Κλεινει η EA Partners

Ένα ακόμη παράρτημα της EA "κατεβάζει ρολά".

Η EA partners είναι μια εταιρεία της Electronic Arts η οποία είχε αναλάβει το publishing για video games τρίτων εταιρειών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Game Informer η EA Partners θα κλείσει το προσεχές

διάστημα.

Η είδηση αυτή έρχεται σαν λογική ακολουθία γεγονότων, όπως η απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου της EA John Riccitiello και τις απολύσεις που έγιναν σε κάποιες απ τις εταιρείες ανάπτυξης της EA. Μέχρι σήμερα η EA Partners είχε εκδόσει γνωστά games από ανεξάρτητους προγραμματιστές όπως η Valve. Ήταν υπεύθυνη για τίτλους όπως τα Portal 2, The Orange Box, Left for Dead και άλλα blockbusters όπως το Crysis και το Rock Band, καθώς και λιγότερο γνωστών games όπως τα Brutal Legend, Kingdoms of Amalur: Reckoning και Βulletstorm.

Ανεπηρέαστα από τα πρόσφατα γεγονότα θα μείνουν τα projects που βρίσκονται στα σκαριά, το Fuse της Insomniac και το πρώτο παιχνίδι της Respawn Entertainment, προγραμματιστική εταιρεία που συστάθηκε από τα ιδρυτικά μέλη της Infinity Ward, Jason West και Vince Zampella.

Είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοια νέα και μόνο καλό δεν κάνουν στν βιομηχανία των video games. Απ' την άλλη το κλείσιμο προγραμματιστικών εταιρειών και η συγχώνευσή τους με τις μητρικές εταιρείες είναι πλέον ένα φαινόμενο που όλοι μας έχουμε συνηθίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα