Απάτη το Bad Piggies Chrome app

Εγκαθιστά επικίνδυνο λογισμικό!

Το spin-off της δημοφιλούς σειράς Angry Birds της Rovio Entertainment, Bad Piggies, κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου για iOS, Android και Μac. Εμφανίστηκαν όμως μερικά applications τα οποία υποτίθεται πως περιέχουν το παιχνίδι ως εφαρμογή του Google Chrome,

του πασίγνωστου web browser. Απ' ότι προκύπτει όμως, αυτό είναι το "τυρί" για να πιαστείτε στη φάκα.

Η εταιρία ασφάλειας δικτύων Barracuda Networks εντόπισε όχι μόνο την παραπάνω εφαρμογή αλλά και έξι ακόμα που χρησιμοποιούν τα games της Rovio με κακόβουλο σκοπό. Τα επτά αυτά apps προέρχονται από τον αμφιβόλου αξιοπιστίας developer Playook.info που αναπτύσσει "δωρεάν" flash games. H εγκατάσταση αυτών των plug-ins απαιτεί από εσάς να δώσετε άδεια πρόσβασης στα δεδομένα όλων των sites που επισκέπτεστε!

Η παραπάνω άδεια ήταν και αυτό που κίνησε την περιέργεια της Barracuda Networks, η οποία εγκατέστησε την εφαρμογή αυτή σε συνθήκες εργαστηρίου και βρήκε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία. Αρχικά το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Rovio! Το δεύτερο και πιο σημαντικό όμως εύρημα ήταν πως το παιχνίδι εγκαθιστά ένα plug-in το οποίο προσθέτει επιπλέον διαφημίσεις σε δημοφιλή sites όπως τα Yahoo, eBay, IMBD και MSN. Αυτό είναι μόνο το ένα σκέλος, αφού με την αδειοδότηση της πρόσβασης στα δεδομένα περιήγησης, υπάρχει ο κίνδυνος να υποκλαπούν -μεταξύ άλλων- e-mails, passwords και αριθμοί πιστωτικών καρτών. Οπότε όσοι έχετε εγκαταστήσει τα games απ' το Playook.info κάντε τα άμεσα uninstall και για να είστε 100% βέβαιοι κάντε απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση του Chrome.

Σύμφωνα με την Baraccuda Networks, πάνω από 82.000 χρήστες έχουν πέσει θύματα αυτών των εφαρμογών. Η εταιρία τονίζει πως αν ένα plug-in ζητάει παράλογες άδειες απ' τον υπολογιστή σας τότε μην το εγκαταστήσετε. Αν το έχετε ήδη εγκαταστήσει, τότε απεγκαταστήστε το αμέσως και αλλάξτε τα passwords σας (σ.σ. το Google Chrome ζητάει ως γνωστόν GMail password για σύνδεση και διατήρηση δεδομένων).

Keywords
Τυχαία Θέματα