Tο Duke Nukem 2 έρχεται στο iOS

Παλιές γνωριμίες σε νέες εποχές.

Όταν η Apogee Software, 3D Realms πλέον, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1991 το Duke Nukem, σίγουρα δεν είχε στο μυαλό της την απήχηση που θα είχε ο τίτλος της μέσα στα επόμενα χρόνια. Η ιδέα αν και προϋπήρχε από το 1980, χρειάστηκε 11 χρόνια για να υλοποιηθεί στα PC. Το πρώτο Duke ήταν ένα 2D platform το οποίο είχε ανάλυση 320×200, γραφικά 16-color

ΕGA, καθώς και οριζόντια και κάθετη περιήγηση. Ο Duke δε μιλούσε παρά μόνο όταν εμφανίζονταν τα σχόλιά του σε μορφή κειμένου.

Η συνέχεια ακολούθησε δύο χρόνια αργότερα, το 1993, με το Duke Nukem 2. Η δεύτερη προσθήκη ήταν σχεδόν πανομοιότυπη με την πρώτη, με ελάχιστες διαφορές και μπορούσες τότε να το απολαύσεις στο Microsoft DOS. Πολύ αργότερα, συγκεκριμένα το 1999, εμφανίστηκε η έκδοση για το Game Boy color, με ονομασία Duke Nukem, αν και βασισμένη στο sequel της σειράς.

Αν και η επιτυχία του κλασικού Αμερικανού ήρωα ξεκίνησε με το Duke Nukem 3D, το οποίο ουσιαστικά έκανε πλούσια την 3D realms σχεδόν μέσα σε ένα βράδυ, δε θα πρέπει να ξεχνάμε από πού ξεκίνησαν όλα. Τα 2D platforms, παρότι απλοϊκά στον σχεδιασμό τους κατάφερναν να προσφέρουν πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες, που ακόμα και σύγχρονα games δεν το καταφέρνουν. Αυτό προσπαθεί να μας φέρει ξανά κοντά μας η Interceptor Entertainment.

Επιστροφή στις ρίζες.
Πριν ο Duke Nukem γίνει ένας από τους πιο βάναυσους χαρακτήρες και γυναικοκατακτητές όλων τον εποχών, ήταν ο πρωταγωνιστής των τότε σχετικά αθώων 2D platforms. Το δεύτερο από αυτά, το Duke Nukem 2, πρόκειται να κυκλοφορήσει για τις συσκευές iOS τον Απρίλιο, με σκοπό να μας θυμίσει τι αγαπήσαμε τόσο πολύ σε αυτό το game, αλλά και με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Δείτε το τρέιλερ για την ανακοίνωσή του στις συσκευές iOS.

{youtube}acYidn7KJiE|400|300{/youtube}

Η μεταφορά στο iOS, θα γίνει από την εταιρεία Interceptor Entertainment σε συνεργασία με την 3D Realms και πρόκειται να κοστίζει $1.99. Αυτός θα είναι στην πραγματικότητα ο δεύτερος τίτλος της Apogee πάνω στον οποίο θα έχει δουλέψει η Interceptor. Ταυτόχρονα, η εταιρεία δουλεύει και στην αναδημιουργία του First-Person Shooter Rise of the Triad.

Πριν εμφανιστεί το Duke Nukem 3D, πριν από τα γυαλιά ηλίου, πριν από τις απίθανες ατάκες και στριπτιζέζ, υπήρχε ένας άλλος τίτλος με απίθανα γραφικά για την εποχή του, ο οποίος κρατιέται ζωντανός ακόμα μέχρι και σήμερα. Το Duke Nukem 2, θα περιλαμβάνει 32 πίστες, ενώ αυτή η ενισχυμένη προσπάθεια θα μας προσφέρει νέα μουσική, απίθανα VGA γραφικά, πολλά όπλα και διαδραστικό περιβάλλον. Επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουμε ακόμα.

Διαβάστε το αφιέρωμα με τους πιο badass χαρακτήρες των video games όπου ο Duke Nukem είχε φυσικά την τιμητική του.

Keywords
Τυχαία Θέματα