Steam Machine απ' την iBuyPower

Οι πρώτες φωτογραφίες. Ανακοινώθηκε το κόστος. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/11/13] Οι κονσόλες Steam θα αρχίσουν να λανσάρονται μέσα στο 2014 και η κατασκευάστρια εταιρεία iBuyPower παρουσίασε σήμερα τις πρώτες δύο φωτογραφίες από το δικό της μοντέλο.

Το Steam Machine που βλέπετε έχει λευκό χρώμα, τρέχει μία απ' τις πρώτες εκδόσεις του SteamOS και θα τρέχει όλα τα games

του Steam στα 60 frames και με 1080p ανάλυση! Η κονσόλα δεν έχει πάρει την τελική της μορφή, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, την "Gordon" και την "Freeman". Θα έχουν χρωματιστή λωρίδα η οποία θα ανάβει όταν η κονσόλα τίθεται σε λειτουργία, ακριβώς όπως και το PlayStation 4.

Περισσότερα για τα Steam Machines αναμένεται να μάθουμε στο CES (Consumer Electronics Show) του Las Vegas τον Ιανουάριο. Κι αν έχουν χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με τα δεκάδες free-to-play games του Steam, τότε ενδέχεται να αποτελέσουν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο για την μάχη των κονσολών.

[UPDATE: 27/11/13] Ανακοινώθηκε απ' την iBuyPower ότι η τιμή του Steam Machine θα ανέρχεται στα 500 δολάρια (367 ευρώ).

Θα διαθέτει επεξεργαστή AMD, κάρτα γραφικών AMD Radeon R9 270, 500GB σκληρό δίσκο και ένα Steam Controller με dual-touchpad. Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, θα περιέχει Wi-Fi και Bluetooth.

Γεγονός είναι ότι με το κόστος αυτό και με ενσωματωμένο SteamOS (όχι Windows) θα τρέχει μόνο Linux games, συνεπώς με αυτά τα δεδομένα θα είναι σχεδόν αδύνατο να ανταγωνιστεί τις υπάρχουσες κονσόλες όγδοης γενιάς.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα