Επίσημη πτώση τιμής του PS Vita

Ξεκινάει στην Ιαπωνία, αναμένεται η ανακοίνωση για την Ευρώπη.

Μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της φορητής της κονσόλας, η Sony ανακοίνωσε την πτώση τιμής του PS Vita στην Ιαπωνία! H ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν από την μεγάλη συνέντευξη τύπου της ιαπωνικής εταιρείας για το μέλλον του PlayStation

(σ.σ. αυτή την Τετάρτη) όπου και αναμένεται να ανακοινωθεί το PlayStation 4.

Το κόστος της φορητής κονσόλας της Sony έπεσε και επίσημα στα 19.980 γιεν (159.4 ευρώ). Η τιμή αυτή αφορά αμφότερα τα δύο μοντέλα (Wi-Fi και Wi-Fi/3G, το οποίο κόστιζε λίγο παραπάνω). Για την Ευρώπη δεν έχει ανακοινωθεί κάποια είδηση, όμως εν όψει της press conference της Sony είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί η πτώση τιμής και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Όλοι οι ιάπωνες κάτοχοι PS Vita θα λάβουν μία εβδομάδα δωρεάν συνδρομή στο PlayStation Plus για το PSN account τους, έτσι ώστε να ανταμειφθεί η εμπιστοσύνη τους προς την Sony καθότι έσπευσαν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, αγοράζοντας την κονσόλα κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας της. Οι πωλήσεις του Vita στην Ιαπωνία υπολογίζονταν γύρω στα 10.000-15.000 ανά εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα το 3DS του "αιώνιου αντίπαλου" Nintendo, έφτανε τις 70.000 μονάδες.

Παρά την πτώση τιμής, το PS Vita εξακολουθεί να είναι ακριβότερο ακόμα κι από το 3DS XL (18.900 γιεν άρα 150 ευρώ).

Στην Ελλάδα η πτώση τιμής έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, καθώς πωλείται ήδη στα 186 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τα 250 ευρώ που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Δείτε το σχετικό άρθρο μας.

Προφανώς όταν η πτώση τιμής ανακοινωθεί στην Ευρώπη τότε στην Ελλάδα θα μπορείτε να βρείτε την κονσόλα έναντι μόλις 150 ευρώ (τα περισσότερα καταστήματα έχουν τιμές χαμηλότερες από την επίσημη λιανική) κάτι που είναι αν μη τι άλλο πολύ θετικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα