Twitch: Αλλαγές λόγω εξαγοράς από το YouTube

Διαγραφή όλων των παλιών βίντεο. Διαψεύδονται τα μουσικά δικαιώματα. [UPDATE]

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες επικρατεί μία ανησυχία στις τάξεις του community του Twitch.tv ύστερα από μία σειρά αλλαγών που έχουν προγραμματιστεί στην δημοφιλή streaming υπηρεσία.

Σε πρώτη φάση η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι πλέον έχει ενσωματωθεί μία audio copyright τεχνολογία, όπως ισχύει στην περίπτωση του YouTube.

Να θυμίσουμε ότι από τον περασμένο μήνα η Google φημολογείται ότι αγόρασε το Twitch έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η τεχνολογία αυτή ανήκει στην Aubible Magic και στην πράξη scanάρει όλα τα VOD (video-on-demand) που υπάρχουν στο Twitch – ακόμη και το αρχειοθετημένο περιεχόμενο- για οποιαδήποτε μορφής audio υπάρχει στο database της. Στην περίπτωση που το audio αρχείο είναι copyrighted σε κάποιο VOD, το τελευταίο θα γίνει flag και θα αφαιρεθεί ο ήχος του για ένα χρονικό διάστημα τριάντα λεπτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ώρα η τεχνολογία αυτή δεν θα εφαρμοστεί στις live streaming εκπομπές παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες του Twitch εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς κανείς δεν αποκλείει να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο προσεχές μέλλον.

Εν τω μεταξύ το Twitch ανακοίνωσε ότι πλέον αφαιρείται η επιλογή "Save Forever" από τα παρελθοντικά broadcasts. Αντίθετα τα Highlights θα μπορούν να σωθούν για πάντα, αλλά η διάρκειά τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το Twitch υποστηρίζει ότι το 80% του αποθηκευτικού χώρου του καταλαμβάνεται από παλιά broadcasts, τα οποία κανείς πλέον δεν τα βλέπει. Για όσους πάντως επιθυμούν να δημιουργήσουν highlights και να κρατήσουν τα καλύτερα αποσπάσματα των βίντεο τους, το Twitch έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο με αναλυτικές οδηγίες:

http://www.youtube.com/watch?v=Hnzpm2rRwfw

Εσάς πως σας φαίνονται οι παραπάνω αλλαγές; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν πράγματι η Google εξαγοράσει το Twitch θα μονοπωλήσει τις video streaming υπηρεσίας, ύστερα από την εξαγορά του YouTube που έλαβε χώρα το 2006 έναντι 1.65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θυμίζουμε ότι το Twitch ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από τους Justin Kan και Emmett Shear και πλέον έχει 50 εκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση.

[UPDATE: 10/8/14] Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitch.tv, Emmett Shear, δήλωσε στο Reddit ότι δεν έχει καμία πρόθεση να εισάγει τα μουσικά δικαιώματα στο Twitch.tv.

Το Audio Recognition που κάνει flag video λόγω πνευματικών δικαιωμάτων "ενδέχεται να έχει κάποια προβλήματα, αλλά σκοπεύουμε να κάνουμε unmute όσα βίντεο έχουν γίνει mute λόγω μουσικών δικαιμάτων" καταλήγει ο Shear.

Άραγε πρόκειται για ντρίπλα...τελευταίας στιγμής από το Twitch προς αποφυγή αντιδράσεων ή απλά αναπτύχθηκαν αβάσιμες φήμες; Το μέλλον θα δείξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα