Top 10: Τα κορυφαία Action games

Η Konami έχει τον πρώτο λόγο.

Τα παιχνίδια δράσης πάντα απολάμβαναν την εκτίμηση της μεγαλύτερης μερίδας των gamers. Βέβαια με την πάροδο του χρόνου η ραγδαία εξέλιξή τους μας ώθησε να τα κατηγοριοποιήσουμε σε Action-Adventures, Action Shooters κτλ., εντούτοις ο παρανομαστής έμεινε πάντα κοινός.

Το Best of αυτής της εβδομάδας είναι ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα των κορυφαίων τίτλων δράσης, όπως προέκυψε από τις δικές σας ψήφους στο σχετικό topic του forum.

Αρκετές από τις παρακάτω δημιουργίες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Ο ανταγωνισμός ήταν για μια ακόμη φορά τεράστιος και ως εκ τούτου σπουδαίες κυκλοφορίες έμειναν απ 'έξω.

Εκτός από τα κορυφαία παιχνίδια δράσης, έχει ξεκινήσει ήδη η ψηφοφορία για τα 10 δυσκολότερα games, τα οποία θα παρουσιαστούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 5 από αυτά θα τα επιλέξετε εσείς.

Ακολουθεί το Top 10 των μεγαλύτερων Action games.

10: Assassin's Creed II (20/11/2009)
Ubisoft Montreal, Ubisoft
PC, PS3, Xbox 360, Mac

Το πρώτο Assassin's Creed έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία το 2007 και μάγεψε τους gamers με την ιδιαίτερη open world φύση του, αλλά και το άκρως ενδιαφέρον σενάριο. Η τεράστια εμπορική επιτυχία οδήγησε όπως ήταν αναμενόμενο σε ένα sequel, που κατάφερε να παρουσιαστεί βελτιωμένο σε όλους τους τομείς. O Desmond Miles ζει αυτή τη φορά τις αναμνήσεις ενός νέου Assassin, του Ezio Auditore da Firenze, με το σκηνικό να μεταφέρεται από την Ιερουσαλήμ στην αναγεννησιακή Ιταλία.

{youtube}rNmrIKAEAEs|400|300{/youtube}

To δεύτερο μέρος της σειράς δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι της εξερεύνησης, ενώ ο τεχνικός τομέας εμφανίζεται σαφώς καλύτερος με εντυπωσιακότερα γραφικά και αρκετά βελτιωμένη A.I. Δειλά-δειλά κάνουν την εμφάνισή τους και ορισμένα RPG στοιχεία, αφού o Ezio μπορεί να αγοράσει καλύτερα όπλα, πανοπλίες, μαχαίρια, κ.ο.κ. Το parkour εξακολουθεί να διατηρεί την γοητεία του, με τον πρωταγωνιστή να μπορεί να σκαρφαλώσει σχεδόν παντού. Παρότι στο Assassin's Creed II δεν υπήρχε κάποιο multiplayer mode (το είδαμε την αμέσως επόμενη χρονιά στο Brotherhood), εντούτοις στον τομέα του gameplay ο τίτλος της Ubisoft εξελίχθηκε στο sequel του όσο ποτέ άλλοτε.

9: Batman: Arkham City (21/10/2011)
Rocksteady Studios, Warner Bros Interactive
PC, PS3, Xbox 360

To πρόσφατο δημιούργημα της Rocksteady φιγουράρει επιβλητικά για δεύτερη φορά στην καθιερωμένη στήλη μας Best Of. Αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο video game βασισμένο σε κόμικ, τώρα κερδίζει μία ακόμα θέση, αυτή τη φορά ανάμεσα στα κορυφαία παιχνίδια δράσης. Η νέα περιπέτεια του "σκοτεινού ιππότη", βαδίζει ευλαβικά πάνω στα βήματα του προκατόχου του, προσφέροντάς μας ακόμα περισσότερες ώρες διασκέδασης και εκρηκτικού gameplay.

{youtube}5iTzdH0x074|400|300{/youtube}

Στον οπτικό τομέα η Unreal Engine 3 αποδεικνύει ότι παρά την ηλικία της, είναι μια από τις κορυφαίες μηχανές γραφικών. Ο κόσμος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Top 10, Action,