A Game of Thrones: Genesis Review

Η κατάρα των video games που είναι βασισμένα σε ταινίες (και σειρές) συνοδεύει το μέσο αυτό από τα γεννοφάσκια του. Όσο παλιά μπορεί να πάει η μνήμη μου θυμάμαι να ξεπηδούν βιβλία, comics, παιχνίδια με κάρτες, φιγούρες, χαλάκια μπάνιου και, φυσικά, βιντεοπαιχνίδια που να δηλώνουν περήφανα ότι είναι το επίσημο “τάδε”. Όμως δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει ένα “επίσημο παιχνίδι” που να είναι καλό. Σαν φαινόμενο αυτό δεν είναι

δύσκολο να εξηγηθεί. Όταν μια ταινία ή σειρά γίνεται διάσημη, αυτοί που έχουν τα δικαιώματα κοιτάνε πως μπορούν να ξεζουμίσουν το franchise μέχρι την τελευταία του σταγόνα. Για τα games συγκεκριμένα η χαμηλή ποιότητα οφείλεται κυρίως στον περιορισμένο χρόνο που δίνουν στους δημιουργούς, αλλά και στον θεματικό περιορισμό που επιβάλει η συγγένεια που πρέπει να έχει η ταινία με το παιχνίδι.

Τη σειρά A Game of Thrones την ανακάλυψα κάπου την άνοιξη και, χωρίς να έχω διαβάσει τα βιβλία, με συνεπήρε η πολυπλοκότητα του κόσμου του Westeros, οι πολυδιάστατοι, ηθικά περίπλοκοι χαρακτήρες και οι υψηλές προδιαγραφές της παραγωγής. Το παιχνίδι λοιπόν είχε ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του – να προσομοιώσει αυτό το ύφος και την ατμόσφαιρα της σειράς χωρίς να λέει την ίδια ιστορία. Για να δούμε αν τα καταφέρνει.

Η ιστορία του A Game of Thrones Genesis απλώνεται στον χρόνο, με διάρκεια περίπου μια χιλιετία, ξεκινώντας με την αποίκιση του Westeros απο την βασίλισσα Nymeria. Συνεχίζει περνώντας απο διάφορα μεγάλα γεγονότα, όπως η εισβολή του Aegon του Κατακτητή και τον πόλεμο στον οποίο συμμετείχαν, νέοι βέβαια, ο Ned Stark και ο Robert Baratheon, δύο από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς. Η πλοκή προχωράει από αποστολή σε αποστολή με την αφήγηση να γίνεται μέσα στις αποστολές, καθώς και από βαρετά κείμενα μετά το τέλος κάθε μίαςμ που εξηγούν τι έγινε μετά. Οι φωνές των ηθοποιών (που δεν ανήκουν στους πρωταγωνιστές της σειράς) είναι απαρατήρητες, αλλά όχι απαράδεκτες. Η απομάκρυνση της ιστορίας από τη σειρά πιστεύω πως είναι μια καλή κίνηση (εμπρός στο δρόμο που χάραξε το Knights of the Old Republic!), καθώς δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στο παιχνίδι να βρει την δική του πορεία.

Απο μακριά όλα φαινονται όμορφα...

Το gameplay είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του παιχνιδιού, επειδή διαφέρει αρκετά απο το κλασικό strategy. Διαλέγετε έναν απο τους οίκους του Westeros (στο campaign οι οίκοι είναι συγκεκριμένοι για κάθε αποστολή) και για να νικήσετε πρέπει να κατακτήσετε τον Σιδηρούν Θρόνο, το οποίο επιτυγχάνετε μαζεύοντας αρκετό “κύρος”. Στον χάρτη υπάρχουν διάφοροι κόμβοι, κάστρα, πόλεις, ερείπια, ναοί και ορυχεία τα οποία δίνουν πόντους, περιοχές και άλλα προνόμια στον Οίκο που τα ελέγχει. Ο έλεγχος του χάρτη μπορεί να γίνει με τις κλασσικές στρατιωτικές μονάδες – ιππότες, τοξότες, πεζικό – τις οποίες ελέγχετε σε ομάδες (δεν μπορεί να επιλεχθεί ένας στρατιώτης μόνος δηλαδή), μέχρι και πιο εξελιγμένες μονάδες. Επίσης, κάθε Οίκος έχει και απο μία αποκλειστική μονάδα. Οι Stark έχουν τα Dire Wolves π

Keywords
Τυχαία Θέματα