The Last of Us: 15 λεπτά gameplay video

H Sony μας αποκαλύπτει το μεγαλύτερο έως τώρα βίντεο του παιχνιδιού!

Μέχρι σήμερα τα μόνα βίντεο που είχαμε δει για το The Last of Us στις εκθέσεις E3 και Gamescom διέθεταν μικρή διάρκεια και περιορίζονταν σε ελάχιστα στιγμιότυπα, κυρίως από pre-rendered cutscenes. Το τελευταίο βίντεο της Sony μας προσφέρει 15 λεπτά χορταστικού gameplay και μια γερή δόση των όσων θα πρέπει να αναμένουμε απ’ την Naughty Dog.

Το

gameplay video που θα παρακολουθήσετε αποτελεί μια εκτενή έκδοση ενός μικρής διάρκειας βίντεο που είχαμε δει στην φετινή E3. Σε αυτό ελέγχετε τον Joel, με το HUD να περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, όπως το όπλο και τις σφαίρες (όταν τα χρησιμοποιείτε) ή την ένδειξη του κουμπιού που θα πρέπει να πατήσετε για να σηκώσετε ένα αντικείμενο από το έδαφος.

{youtube}GApCMW1F7a0|400|300{/youtube}

Οι σφαίρες απ’ ότι φαίνεται θα είναι ελάχιστες και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να κάνετε οικονομία, αξιοποιώντας ότι βρείτε στο δρόμο σας, όπως τούβλα ή σωλήνες. Η βία είναι ωμή, οι επιθέσεις άγριες και αιφνιδιαστικές, ενώ το αίμα ρέει άφθονο, κάτι που ενίοτε σοκάρει την μικρή Ellie. Με τις μάχες σώμα με σώμα που παρακολουθήσαμε έχουμε την υποψία ότι ίσως χρησιμοποιηθούν quick time events. Παρότι δεν είδαμε κάποιες ενδείξεις κουμπιών που θα πρέπει να πατήσετε, οι λαβές με τους εχθρούς ήταν κάτι που δίχως αμφιβολία παρέπεμπε προς τα εκεί.

Κορυφαία ατμόσφαιρα
Δυνατό χαρτί για την Naughty Dog είναι η λεπτομερής δουλειά που έχει κάνει στον τομέα των γραφικών. Τα περιβάλλοντα θυμίζουν Uncharted 3, με τη διαφορά ότι τα οπτικά εφέ του αίματος δείχνουν ακόμη πιο αληθινά, τόσο όταν αυτό ρέει όσο κι όταν σχηματίζει κηλίδες στο έδαφος. Το δε frame rate παραμένει σταθερό, παρότι τα πτώματα βρίσκονται μονίμως αμετακίνητα στο έδαφος και οι κηλίδες αίματος στις επιφάνειες των τοίχων.

Στο voice acting θα παρατηρήσετε συνεχείς διαλόγους, μπινελίκια, άγχος και ένταση μέσα στις μάχες, ενώ ο Troy Baker ως Joel και η Ashley Johnson ως Ellie δικαιώνουν απόλυτα τους developers που τους επέλεξαν για να ενσαρκώσουν τους ρόλους των ηθοποιών.

Κυκλοφορία
Το The Last of Us θα κυκλοφορήσει για PlayStation 3 μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα