Άσχημες συμπεριφορές στα Online Games

Μια προσωπική άποψη για ένα παγκόσμιο θέμα.

Καθημερινά εκατομμύρια παίχτες ανά τον κόσμο χρησιμοποιούνε τους λογαριασμούς τους για να παίξουνε Online παιχνίδια στα οποία ξοδεύουνε χρόνο και μερικές φορές χρήμα. Φυσικά οι λόγοι που διαλέγει κανείς να παίξει ένα παιχνίδι είναι πολλοί και δεν μπορώ να τους γνωρίζω όλους αλλά σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει βρισιές, απειλές ή να δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Πολλές φορές οι επιστήμονες έχουνε εστιάσει τις έρευνές τους στις κακές επιπτώσεις που μπορεί να έχουνε τα

βίαια βιντεοπαιχνίδια στους παίχτες κυρίως μικρής ηλικίας. Άλλες φορές έχουνε προσπαθήσει να συσχετίσουνε τις εξτρεμιστικές συμπεριφορές συγκεκριμένων ατόμων με τα παιχνίδια που έχουνε στην συλλογή τους. Άλλοτε έχουν αποδειχτεί σωστοί αλλά θα έπρεπε να εστιάσουνε την προσοχή τους αλλού, στο τεράστιο πρόβλημα της αγένειας στον κόσμο του Ιντερνετ.

Ένα από τα παραδείγματα είναι η κοινότητα του World of Warcraft. Από την μία βρίσκονται άτομα μικρής ηλικίας που βρίζουν ανεξέλεγκτα και από την άλλη είναι η «ομάδα» των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας που κυμαίνεται από 25 έως και 55 που διαθέτουν λίγο χρόνο για το παιχνίδι και όποιος τους καθυστερήσει …. θα το μετανιώσει σίγουρα. Κατά την γνώμη μου, όσοι δεν έχουνε χρόνο δεν θα έπρεπε καν να είχαν αγοράσει ένα παιχνίδι σαν το World of Warcraft που κοστίζει το κουτί μόνο 40 ευρώ και η συνδρομή άλλα 15. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει κανείς να κάτσει να το εξερευνήσει, έχει μεγάλο χάρτη, τεράστιο αριθμό από quests, αναρίθμητα dungeons και raids, κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί να παίξει κάποιος με περιορισμένο χρόνο; Επειδή όμως η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, δεν μπορώ να πω στον καθένα τι παιχνίδι θα παίξει, ούτε αυτοί μπορούνε όμως να χαλάνε το παιχνίδι μας. Βέβαια η Blizzard έχει κανονίσει για αυτό και πολύ άνετα μπορεί ο καθένας να στείλει report για άσχημη συμπεριφορά. Φτάνει όμως μόνο ένα report για να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά;

Report μπορεί να κάνει κανείς παντού και για οποιοδήποτε λόγο

Πρόσφατα, συγκεκριμένα χτες, έμαθα από την Sony ότι είχα δεχτεί ένα report και εγώ με αποτέλεσμα να χάσω τον λογαριασμό μου για πάντα. Η ειρωνεία είναι ότι εγώ όχι μόνο δεν είχα φερθεί άσχημα σε κανέναν, αλλά είμαι και κατά της…. online μαγκιάς. Soon Sony….

Σύμφωνα με μερικούς η κυριαρχία σε πλήθος των Ελλήνων gamers είναι η αιτία για τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά διαφωνώ ρητά. Υπάρχει μια εκπομπή στο youtube, το Online Gamer από τους Reckless Tortuga που δείχνει ακριβώς αυτήν την συμπεριφορά από αμερικανούς και τα comments μιλάνε από μόνα τους. Όλοι συμφωνούνε ότι υπάρχουν cyber bullies που έχουνε βρει την Εδέμ τους σε παιχνίδια σαν τα Call Of Duty, World Of Warcraft, League Of Legends.

Ένα άλλο θέμα είναι ο μεγάλος ρατσισμός στις γυναίκες gamers. Με το που τολμήσει κάποια να δηλώσει το φύλο της θα δεχτεί έναν καταιγισμό από σεξουαλικά υπονοούμεν. Θα θεωρηθεί κατώτερη ως προς την ικανότητά και την αποδοτικότη

Keywords
Τυχαία Θέματα