Transformers: Fall of Cybertron

Transformers…μεταμορφωθείτε!

Όσοι από εσάς γεννηθήκατε στις αρχές της δεκαετίας του '80 σίγουρα θα θυμάστε με νοσταλγία την anime σειρά Transformers. Πριν από πέντε χρόνια τα συμπαθή Autobots και οι αδίστακτοι Decepticons μεταπήδησαν στις κινηματογραφικές αίθουσες πρωταγωνιστώντας στην ομώνυμη ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη Michael Bay σπάζοντας...τα ταμεία. Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία αυτής

της παραγωγής ώθησε τους συντελεστές της στην δημιουργία δύο συνεχειών, τα Revenge of the Fallen και Dark of the Moon.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε αρκετές μεταφορές της κινηματογραφικής τριλογίας στον χώρο των video games, εντούτοις όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση των παιχτών. To 2010 ύστερα από τις αποτυχημένες προσπάθειες της Traveller's Tales στο Transformers: The Game και της Lucoflux στο Transformers: Revenge of the Fallen, η Activision μας παρουσιάζει το Transformers: War for Cybertron της High Moon Studios.


H παραπάνω δημιουργία δέχθηκε θετικές κριτικές, χάρις στα διασκεδαστικά co-op και multiplayer modes της. Ένα χρόνο αργότερα, η High Moon παίρνει το χρίσμα από την Activision για να αναπτύξει το tie-in game της ταινίας Dark of the Moon και αποτυγχάνει παταγωδώς στην προσπάθεια της να προσφέρει έναν αξιόλογο τίτλο. Η αμερικανική εταιρεία όμως δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί ξανά να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας με το πρόσφατο Fall of Cybertron. Το αν αυτή την φορά θα τα καταφέρει ή όχι θα το δούμε παρακάτω.

The Ark
To Transformers: Fall of Cybertron είναι ένα καθαρόαιμο Third-Person Shooter, του οποίου το σενάριο ακoλουθεί τα γεγονότα του προκατόχου του. Ο εμφύλιος πόλεμος των Transformers είναι για μια ακόμη φορά ο κύριος πυρήνας της ιστορίας, καθώς τα Autobots και οι Decepticons μάχονται για την κυριαρχία στον Cybertron. Οι συνεχιζόμενες συρράξεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στον πλανήτη και οι Autobots αποφασίζουν να τον εγκαταλείψουν. Για τον σκοπό αυτό κατασκευάζουν ένα διαστημόπλοιο που ονομάζεται Ark (κιβωτός).
Οι Decepticons όμως δεν είναι διατεθειμένοι να τους αφήσουν να ξεφύγουν και γι' αυτό το λόγο εξαπολύουν μια ανελέητη επίθεση στη βάση των Autobots, ώστε να καταστρέψουν τo Ark. Το σενάριο είναι πιστό στο κλίμα της σειράς, εντούτοις δύσκολα θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο, αφού οι ανατροπές είναι ελάχιστες. Μάλιστα, οι σεναριογράφοι κάνουν το μοιραίο λάθος να ξεκινήσουν την αφήγηση της ιστορίας από το τέλος, καθώς ο πρόλογος του campaign διαδραματίζεται στο διάστημα μέσα στο Ark και ενώ τα Autobots έχουν δραπετεύσει από τον Cybertron.

Beginning of the end
H περιπέτειά σας ξεκινά στο αχανές διάστημα μέσα στο διαστημόπλοιο των Autobots, το οποίο δέχεται ξαφνικά επίθεση από τις δυνάμεις των προαιώνιων εχθρών τους. Στο κεφάλαιο αυτό ελέγχετε τον Bumblebee και θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα αμυντικά συστήματα του σκάφους, ώστε να μπορέσετε ν' ανταποδώσετε τα πυρά στον Megatron και του

Keywords
Τυχαία Θέματα