Στημένα ματς στο League of Legends!

Η κορεάτικη ομάδα της AHQ ομολόγησε στημένα παιχνίδια. Παίκτης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Γνωρίζουμε μέχρι σήμερα ότι οι αγώνες στήνονται στα αθλήματα και κυρίως στο ποδόσφαιρο όπου παίζονται εκατομμύρια μέσω του στοιχήματος. Αυτό που όμως πολλοί από εμάς δεν περιμέναμε, είναι ότι τα στημένα games συμβαίνουν και στα esports και συγκεκριμένα στο League of Legends.

Πριν από λίγες ώρες,

ο Κορεάτης παίκτης Pimir, πρώην μέλος της ομάδας AHQ Korea (γνωστή και ως AHQ K Promise), ανέβασε ένα μήνυμα στο Reddit λέγοντας όλη την αλήθεια για αγώνες που του ζητήθηκε να στήσει, με αντίτιμα την είσπραξη μεγάλου χρηματικού ποσού. Στο μήνυμά του αναφέρει ότι μετά από πέντε λεπτά σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Το πλήρες μήνυμα μπορείτε να το βρείτε εδώ. Η απόδειξη ότι είναι όντως ο συγκεκριμένος παίκτης ανήρτησε τις πληροφορίες αυτές και στα accounts του στο Facebook και το Kakaotalk (Κορεάτικο social network με πολυγλωσσική υποστήριξη).

Ο Pimir ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαίκτης του Actscene, ήταν παίκτες που εμπλέκονταν σε σκάνδαλα στημένων αγώνων στο League of Legends. Οι άλλοι τρεις συμπαίκτες τους το μάθαιναν μετά τους αγώνες. Ο λόγος είναι ότι στην Κορέα διεξάγεται κουπόνι παράνομων στοιχημάτων που ονομάζεται "Toto" και ο Noh, μάνατζερ της ομάδας, ποντάριζε μεγάλα ποσά χρημάτων ζητώντας τους να στήσουν αγώνες ενάντια στους KTB και CJF. Οι δύο συμπαίκτες έδιναν first blood στα games αυτά.

Το χρονικό μιας απάτης
Ο λόγος που ο μάνατζερ Noh ζήτησε το στήσιμο των αγώνων είναι γιατί εκτός του ότι ήθελε να βγάλει χρήματα, είχε πάρει δάνειο για να συντηρήσει τους παίκτες του σε σπίτι και να τους πληρώνει ενοίκιο, κοινόχρηστα και κάποιο μισθό. Αρχικά όμως τους είχε πει ψέματα ότι η εταιρεία AHQ πλήρωνε τόσο χρήματα όσο και τον εξοπλισμό που είχαν, ενώ κατά βάση συνέβαινε μόνο το δεύτερο! Ο Noh μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια ζήτησε από τους παίκτες του να ποντάρουν ενάντια στους εαυτούς τους και στα επόμενα ματς και μετά να "σηκωθούν να φύγουν από το επαγγελματικό League of Legends". Αυτοί αρνήθηκαν και ως εκ τούτου μάζεψε τα PC από το σπίτι τους διώχνοντάς τους, με την αιτιολογία ότι δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ενοίκιο και πως "Η AHQ ζητούσε τα χρήματά της πίσω".

Όταν οι παίκτες επικοινώνησαν με την AHQ κατάλαβαν ότι ο μάνατζέρ τους κορόιδευε, καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι δεν πλήρωσε ποτέ χρήματα, παρά μόνο έδωσε gaming gear. Στην πραγματικότητα ο Noh πούλησε όλο τον εξοπλισμό για να ξεπληρώσει τα χρέη του από το παράνομο στοίχημα! Οι παίκτες ζήτησαν μισθούς επί σειρά μηνών που τους οφείλονταν για να λάβουν την ψευδή απάντηση ότι θα έπαιρναν το 50% των μισθών τους από bonus της AHQ αν κέρδιζαν, κάτι που ήταν ψέματα καθώς η εταιρεία δεν είχε πρόθεση να τους χρηματοδοτήσει. Τελικά μετά από τρίωρη διαπραγμάτευση τον έπεισαν να τους δώσει τα χρήματα που τους χρωστούσε και να μην ξαναπαίξουν για το παράνομο στοίχημα.

Χωρίς PC για εξάσκηση οι πέντε παίκτες της AHQ έχασαν το επόμενο ματς ενάντια στην ομάδα της LG. Ο Pimir που ομολόγησε όλα τα παραπάνω αποχώρησε από τα eSports του League of Legends.

Πριν από λίγα λεπτά μαθεύτηκε από το Twitter ότι ο νεαρός παίκτης έκανε όντως απόπειρα αυτοκτονίας πριν από λίγες ώρες πηδώντας από μπαλκόνι του σπιτιού του. Μόλις το περιστατικό μαθεύτηκε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αυτή τη στιγμή αναρρώνει σε νοσοκομείο της Κορέας, αναπνέοντας με μηχανική υποστήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα