The Bureau: XCOM Declassified

Ένα tactical shooter από την 2K Marin. Δείτε το πρώτο in-game τρέιλερ. [UPDATE 2]

[Αρχική Δημοσίευση 26/4/2013] Ανακοινώθηκε και επίσημα το Bureau: XCOM Declassified ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες φωτογραφίες του τις οποίες μπορείτε να δείτε στο gallery στο τέλος του άρθρου. Πρόκειται για ένα tactical third-person shooter το οποίο θα βασίζεται στην δυναμική μιας ομάδας ατόμων, όπως

ακριβώς γίνεται τόσα χρόνια στην σειρά XCOM. Υπεύθυνη για αυτόν τον τίτλο είναι η 2K Marin, η ίδια εταιρία δηλαδή που έφτιαξε και το Bioshock 2.

Το σενάριο λαμβάνει χώρα το 1962 κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Εσείς θα βρεθείτε στον ρόλο του πράκτορα William Carter ο οποίος είναι μέλος της μυστικής κυβερνητικής οργάνωσης The Bureau. Σύντομα θα γίνετε ηγηθείτε μιας ομάδας από στρατιώτες με την οποία θα συνεργαστείτε για να προστατέψετε την Αμερική από τους εξωγήινους εισβολείς.

{youtube}XyGvBzQ9nNI|500|300{/youtube}

Ο creative lead της 2K Marin, Morgan Gray, δήλωσε ότι το The Bureau παίρνει τα γεγονότα του XCOM από την αρχή. Στην συνέχεια επεκτείνει το σενάριο από απλή μάχη σε μια ιστορία η οποία εμπλέκει τα κυβερνητικά μυστικά με τις ηρωικές προσπάθειες των στρατιωτών για να σώσουν την χώρα τους. Χαρακτηριστικά είπε: «Δουλεύουμε σκληρά ώστε να συνδυάσουμε τα κλασικά στοιχεία του XCOM, όπως το tactical shooting και τον θάνατο των μελών της ομάδας με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι μοναδικό. Το The Bureau θα αποτελέσει μια πραγματική πρόκληση για τους παίχτες όσο κανένα άλλο third-person tactical shooter».

Αν αποφασίσετε να προπαραγγείλετε το The Bureau: XCOM Declassified, τότε θα έχετε ένα επιπλέον side mission, το Codebreakers. Σε αυτό θα βρεθείτε σε ένα, χαλασμένο πλέον, κέντρο επικοινωνίας το οποίο χρησιμοποιούταν για να υποκλέψετε τις επικοινωνίες των εχθρών. Ως πράκτορας Carter, στόχος σας είναι μαζί με την ομάδα σας να βρείτε το προσωπικό που επέζησε και να ερευνήσετε περεταίρω το συμβάν.

Το The Bureau: XCOM Declassified θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 23 Αυγούστου για PC, PS3 και Xbox 360.

[UPDATE 17/7] To The Bureau: XCOM Declassified αποτελεί τη νέα πρόταση της 2K Marin στον χώρο των Tactical shooters. Μέχρι στιγμής ελάχιστες πληροφορίες είχαν γίνει γνωστές γύρω από το νέο κεφάλαιο της σειράς XCOM, παρόλα αυτά αξίζει να αναφέρουμε ότι ο developer του BioShock 2 ξεκίνησε την ανάπτυξη του τίτλου το μακρινό 2006 και έκτοτε πέρασαν πολλά σταδιά μέχρι το The Bureau: XCOM Declassified να καταλήξει στην τελική μορφή του. Μάλιστα όταν παρουσιάστηκαν κάποια πρώτα δείγματα γραφής στην Ε3 του 2010 αρκετοί οπαδοί της σειράς εξέφρασαν έντονες ανησυχίες καθώς η δημιουργία της 2K Marin είχε First-Person Shooter προσανατολισμό.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, καθώς ύστερα από το δυναμικό comeback της σειράς με την κυκλοφορία του XCOM: Enemy Unknown, η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης άλλαξε...γραμμή πλεύσης δίνοντας μια Third-Person shooter μορφή στο δημιούργημά της, κρατώντας παράλληλα αναλλοίωτα αρκετά από τα strategy στοιχεία.

Εν τω μεταξύ σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το πρώτο in-game βίντεο από το The Bureau: XCOM Declassified. Απολαύστε το:

{youtube}DSZ31xSkY3o|500|300{/youtube}

Με βάση τα όσα είδαμε οι πράκτορες της ομάδας σας θα έχουν στο ρεπερτόριό τους αρκετά abilities, τα οποία θα είναι προσβάσιμα μέσω ενός radial wheel στα πρότυπα της σειράς Mass Effect. Απομένει να δούμε αν το επίπεδο δυσκολίας του νέου spin-off της σειράς XCOM θα κινηθεί στα πρότυπα των προκατόχων του.

Το The Bureau: XCOM Declassified θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου για PC, PS3 και Xbox 360.

Διαβάστε το review του XCOM: Enemy Unknown από το GameWorld.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα