The Amazing Spider-Man

Ο αγαπητός Spidey πρωταγωνιστεί σε μια νέα περιπέτεια.


Την τελευταία δεκαετία μέσα από τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές οθόνες έχουν αναβιώσει αρκετοί σουπερ ήρωες των comics της Marvel, αλλά και του αντίπαλου δέους της DC. Οι επιταγές αυτής της μόδας προστάζουν και την κυκλοφορία κάποιου αντίστοιχου video game

που βγαίνει στα ράφια των καταστημάτων ταυτόχρονα με την ταινία και έχει σαφή σκοπό να εκμεταλλευτεί το momentum της κινηματογραφικής παράγωγης, ώστε να κρύψει τις αδυναμίες του, καθώς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι δημιουργίες αυτές χαρακτηρίζονται επιεικώς πρόχειρες.

Το The Amazing Spider-Man αποτελεί μια αρκετά ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκεται η Beenox, μια εταιρία που μας έχει παρουσιάσει στο παρελθόν δύο τίτλους με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Άνθρωπο-Αράχνη, τα Spider-Man: Shattered Dimensions (μια ομολογουμένως αξιόλογη προσπάθεια που απέσπασε αρκετά καλές κριτικές) και Spider-Man: Edge of Time. Το γεγονός αυτό μας προδιαθέτει θετικά από την άποψη ότι -όπως όλα δείχνουν- δεν πρόκειται για μια κλασική περίπτωση «αρπαχτής», αφού είναι σαφής η πρόθεση της εταιρίας να παρουσιάσει μια αξιόλογη κυκλοφορία.



Εντούτοις, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς το πρόσφατο Batman: Arkham City είναι ακόμα νωπό στην μνήμη μας. Η επιρροή του παραπάνω τίτλου είναι διάχυτη στο νέο πόνημα της Beenox και μάλιστα οι ίδιοι οι developers δεν δίστασαν να δηλώσουν ότι πάτησαν πάνω στα βήματα που χάραξε η Rocksteady όσον αφορά στο σύστημα μάχης του The Amazing Spider-Man.

Aftermath
O παρόν τίτλος είναι ένα Action-Adventure open world νοοτροπίας, στα πρότυπα της σειράς Prototype. Η δομή της βασικής ιστορίας είναι γραμμική καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσετε ένα chapter για να προχωρήσετε στο επόμενο. Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται χρονικά λίγο μετά το τέλος της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας.

Η Gwen Stacy προσκαλεί τον Peter Parker (ο άνθρωπος πίσω από την μάσκα του Spider-Man) στα εργαστήρια της Oscorp, καθώς πιστεύει ότι διάφοροι επιστήμονες συνεχίζουν τα γενετικά πειράματα, εισάγοντας ανθρώπινο DNA σε ζώα, δημιουργώντας έτσι cross-species. Ο πρώτος που πραγματοποίησε τα πειράματα αυτά ήταν ο δόκτορας Curt Connors, γνωστός και ως “The Lizard” (ένας από τους βασικούς εχθρούς του κεντρικού πρωταγωνιστή).

Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Seamus Kevin Fahey, ο οποίος είχε παλιότερα εργαστεί στην τηλεοπτική σειρά Battlestar Galactica. Η πλοκή του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες ανατροπές, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο ως το τέλος.

Το κεντρί του Σκορπιού
Καθώς η Gwen και ο Peter ερευνούν τα εργαστήρια της Oscorp, συναντούν ένα ηγετικό στελέχος της εταιρίας, τον Alistaire Smythe (ειδικός στη νανοτεχνολογία). Ο Smythe επιβεβαιώνει τις ανησυχητικές φήμες ότι κάποιοι επιστήμονες συνεχίζουν το έργο του Curt Connors, αλλά διαβεβαιώνει το νεαρό ζευγάρι ότι

Keywords
Τυχαία Θέματα