Xbox One: Νέα updates

Ανεβάστε τα βίντεό σας απευθείας στο YouTube, GoPro app για το Xbox 360.

Μια δυνατότητα των next-gen κονσόλων που είδαμε να στηρίζεται και να προωθείται αρκετά, είναι αυτή που σας επιτρέπει να καταγράφετε και να κάνετε share τα βίντεό σας online. Η Microsoft λοιπόν προχωράει ακόμη ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά αυτό το δεδομένο και έτσι

από σήμερα, χάρης σε ένα update στην YouTube app του Xbox One, θα μπορείτε να ανεβάζετε τα βίντεό σας απευθείας στο διάσημο video portal.

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλή. Πρώτα καταγράφετε το βίντεό σας με το Game DVR, στη συνέχεια το κάνετε edit μέσω του Upload Studios και τελικά μπορείτε να το ποστάρετε απευθείας στο YouTube πατώντας το νέο κουμπί "My Uploads" το οποίο βρίσκεται πλέον στην YouTube app.

Επιπρόσθετα, χάρης στο update της YouTube app θα έχετε την δυνατότητα να δείτε βίντεο από το YouTube σε Snap Mode, να προσθέσετε ξεχωριστά βίντεο στα Pins, να κερδίσετε Media Achievements και να προσθέσετε τα αγαπημένα σας κανάλια του YouTube στο OneGuide.

Ένα ακόμη σημερινό update της Microsoft είναι η GoPro app για το Xbox 360, με την οποία οι συνδρομητές Xbox Live Gold μπορούν να δουν και να ανεβάσουν βίντεο με τον εξοπλισμό GoPro, ο οποίος είναι γνωστός για την χρησιμοποίησή του στην καταγραφή extreme sports. Η GoPro app θα έρθει και στο Xbox One το καλοκαίρι. Δείτε εδώ ένα βίντεο ενδεικτικό του εξοπλισμού GoPro:

{youtube}cN-YTcSnE6c|500|300{/youtube}

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε κάποια νέα χαρακτηριστικά τα οποία η Microsoft αποκάλυψε πως σκοπεύει να ενσωματώσει στο επόμενο system update του Xbox One. Το πρώτο αφορά την υποστήριξη αναπαραγωγής Blu-ray δίσκων. Συγκεκριμένα, με το update θα υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο στα 50Hz όταν αυτό είναι εφικτό, ενώ γενικότερα θα αναβαθμιστεί η εφαρμογή Blu-ray player.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά διάφορα firmware updates για το χειριστήριο και το headset, τα οποία θα βελτιώσουν μεταξύ άλλων την ασύρματη συνδεσιμότητά τους. Τέλος, θα προστεθεί ένα σιωπηλό reboot μετά από κάθε system update. Κατόπιν τούτου, εάν η κονσόλα σας είναι σε Instant On mode, το update θα γίνει αυτόματα και το σύστημα θα επιστρέψει σε standby μετά την ολοκλήρωσή του. Σύμφωνα με την Microsoft, αυτό δεν θα σας αναγκάζει να ανοίγετε την κονσόλα σας μετά από updates.

Αυτά και διάφορα άλλα ακόμη συμπεριλαμβάνονται στα Xbox One updates. Ωραία όλα αυτά θα πείτε, αλλά πρωτίστως χρειαζόμαστε την κονσόλα για να τα δούμε στην πράξη, κάτι για το οποίο πολλοί θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο οποίος αποτελεί την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Xbox One στην Ελλάδα. Μέχρι τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο user interface και να τσεκάρετε το Xbox One unboxing και την παρουσίαση χειριστηρίου-Kinect-φωνητικών εντολών.

Το Xbox One κυκλοφορεί επίσημα στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο σε τιμή που ξεκινάει από 500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα