Παιχνίδι του μήνα: Μάρτιος 2014

Τιτάνες εναντίον... σκότους και οι κορυφαίοι του μήνα για το GameWorld.

Ο καταιγισμός από πολύ καλά games συνεχίστηκε και τον Μάρτιο, με δεκάδες νέες κυκλοφορίες σε όλα τα format. Μάλιστα, λόγω και της μετάβασης σιγά-σιγά στην επόμενη γενιά, μπορέσαμε να δούμε τίτλους σε διάφορες πλατφόρμες, με τον καθένα τους να προσπαθεί να κάνει την διαφορά για το αντίστοιχό του μηχάνημα.

Στις next-gen κονσόλες λοιπόν είχαμε τα Infamous: Second Son

και Titanfall (φυσικά το είδαμε και σε PC), ενώ το "αντίβαρο" ήταν το πολυαναμενόμενο Dark Souls 2 για PS3 και Xbox 360. Σε multiplatform εκδόσεις είχαμε games όπως το South Park: The Stick of Truth. Στo 3DS είδαμε τα Yoshi's New Island και Professor Layton vs Phoenix Wright: Ace Atttorney. Στα PC είχαμε εκτός από το Titanfall την κυκλοφορία των Smite και Hearthstone: Heroes of Warcraft, αλλά και το expansion του Diablo III, Reaper of Souls. Δεν ξεχνάμε βεβαίως και το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, το οποίο ήρθε για να διχάσει με την μικρή του διάρκεια και να μας κάνει πάλι να συζητάμε για τον Hideo Kojima!

Η... τιτανομαχία λοιπόν που δόθηκε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ανακήρυξε νικητή με ισχνό προβάδισμα το Dark Souls 2, το οποίο αποτελεί και το κορυφαίο game για τον Μάρτιο.

Παιχνίδι του μήνα
Dark Souls 2
From Software, Namco Bandai Games
PC (25/4/2014), PS3, Xbox 360 (14/3/2014)

Την συνταγή την γνωρίζαμε, το όνομα το ξέραμε, την hardcore-ίλα του την έχουμε νιώσει στο πετσί μας και αυτό που περιμέναμε ήταν ένα ακόμα σκοτεινό ταξίδι στον μεσαιωνικό κόσμο του Dark Souls. Η From Software λοιπόν δεν μας απογοήτευσε, χαρίζοντάς μας το ιδανικό sequel και προσφέροντάς μας την φυσική εξέλιξη της σειράς.

{youtube}mbDmI_2IVQ8|500|300{/youtube}

Το Dark Souls 2 είναι ένα game με άρτιο τεχνικό τομέα, επική ατμόσφαιρα και μουσική, ανεπανάληπτο hardcore στυλ, μεγάλη διάρκεια και εξεζητημένους multiplayer μηχανισμούς. Είναι σίγουρα μία από τις λίγες μέχρι τώρα κυκλοφορίες της χρονιάς που κατάφερε να δικαιολογήσει το hype που είχε αναπτυχθεί γύρω από το όνομά της. Όσοι... πεθαίνετε για να παίξετε Dark Souls, βρήκατε το νέο σας κόλλημα!

Χειρότερο παιχνίδι
Yaiba: Ninja Gaiden Z
Team Ninja, Spark Unlimited, comcept, Tecmo Koei
PC, PS3, Xbox 360 (21/3/2014)

Ακόμα ένα game που είχε το όνομα, αλλά δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να βρει την ανάλογη χάρη! Ένας αχταρμάς από κακά πλάνα της κάμερας, ανελέητο χωρίς ουσία button mashing, χαζά platfrom στοιχεία, σενάριο "ότι να 'ναι", μικρή διάρκεια και απαρχαιωμένους μηχανισμούς στο gameplay που βαφτίστηκε " Ninja Gaiden" και ντρόπιασε τους δημιουργούς του.

{youtube}TVbB2AFjkEc|500|300{/youtube}

Δυστυχώς η αγαπημένη σειρά δείχνει να παίρνει την κατιούσα τα τελευταία χρόνια καθώς games όπως το συγκεκριμένο δεν βοηθούν στην ανάκαμψή της. Το αντίθετο μάλιστα. Η (πάντα ευπρόσδεκτη) cel-shaded αισθητική, το ξυλίκι, το "ζουμερό" splatter και οι ατάκες που αποπνέουν cult-ίλα δυστυχώς δεν αρκούν για να σώσουν το Yaiba: Ninja Gaiden Z από τον αβυσσαλέο λάκκο της λήθης με τα χειρότερα games του μήνα .

Staff Member of the Month
Μάνος Γρυπάρης

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Staff Member του μήνα ανακηρύσσεται ο Μάνος Γρυπάρης.

Άρθρο του μήνα
Titanfall review
Γρηγόρης Βούλγαρης

Το Titanfall ίσως και να είναι το next big thing στα multiplayer FPS και ο υποφαινόμενος σας το παρουσίασε στο review για την PC έκδοση. Το συγκεκριμένο άρθρο ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο του μήνα στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Member of the Month
Nicko

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως Member of the Month ανακηρύσσεται ο Nicko. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blogger of the Month
krabby

Σύμφωνα με τις ψήφους σας στο σχετικό topic του forum του GameWorld, δεν είχαμε ένα συγκεκριμένο blog να υπερτερεί, αλλά μια γενικότερη αναγνώριση του... σινεφίλ krabby ο οποίος για την πολύ καλή δουλεία που κάνει θα λάβει 500xp και δώρο της επιλογής του (κατόπιν συνεννόησης).

Video of the Month
Infamous Second Son press kit

Και εδώ είχαμε δυνατές κόντρες στο σχετικό topic του forum του GameWorld, αλλά κατάφερε να υπερτερήσει το unboxing του Infamous Second Son press kit. Κάτι μαγικό έχουν αυτά τα unboxings!

Επόμενο Best Of
Θυμίζουμε πως στο επόμενο άρθρο της στήλης θα αναδείξουμε τους 10 κορυφαίους χαρακτήρες της σειράς Call of Duty! Ψηφίστε λοιπόν τον αγαπημένο σας χαρακτήρα στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα