Απολύσεις στην Sony Santa Monica

Η developer του God of War...μετακομίζει και ακυρώνει projects. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/1/2014] Την ίδια στιγμή που πολλές εταιρίες κλείνουν ή συρρικνώνονται, η ομάδα της Sony Santa Monica βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μετακομίζει και να αναπτύσσεται. Οι εγκασταστάσεις της Sony Santa Monica δεν θα είναι πλέον στην Santa Monica της California, αλλά στην διάσημη περιοχή της Playa Vista του

Los Angeles.

Τα νέα γραφεία θα είναι περίπου τέσσερις ή πέντε φορές μεγαλύτερα από εκείνα της Santa Monica και θα είναι ικανά να φιλοξενήσουν και τις μικρότερες ανεξάρτητες ομάδες όπως την Giant Sparrow (The Unfinished Swan), την thatgamecompany (Journey, flOw και Flower) και την SuperBot (PlayStation All-Stars Battle Royale). Επίσης θα υπάρχει αρκετός χώρος για την ομάδα των 270 ατόμων να "μεγαλώσει". Η επικεφαλής των studio Shannon Studstill δήλωσε: "Με τον καινούριο χώρο θα έχουμε περισσότερα να προσφέρουμε".

Φημολογείται πως η Sony Santa Monica -δημιουργός πολλών παιχνιδιών και μεταξύ αυτών το God of War franchise- δουλεύει πάνω σε έναν πολύ σημαντικό τίτλο του PlayStation 4, ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος και οι πιθανότητες να είναι άλλο ένα God of War είναι μηδαμινές. Εκτός από το άγνωστο project, συνεργάζεται μαζί με την Ready at Dawn, η οποία μας είχε παρουσιάσει το God of War: Chains of Olympus για το PSP, για την ανάπτυξη του The Order: 1886. Επίσης συνεργάζεται με την The Chinese Room και την Honeyslug για την ανάπτυξη του Everybody's Gone to the Rapture και του Hohokum αντίστοιχα.

[UPDATE: 26/2/2014] Η Sony ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε απολύσεις στην εταιρεία ανάπτυξης που εδρεύει στην Santa Monica και είναι υπεύθυνη για το development της σειράς God of War.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά την μετακόμιση της εταιρείας στο Playa Vista της California, προφανώς για λόγους περικοπής κόστους (φθηνότερο ενοίκιο). Όταν έγινε η μετακόμιση η εταιρεία είχε 220 υπαλλήλους, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν πλέον χάσει τη δουλειά τους. Παρόλα αυτά, τους προσφέρθηκε επαρκής αποζημίωση και επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας.

Η Sony δεν ανακοίνωσε τον ακριβή αριθμό απολύσεων. Γεγονός είναι πάντως ότι η εταιρεία ανάπτυξης φημολογείται ότι ετοίμαζε νέα projects. Πιθανόν πλέον να εστιάσει την προσοχή της μόνο στη σειρά God of War ή σε games που θα έχουν μικρότερο κύκλο ανάπτυξης.

[UPDATE: 19/3/2014] Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο creative director του God of War 3 Stig Asmussen αποχώρησε από την Sony Santa Monica

Η είδηση αυτή ακολουθεί τις απολύσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα και οδήγησαν στην αποχώρηση άγνωστου ακόμη αριθμού εργαζομένων και την ματαίωση ενός μεγάλου νέου project.

O Asmussen εργαζόταν στην Sony Santa Monica από το 2003, δουλεύοντας αρχικά τόσο στα God of War και God of War 2, για να προαχθεί σε creative director του God of War 3. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, ήταν ένας εκ των βασικών συντελεστών του νέου IP της εταιρείας που ακυρώθηκε. Ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το αν ο Asmussen απολύθηκε ή παραιτήθηκε από μόνος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα