Παιχνίδι του μήνα: Σεπτέμβριος 2012

To Fifa 13 ψηφίστηκε ως το κορυφαίο.

O φετινός Σεπτέμβριος αποτέλεσε έναν από τους πλουσιότερους μήνες της χρονιάς, όσον αφορά την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών. Στους αθλητικούς τίτλους είχαμε την κόντρα ανάμεσα στο Fifa 13 και στο Pro Evolution Soccer 13. Η αλήθεια είναι ότι φέτος η ομάδα της Konami

επιχείρησε να ισοφαρήσει το ματς, όμως τελικά...ηττήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο από την EA.

Μια ακόμα πολύ σημαντική κυκλοφορία ήταν το Mists of Pandaria, το νέο expansion του δημοφιλέστερου MMORPG, World of Warcraft. Οι φίλοι των fighting games είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο ενδιαφέροντα sequels, καθώς από την μια πλευρά είχαμε το Tekken Tag Tournament 2 και από την άλλη το Dead or Alive 5. Από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες ξεχώρισαν τα Borderlands 2 και το F1 2012. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο LittleBigPlanet για το PlayStation Vita, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τους κατόχους του φορητού της Sony.

Στο σχετικό topic του forum του GameWorld ψηφίσατε για το καλύτερο και το χειρότερο παιχνίδι του μήνα. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας παρουσιάσουμε τους νικητές.

Παιχνίδι του μήνα
Fifa 13
EA Canada, EA Sports
Ειδος: Sports
Format: PC, PS3, Xbox 360, Wii, PS2, 3DS, PS Vita, PSP, iOS

Λένε πολλοί ότι το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να κατακτήσεις την κορυφή, άλλα να καταφέρεις να διατηρηθείς εκεί. Κατά γενική ομολογία, η σειρά Fifa τα τελευταία χρονιά έχει καταφέρει να επικρατήσει του “αιωνίου” αντιπάλου του, Pro Evolution Soccer. Το Fifa 13 δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον προκάτοχό του, άλλα καταφέρνει για μια ακόμη χρονιά να προσφέρει διασκεδαστικό και συνάμα εθιστικό gameplay, τόσο στο offline όσο και στο online περιβάλλον.

Watch YouTube video

Η νέα πρόταση της EA Canada περιλαμβάνει υπερπλήρη ρόστερ από τις σημαντικότερες ομάδες του πλανήτη, αν και δυστυχώς απουσιάζει και πάλι η δική μας Superleague. Ο ρεαλισμός στις κινήσεις και στη συμπεριφορά των αθλητών πάνω στο...χορτάρι είναι μεγάλος, ενώ η νέα Impact Engine προσφέρει ακόμα πιο δυνατά τζαρτζαρίσματα (προσέξτε μην το παρακάνετε μόνο γιατί σας περιμένει ο...Κάκος). Αυτή τη φορά η EA Sports προσπάθησε να προσεγγίσει και τους πιο casual gamers, καθώς το Fifa 13 είναι συμβατό με το PS Move και το Kinect. Εντούτοις, αν και πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα, η υλοποίησή της πάσχει σε αρκετούς τομείς, καθώς πολλές φορές η απόκριση τόσο στις φωνητικές εντολές του Kinect, όσο και στον χειρισμό με το PS Move δεν είναι αυτή που θα θέλαμε.

Χειρότερο παιχνίδι του μήνα
Dogfight 1942
City Interactive
Ειδος: Flight Simulator/Shoot 'em up
Format: PC, Xbox 360

To Dogfight 1942 διαδραματίζεται, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του άλλωστε, στον B' Παγκόσμιο πόλεμο και προσπαθεί να σας μεταφέρει στο κλίμα των συναρπαστικών αερομαχιών εκείνης της εποχής. Παρόλα αυτά το μόνο που καταφέρνει είναι να προσφέρει τρεις βαρετές ώρες σε όποιους αποφασίσουν να ασχοληθούν μαζί του. Το πρώτο αρνητικό στοιχείο είναι ότι το πα

Keywords
Τυχαία Θέματα