κύκλο, σταδιακά χάνετε ενέργεια, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε game over. Προκειμένου να επιβιώσετε, πρέπει να είστε προσεκτικός και υπομονετικός. Παλικαρισμοί και ταρζανιές καθίστανται μοιραίοι, καθώς αν χάσετε, το παιχνίδι λήγει άδοξα για εσάς. Κατι τελευταίο: φροντίστε να εξοπλιστείτε με ακουστικά και μικρόφωνο. Ο παραμικρός ήχος και η τακτική επικοινωνία με τον συμπαίκτη ή τους συμπαίκτες σας αν παίζετε ομαδικό, μπορεί να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας. Χωρίς ακουστικά, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Το δηλώνω κατηγορηματικά.

Όμορφα και ποικίλα περιβάλλοντα.

Διάσπαρτα στον κόσμο του Blackout υπάρχουν κάθε λογής αντικείμενα για να συλλέξετε. Από όπλα, εξαρτήματα, medkits, πυρομαχικά, μέχρι perks, gadgets και supply drops. Υπάρχουν και οχήματα όπως ελικόπτερα, φορτηγά, βάρκες και γουρούνες. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το pick 10 system (create-a-class) των Black Ops επανέρχεται δριμύτερο στον άξονα του gameplay. Μπορείτε να οπλιστείτε με δύο κύρια όπλα, ενώ μαζεύοντας backpacks (σακίδια πλάτης), αυξάνετε το χώρο του inventory σας. Τα perks δεν έχουν μόνιμη ισχύ αλλά χρησιμοποιούνται για δύο-τρία λεπτά το καθένα. Τα δε οχήματα, παρότι διανθίζουν σε μεγάλο βαθμό την δράση, έχουν υπερβολικά απλό και μονοκόμματο χειρισμό.

Το παιχνίδι έχει μπόλικο σασπένς. Υπήρξαν φορές που ακόμα και εγώ που είμαι “άρρωστος” CoD-άκιας, έπιασα τον εαυτό μου να αντιδρά και να συμπεριφέρεται σαν αρχάριος. Όταν συνειδητοποιείτε ότι ξεμείνατε από σφαίρες ή ακούτε ποδοβολητά από πάσα κατεύθυνση ή αντιλαμβάνεστε ότι αντίπαλος σας έχει εντοπίσει και ετοιμάζεται να κινηθεί εναντίον σας, νιώθετε το άγχος να σας κυριεύει στην προσπάθειά σας να παραμείνετε ζωντανός μέχρι το τέλος. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι σκοπός σας δεν είναι να μπείτε μέσα και να θερίσετε τους πάντες, αλλά να επιβιώσετε. Το Blackout δεν είναι mode για όλους. Χρειάζεται υπομονή, ευελιξία και γρήγορη σκέψη. Γι αυτό, “καμπερωθείτε” λίγο, γίνετε παθητικοί και χτυπήστε την κατάλληλη στιγμή. Να ποντάρετε στον αιφνιδιασμό. Παρότι δεν είμαι και ο πιο ένθερμος φαν των battle royale, μην έχοντας σοβαρή εμπειρία άλλωστε με το είδος, οφείλω να ομολογήσω ότι παικτικά μου άρεσε το Blackout. Δεν ισχυρίζομαι από τώρα ότι το πείραμα πέτυχε, αφού οι φαν του Call of Duty δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι σε στρατηγική και πρακτικές επιβίωσης, σίγουρα όμως συνιστά μια φρέσκια πρόταση και πιστεύω ότι θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών.

Ιπτάμενοι και τζέντλεμεν.

Η beta λειτουργούσε σχεδόν άψογα, χωρίς lag και αποσυνδέσεις. Το matchmaking ήταν σταθερό, δίχως καθυστέρηση στην έναρξη του ματς. Ο χάρτης είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένος και πραγματικά πανέμορφος ως προς τα περιβάλλοντα, γεγονός που με εξέπληξε ευχάριστα. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην ταυτόχρονη συνύπαρξη τόσων παικτών για πρώτη φορά σε Call of Duty – από τα 10-12 άτομα του παραδοσιακού multiplayer πλέον πάμε σε 80-100, με το frame rate να παραμένει σταθερό. Πάντως ως προς την ποιότητα των γραφικών μην περιμένετε θαύματα - "φτωχές" φωτοσκιάσεις/αντανακλάσεις, pixels σε επιφάνειες, επαναλαμβανόμενα animations και μέτρια μοντέλα.

Tο Blackout δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να πετύχει. Αν και δεν συμβαδίζει απόλυτα με το γνώριμο run-and-gun ύφος των Call of Duty, προσφέρει μια φρέσκια, καλοδεχούμενη εμπειρία. Στρατηγική, συνεργασία, ομαδικότητα και επιβίωση σε συνδυασμό με τους διασκεδαστικούς μηχανισμούς gameplay του CoD και με φόντο έναν εκπληκτικό χάρτη, δημιουργούν έναν συμπαγή online “παιδότοπο” που πιστεύω θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τους παίκτες.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:TreyarchΕΚΔΟΣΗ:ActivisionΔΙΑΘΕΣΗ:IGEΕΙΔΟΣ:FPSΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.callofduty.com/blackops4HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:12/10/2018

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα