Fifa 13

Συνταγή που κερδίζει, αλλάζει;


Λένε ότι ο ανταγωνισμός βοηθάει κάποιον να γίνει καλύτερος. Στην ιστορία των δύο «αιωνίων» Fifa και Pro Evolution Soccer, κάθε ποδοσφαιράκι είχε τις καλές και τις κακιές του χρονιές και οι οπαδοί τους μονίμως ήταν στα μαχαίρια για το ποιο είναι top ή ποιο καταφέρνει περισσότερες πωλήσεις.

Τα τελευταία χρόνια διανύουμε μία περίοδο όπου το PES μαστίζεται από τα λάθη της engine στον τομέα του gameplay και προσπαθεί να βρει ταυτότητα. Το Fifa την έχει βρει στις πρόσφατες εκδόσεις του κι αυτό επιτρέπει στους developers να δημιουργούν διαρκώς νέα modes.

Μήπως όμως ο καθησυχασμός της EA Canada για την κορυφή του βάθρου την ανάγκασε να αμελήσει τα στοιχειώδη; Για να γίνω πιο σαφής, φέτος η ψαλίδα μεταξύ Pro και Fifa έκλεισε ελαφρά. Απ’ τη μία η Konami φρόντισε να λανσάρει το Pro παγκοσμίως μία εβδομάδα πριν (κι όχι όπως πέρυσι όπου η Αμερική και η Ιαπωνία το περίμεναν μέσα Οκτώβρη) και να διορθώσει το online της κι απ’ την άλλη η EA έχοντας την κοιλιά της χορτάτη προσπάθησε να κάνει ένα άνοιγμα προς τους casual gamers, ήτοι συμβατότητα με Kinect, PlayStation Move και τα online αντικείμενα τύπου PES shop. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αφιερώσει το χρόνο που θα έπρεπε στα υπόλοιπα modes και να μην έχει να μας δείξει κάποιο μεγάλο χαρτί.

Το ότι κρίνουμε το Fifa αυστηρά είναι σαφώς αποτέλεσμα της μέχρι τώρα δουλειάς που μας έχει δείξει. Παραμένει ωστόσο κορυφαίο στο είδος του, εξακολουθεί να είναι αψεγάδιαστο στο gameplay και την ανταπόκριση χειρισμού, ενώ τα modes του, τόσο offline όσο και online, θα σας κρατήσουν κολλημένους μέχρι την επόμενη έκδοση. Ελάτε λοιπόν να παίξουμε μπάλα παρέα, στα μεγάλα σαλόνια. Τόσο μεγάλα, που σε αυτά πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά ο Λίονελ Μέσσι! Θυμίζουμε ότι ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ της EA έφυγε στην υπογραφή του άσου της Μπαρτσελόνα, που απ’ το Pro μετακομίζει πλέον στο Fifa και κοσμεί εξώφυλλο, μενού, διαφημιστικά σποτ, αλλά και τα animations, με το motion capturing των κινήσεών του.

Οι νέοι κι οι παλιοί
Ας ρίξουμε μια ματιά στα πρωταθλήματα του Fifa 13, εκεί όπου για δεύτερη συνεχή χρονιά οι τσέχοι και οι τούρκοι παίκτες δεν θα δουν τις χώρες τους στη λίστα. Για πρώτη φορά έχουμε την εμφάνιση της Σαουδικής Αραβίας, μια αγορά που ασχολείται αρκετά με το ποδόσφαιρο και η Electronic Arts ποντάρει πολλά. Στις υπόλοιπες λίγκες, έχουμε από δύο πρωταθλήματα σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία, ενώ η Αγγλία εκπροσωπείται και με τις τέσσερις επαγγελματικές λίγκες της. Απ’ τις ελληνικές ομάδες, οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, εξακολουθούν να δίνουν το παρόν.

Αν νομίζατε όμως ότι τα πρωταθλήματα τελειώνουν κάπου εδώ, τότε ακούστε και αυτό. Μέσω του Creation Centre (www.easportsfootball.com/cc) μπορείτε να κατεβάσετε έτοιμα πρωταθλήματα φτιαγμένα από άλλους χρήστες και να τα δοκιμάσετε στο παιχνίδι σας, είτε έχετε PC, είτε κονσόλα. Απλά συνδεθείτε, αναζητήστε τα πρωταθλήματα, τις ομάδες ή τους παίκτες που θέλετε να κατεβάσετε,

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld