Ten Aces

Νέο ελληνικό turn-based strategy.

Η εταιρεία ανάπτυξης Traptics δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Μιχάλη Παπαγαθαγγέλου σε συνεργασία με τους Κατερίνα Ματαράγκα, Αλέξανδρο Παναγιώτου, Δημήτρη Κρητικό και Γιώργο Καζαμία με σκοπό την υλοποίηση του παιχνιδιού "Ten Aces".

Το Ten Aces είναι ένα tactical turn-based strategy (με δυνατότητα για online

μάχες με άλλους), που λαμβάνει χώρα σε ένα φανταστικό κόσμο μεσαιωνικού περιεχομένου ενώ δίνει έμφαση στην ικανότητά σας να προβλέπετε τις κινήσεις του αντιπάλου και να αντιδράτε ανάλογα.

Θα μπορείτε να επιλέξετε ποιες και πόσες μονάδες θα χρησιμοποιήσετε στο στρατό σας μέσα από μία μεγάλη ποικιλία καθώς και τις ικανότητες που θα έχει η καθεμία, τις οποίες μπορείτε και να ρυθμίσετε ώστε να ταιριάζουν στη στρατηγική σας. Οι ικανότητες των μονάδων σας δεν θα είναι γνωστές στον αντίπαλο μέχρις ότου χρησιμοποιηθούν.

Στο Ten Aces βασικό παίζει η εξισορρόπηση των δύο στρατών μέσα από ένα σύστημα πόντων, το οποίο εξασφαλίζει ότι κανείς από τους δύο παίκτες δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα εναντίον του αντιπάλου, εκτός από την εμπειρία του και την διορατικότητα του. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η απουσία οποιονδήποτε τυχαίων γεγονότων, με σκοπό την έμφαση στις στρατηγικές και τις τακτικές των παικτών.

Σκοπός του Ten Aces είναι η εξουδετέρωση του 75% της αντίπαλης ομάδας. Η ιστορία αναφέρεται σε 10 ημίθεους αδελφούς, οι οποίοι για τον έναν ή τον άλλον λόγο βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο. Καθένας από τους 10 θα είναι playable από εσάς, καθώς θα έχετε το ρόλο του αρχηγού της ομάδας σας, ενώ θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε από αυτούς, αλλά θα επιτρέπεται μόνο ένας σε κάθε μάχη.

Οι 10 ημίθεοι ειδικεύονται σε κάποιον τομέα (εξού και το όνομα "Aces" στον τίτλο του παιχνιδιού) και αυτό αναπαρίσταται μέσω των ικανοτήτων τους και των στατιστικών τους. Καλείστε να πάρετε τη θέση του "Will¨" δηλαδή της θέλησης των θεών ή μιας ανώτερης δύναμης στο να πάρουν τα γεγονότα μια συγκεκριμένη πορεία. Κοινώς δηλαδή το πεπρωμένο.

{youtube}qpcLZEo2zp4|400|300{/youtube}

Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένα playable demo το οποίο υποστηρίζει τρία μεγέθη μάχης με την CPU (small, medium και large battles) καθώς και μάχη με άλλο παίχτη στον ίδιο υπολογιστή. Αρχικά το Ten Aces θα υποστηρίζεται σε Windows PC και Mac κι αργότερα ελπίζουμε ότι θα επεκταθεί και στις κονσόλες. Χάρις στη μηχανή Unity η οποία χρησιμοποιείται, η πρόσβαση στις περισσότερες κονσόλες είναι αρκετά εύκολη.

Κατά τον Ιούλιο του 2013 θα διεξαχθεί ένα crowd funding campaign στο Kickstarter ή στο Indiegogo, από το οποίο θα εξαρτηθεί η πορεία του Ten Aces καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας του. Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται εντός του 2013, αλλά για όσους δεν μπορούν να περιμένουν θα υπάρχει και προπώληση του παιχνιδιού από τον Ιούλιο (alpha version). Συν τις άλλοις, το demo θα παρέχεται δωρεάν για όποιον ενδιαφέρεται μετά την έναρξη της alpha version.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί η τιμή του Ten Aces, ούτε το μοντέλο πώλησης, καθώς όλα εξαρτώνται άμεσα από το crowdfunding campaign αλλά πιθανόν τα single-player campaigns θα πωλούνται ανεξάρτητα ενώ το multiplayer online θα είναι free-to-play για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld