Το Outlast στην E3 2013

Απαθανατίστε τον τρόμο με την κάμερά σας. Το Outlast έρχεται σε PC και PS4.

Τον Μάρτιο του 2012 η ανεξάρτητη προγραμματιστική εταιρεία Red Barrels με έδρα το Μόντρεαλ, ανακοίνωσε το πρώτο της παιχνίδι, ένα First-Person Survival Horror για PC με την ονομασία Outlast.

Τα πρώτα δείγματα της δουλειάς των developers

ήταν αρκετά εντυπωσιακά, πράγμα που δικαιολογεί την κίνηση της Sony να θελήσει να το προσθέσει στην λίστα με τα games του PlayStation 4. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γεμάτο τρόμο, εκπληκτική ατμόσφαιρα και συναισθήματα επιβίωσης να ξεχειλίζουν σε κάθε γωνία.

Η υπόθεση δεν έγινε γνωστή πρόσφατα αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Στο Outlast θα χειρίζεστε έναν ρεπόρτερ, ο οποίος πηγαίνει με την βιντεοκάμερα του σε ένα άσυλο. Η ιστορία του είναι στην πραγματικότητα γεμάτη εκπλήξεις, καθώς ο πρωταγωνιστής επιχειρεί διαρκώς να βρει κάτι το ενδιαφέρον να βιντεοσκοπήσει. Το gameplay είναι First-Person και θα απεικονίζει όλη την δράση και την ιστορία μέσω της κάμεράς σας . Η περιπλάνηση στους άδειους διαδρόμους και η εναλλαγή μεταξύ της χρήση της νυχτερινής όρασης και της κανονικής θα δημιουργήσει πολλά συναισθήματα φόβου.

Snuff film
Η χρήση της ματιάς μέσω της κάμερας θα σας δώσει την εντύπωση ότι παρακολουθείτε ερασιτεχνική ταινία τρόμου, στην οποία λειτουργείτε ως καμεραμάν αλλά και ως θύμα. Η κίνηση του χαρακτήρα είναι αρκετά ρεαλιστική και συμβατή με το όλο gameplay. Τα γεγονότα που θα εκτυλίσσονται στην οθόνη σας περιέχουν λεπτομέρειες που θα βλέπατε αν κοιτούσατε μέσα από μια κάμερα. Στην προκειμένη περίπτωση καταφέρνουν να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω το τρέιλερ το οποίο θα σας κάνει...να ανατριχιάσετε.

{youtube}J9J4n7bRsqM|400|300{/youtube}

"Στόχος μας να τρομάξουμε τους παίκτες"
Την συγκεκριμένη δήλωση έκανε ο συνιδρυτής της Red Barrels, Philippe Morin, όταν παρουσιάστηκε το παιχνίδι για πρώτη φορά. Στην E3 δήλωσε ότι ο πραγματικός σκοπός της Red Barrels είναι τα συναισθήματα. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο ταξίδι γεμάτο από αγωνία, άγχος και τρόμο. Η επιλογή της χρήσης του εφέ της κάμερας δεν είναι τυχαίο, καθώς αποτυπώνει καθαρά αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε προς τους παίκτες" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φυσικά πέρα από εξερεύνηση και τον φόβο, το Outlast θα σας προσφέρει παραπάνω πράγματα στο gameplay του. Η κάμερα για αρχή θα σας βοηθήσει από μόνη της να βρείτε μπαταρίες διασκορπισμένες στο χώρο, αλλά χρησιμοποιώντας τη λειτουργία των υπέρυθρων. Η κάμερα έχει δείκτη μπαταρίας, που σημαίνει ότι πρέπει να είστε σε διαρκή αναζήτηση. Φυσικά δεν υπάρχουν πολλές μπαταρίες γύρω σας. Όταν πρόκειται να ξεμείνετε από μπαταρία, η ένδειξη θα αρχίσει να αναβοσβήνει και η οθόνη να ανοιγοκλείνει κάθε τόσο. Η όλη διαδικασία θα σας δημιουργήσει μεγάλο σασπένς. Το Outlast δεν έχει να κάνει με το να κατατροπώσετε όποιους εχθρούς εντοπίζετε αλλά περισσότερο να κρυφτείτε από αυτούς και φυσικά να επιβιώσετε. Με την χρήση του κουμπιού R1 θα τρέχετε, αλλά χωρίς πολλά αποτελέσματα καθώς οι διάδρομοι του ασύλου είναι στενοί και γεμάτοι εκπλήξεις.

Το Outlast πρόκειται να κυκλοφορήσει για PC αυτό το καλοκαίρι και πιθανότατα τον Δεκέμβριο στο PlayStation 4. Η τιμή σύμφωνα με την Red Barrels δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Δείτε την λίστα με τα games για το PlayStation 4, καθώς και την παρουσίαση της press conference της Sony στην E3 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα