Need For Speed: Rivals

Αστυνόμοι και παράνομοι οδηγοί στην πιο…σκληρή τους αναμέτρηση!


Η σειρά Need For Speed είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο γνωστές στον χώρο των racing games. Για όσους από εσάς δεν την γνωρίζετε, τότε σας πληροφορούμε ότι σας βάζει στη θέση ενός παράνομου οδηγού όπως καμία άλλη από το 1994, όταν κυκλοφόρησε και το πρώτο Need for Speed.

Έκτοτε τα NFS έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μια πληθώρα κονσολών και ορισμένα από αυτά, όχι μόνο έχουν κάνει αρκετές πωλήσεις αλλά έχουν χαρακτηριστεί και ως τα καλύτερα racing που μας έχει προσφέρει η EA.

Πέρυσι, η Criterion Games προσπάθησε να επαναφέρει το μεγαλείο του Need for Speed: Most Wanted που κυκλοφόρησε το 2005 αλλά δεν τα κατάφερε. Το συγκεκριμένο όχι μόνο δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο Most Wanted αλλά υστερούσε σε πολλά στο θέμα του χειρισμού και της συνολικής εμπειρίας που προσέφερε στον παίχτη. Τον φετινό τίτλο ανέλαβε η Ghost Games η οποία παρόλο που απαρτίζεται κυρίως από πρώην μέλη της Criterion, έχει αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο με τον οποίο παιζόταν το NFS κι έχει επαναφέρει αγαπημένα στοιχεία από το παρελθόν.

Κλέφτες και αστυνόμοι
Οι περισσότεροι από εσάς που έχετε παίξει προηγούμενα games της σειράς θα έχετε καταλάβει ότι υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στους παράνομους οδηγούς και στους αστυνόμους του Need for Speed. Μέχρι τώρα, συνήθως παίρνατε τον ρόλο του οδηγού, αναλαμβάνατε αποστολές ή οδηγούσατε χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο στους δρόμους και ξαφνικά οι αστυνόμοι σας εντόπιζαν και κάπου εκεί ξεκινούσε το κυνηγητό. Βέβαια αυτό δεν αποτελούσε ποτέ σοβαρό πρόβλημα μιας και τις περισσότερες φορές το A.I των εχθρών σας ήταν τόσο μέτριο που το να ξεφύγετε είτε μέσω των ζωνών cooldown, είτε μέσω των shortcuts αποδεικνυόταν στην πράξη παιχνιδάκι.

Φέτος, μέσω του Need for Speed: Rivals θα έχετε την δυνατότητα να δείτε την κόντρα μεταξύ αστυνόμων και οδηγών από πρώτο χέρι, αφού το campaign θα σας βάλει μία στη θέση του ενός και μία στη θέση του άλλου, κάτι που είχαμε δει και στο τελευταίο Need for Speed: Hot Pursuit. Το σενάριο είναι απλό, οι παράνομοι οδηγοί κυκλοφορούν αμέριμνοι στη πόλη, ανεβάζουν βίντεο στο internet όπου δηλώνουν την κυριαρχία τους και ισχυρίζονται ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να τους σταματήσουν. Έτσι καλείστε να αναλάβετε το μέρος της μίας πλευράς και είτε να γκαζώσετε γεμάτοι αδρεναλίνοι, είτε να σταματήσετε την παράνομη και επικίνδυνη δράση τους και να επαναφέρετε την ησυχία και την ασφάλεια στην Redview County.

I am your rival
Τόσα χρόνια στα περισσότερα Need for Speed ξεκινούσατε παίζοντας τον πρώτο σας αγώνα, συνήθως οδηγώντας ένα πολυτελές αυτοκίνητο το οποίο δυστυχώς λίγο αργότερα χάνατε. Τα σενάρια, όποτε υπήρχαν, ήταν ως επί το πλείστον ρηχά,. Δεν γνωρίζατε κάποιες φορές ποιος είστε, γιατί τρέχετε και ποιος σας κυνηγάει και καταλαβαίνατε τι σας γινόταν μόνο αφότου φτάνατε στον τερματισμό.

Στο Need for Speed: Rivals τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Στην αρχή θα δείτε ένα cutscene το οποίο δεν δείχνει χαρακτήρες αλλά στιγμιότυπα από την πόλη, τα αμάξια και διάφορους αγώνες ενώ η αφήγηση δεν αποτελεί περιγραφή σεναρίου ή κάτι παραπλήσιο αλλά έναν…μονόλογο αστυνομικού ο οποίος στη συνέχεια γίνεται διάλογος, αφού αρχίζει ταυτόχρονα να μιλάει και ο ορκισμένος εχθρός του, ο οδηγός.

Μόλις τελειώσει αυτό το απίστευτα προσεγμένο cutscene το οποίο σας βάζει στο κλίμα του παιχνιδιού με άριστο τρόπο, θα πρέπει να επιλέξετε για το αν θέλετε να παίξετε το campaign ως παράνομος οδηγός ή ως αστυνομικός. Για αρχή μπορείτε να επιλέξετε όποια από τις δύο πλευρές θέλετε, έτσι και αλλιώς το παιχνίδι θα σας βάλει να παίξετε και με τις δύο. Μόλις ολοκληρώσετε το βασικό training ως αστυνόμος και ως οδηγός, τότε είναι που θα πρέπει να είστε σίγουρος για το ποιανού τη πλευρά θα πάρετε.

Smooth Driving
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το περυσινό Need for Speed ήταν ο χειρισμός του. Δεν μπορούσατε να τρακάρετε γιατί αμέσως εμφανιζόταν μια οθόνη σε αργό πλάνο που σας έφερνε πίσω στην πίστα σώους και αβλαβείς. Στο Rivals όμως αυτό αλλάζει και επανέρχεται το παλιό σύστημα σύγκρουσης. Θα έχετε περιθώρια σε περίπτωση που τρακάρετε αλλά μέχρις ένα ορισμένο σημείο. Μόλις το παιχνίδι καταλάβει ότι έχετε χτυπήσει πολλές φορές το αμάξι σας και ότι είναι έτοιμο να χαλάσει, σας ενημερώνει έτσι ώστε να περάσετε από ένα Repair Shop και να το επιδιορθώσετε. Το damage model πάντως είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αφού μετά από κάθε τρακάρισμα θα παρατηρήσετε απλά μερικά βαθουλώματα και γρατζουνιές κι όχι τίποτα το τραγικό.

Ο χειρισμός του Rivals είναι σχεδόν αψεγάδιαστος. Τα αμάξια ακούνε επιτέλους στις εντολές σας και ανταποκρίνονται άμεσα. Άμα θέλετε να στρίψετε σε μια απότομη στροφή ή να κάνετε όπισθεν, δεν θα αρχίσουν να κάνουν drift σαν τρελά και να φεύγουν εκτός δρόμου, όπως έχουμε δει να γίνεται σε άλλους τίτλους της σειράς. Αυτό ισχύει τόσο για την έκδοση για PC όσο και για αυτή του PS3. Η οδήγηση είναι πραγματικά εύκολη υπόθεση και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του παιχνιδιού. Όσο για την κάμερα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μόνο views, το third-person και το bump view το οποίο παραδόξως βολεύει πολύ.

Cop or Racer?
Όπως σας είπαμε και πριν, μόλις ολοκληρώσετε το βασικό tutorial θα επιλέξετε τον ρόλο που προτιμάτε περισσότερο. Είτε διαλέξετε να ξεκινήσετε ως αστυνόμος, είτε προτιμήσετε να είστε παράνομος οδηγός, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα αφού θα μπορέσετε να εναλλάσσετε ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ρόλους ανα πάσα στιγμή μέσα από τα hideouts, τις κρυψώνες σας. Με λίγα λόγια, όταν βαρεθείτε να τρολάρετε τους αστυνομικούς και αποφασίσετε να γίνετε ένας από αυτούς, και το αντίστροφο, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε ρόλο απλώς με ένα κουμπί. Θα μπορείτε να παίξετε δηλαδή δύο παράλληλα campaignσ χωρίς να επεμβαίνει το ένα στο άλλο. Κάθε campaign παίρνει περίπου 5 ώρες για να ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε 10 ώρες για να τερματίσετε το Rivals.

Όποια πλευρά και να διαλέξετε, ο τρόπος με τον οποίο θα ανεβείτε σε Rank είναι ο ίδιος. Το campaign χωρίζεται σε Chapters, 10 για τους αστυνομικούς και 9 για τους οδηγούς. Σε κάθε Chapter θα πρέπει να εκτελέσετε όσα αναγράφονται στην Speed List, μια λίστα με objectives που βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης. Συνήθως όταν ολοκληρώνετε μια Speed List, ανεβαίνετε Rank. Υπάρχουν μέχρι 21 Ranks μέσω των οποίων αποκτάτε αρκετά Speed Points και ξεκλειδώνετε νέα αμάξια αλλά και αναβαθμίσεις τόσο για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, όσο και για τα Pursuit Tech.

Αγώνες και καταδιώξεις
Κατά τη διάρκεια του campaign θα χρειαστεί να εμπλακείτε σε διάφορα είδη αγώνων, από απλά races και time trials μέχρι και έντονες καταδιώξεις. Ο χάρτης είναι μεγάλος και μπορείτε να πάρετε μέρος σε οποιοδήποτε event θελήσετε ανεξαρτήτως της αποστολής που αναλάβατε από την Speed List. Το παιχνίδι σας δίνει την ελευθερία να εξερευνήσετε πλήρως τον χάρτη και να επιστρέψετε στους κύριους στόχους σας όποτε το θελήσετε.

Τα είδη των αγώνων είναι τα Race, Time Trial, Hot Pursuit, Interceptor και Head to Head. Το Race απαιτεί να πάρετε μέρος σε αγώνα ταχύτητας με στόχο να κερδίσετε μία από τις πρώτες τρεις θέσεις. Στο Time Trial θα πρέπει να φτάσετε στον τερματισμό σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο ενώ στο Interceptor καλείστε να ξεφύγετε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα σας κυνηγούν από την αρχή του αγώνα, στον χρόνο που σας ορίζει το παιχνίδι. Το Hot Pursuit μπορεί να είναι και το πιο δύσκολο είδος αγώνα αφού λειτουργεί σαν το κανονικό Race με τη μόνη διαφορά ότι όλους τους οδηγούς κυνηγούν οι αστυνομικοί. Τέλος, στο Head to Head αγωνίζεστε με έναν και μόνο αντίπαλο.

Customization και Pursuit Tech
Τα Need for Speed ήταν πάντοτε άρρηκτα συνδεδεμένα με το car customization, την δυνατότητα δηλαδή να αλλάξετε εμφάνιση στο όχημά σας. Το Rivals σας επιτρέπει να βάψετε και να βελτιώσετε την επίδοση του αμαξιού σας μόνο όμως αν παίζετε ως παράνομος οδηγός. Άμα βρίσκεστε από τη πλευρά των αστυνομικών, δεν θα μπορείτε να κάνετε καμία αλλαγή πάνω στο όχημα που σας δόθηκε ακόμα κι αν πρόκειται για μικροπράγματα όπως για παράδειγμα αλλαγή στις πινακίδες κυκλοφορίας ή στις ζάντες.

Για να αγοράσετε αμάξια, τις αναβαθμίσεις τους και τα Pursuit Tech τα οποία θα πούμε στη συνέχεια τι είναι, θα πρέπει να ξοδέψετε SP, δηλαδή Speed Points τα οποία μπορείτε να μαζέψετε από τις αποστολές. Τα Speed Points γενικά μαζεύονται εύκολα αλλά μόλις σας πιάσουν οι αστυνομικοί τα χάνετε όλα, εκτός και αν έχετε περάσει πρώτα από κάποιο hideout (κρυψώνα) και τα έχετε αποθηκεύσει.

Μεγάλο αρνητικό είναι το ότι δυστυχώς δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Ξεχάστε τα 50 διαφορετικά είδη spoilers και τα πλαϊνά πλαστικά με τα οποία μπορούσατε παλαιότερα να διακοσμήσετε το αμάξι σας. Ως οδηγοί, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε την εμφάνιση του οχήματός σας διαλέγοντας από μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και ανάμεσα σε πολλά είδη βαφής όπως για παράδειγμα μεταλλική βαφή, ματ, χρωμίου κ.α. Επίσης μπορείτε να διαλέξετε αν θέλετε να το διακοσμήσετε με stripes, tribals ή να βάψετε τις ζάντες.

Πέρα από την εξωτερική εμφάνιση του αμαξιού, θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε και τα μηχανικά του μέρη. Οι κατηγορίες που παίρνουν αναβάθμιση είναι: Durability για αντοχή στα χτυπήματα, Strength για να προκαλείτε περισσότερο damage στα αντίπαλα αμάξια, Control για καλύτερο έλεγχο του αμαξιού σας, Acceleration φυσικά για επιτάχυνση και Top Speed για ταχύτητα.

Τα αμάξια είναι 47 στο σύνολό τους, 23 αν παίζετε ως οδηγοί και 24 ως αστυνομικοί. Παρατηρήσαμε ότι σχεδόν όλα βρίσκονται στη κατηγορία των exotic cars και τα υπόλοιπα είδη όπως για παράδειγμα τα tuners ή τα muscle cars έχουν μείνει στην απ’ έξω. Η λίστα μπορεί να είναι αρκετά μικρή αλλά περιλαμβάνει μερικά από τα πιο elite κομμάτια που κυκλοφορούν. Θα έχετε τη δυνατότητα να οδηγήσετε Aston Martin, Ferrari, Lamborghini, Porsche και πολλά άλλα.

Η νέα προσθήκη η οποία θυμίζει κάτι από Blur και Death Race είναι το Pursuit Tech. Πρόκειται για εξοπλισμό ο οποίος σας βοηθάει να βγάλετε από την άκρη τους ενοχλητικούς αστυνομικούς ή αντίστοιχα τους οδηγούς που σας έχουν δυσκολέψει τη ζωή πολύ. Τα κοινά Pursuit Tech είναι: Electrostatic Field, EMP, Jammer, Shock Wave, Stun Mine και Turbo ενώ αυτά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά οι αστυνομικοί είναι τα: Shock Ram και Spike Strip. Τα gadgets θα σας βοηθήσουν αρκετά άμα παίζετε ως αστυνόμος αφού θα πρέπει να βρείτε ένα τρόπο να σταματήσετε τους αντιπάλους σας. Από την άλλη, διαπιστώσαμε ότι αν παίζετε ως οδηγοί τότε η χρήση του Pursuit Tech δεν είναι τόσο αναγκαία αφού σε περίπτωση που θα πρέπει να ξεφύγετε από όσους σας κυνηγούν ή να νικήσετε έναν αγώνα δεν έχετε παρά να αναβαθμίσετε το αμάξι σας κατάλληλα.

Μία από τις λίγες φορές που δεν υπάρχει κάποια μυστήρια γυναίκα η οποία θα σας δίνει οδηγίες για το τι θα κάνετε.

Οι παραξενιές και τα μυστικά
Με κάθε αγώνα που ολοκληρώνετε αποκτάτε ολοένα και περισσότερα Speed Points, τα οποία είναι το gold σας αφού μόνο με αυτά μπορείτε να αγοράσετε ότι θελήσετε. Μέχρι εδώ…όλα καλά. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίσετε να σταματήσετε για λίγο και θέλετε να βάλετε pause το NFS; Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αφού η Ghosts Games προσπαθεί να μας βάλει στο κλίμα του always online. Δεν θα έχετε τη δυνατότητα για pause, είτε βρίσκεστε σε αγώνα, είτε απλώς κάνετε free roam στον κόσμο του Redview County παρά μόνο αν μπείτε μέσα σε ένα hideout, όπου θα αλλάξετε εμφάνιση στο αμάξι σας, θα αποθηκεύσετε τα χρήματά σας και θα αποφασίσετε χωρίς βιασύνες για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας.

Αν θέλετε να επιδιορθώσετε το όχημά σας θα πρέπει να περάσετε μέσα από κτήρια που μοιάζουν με βενζινάδικα τα οποία στη πραγματικότητα είναι Repair Shops. Η επιδιόρθωση παρέχεται δωρεάν, αρκεί να περάσετε από το σωστό σημείο. Μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε Speed Points για να επιδιορθώσετε και να βάψετε το αμάξι σας. Η λειτουργία αυτή παρέχεται δωρεάν, σε αντίθεση με τις αναβαθμίσεις που απαιτούν τα Speed Points σας.

Στον χάρτη υπάρχουν διάσπαρτες κάμερες κυκλοφορίας οι οποίες καταγράφουν την ταχύτητα με την οποία περάσατε από μπροστά τους, οι Speed Cameras. Θα συναντήσετε ακόμη Speed Zones που υπολογίζουν τον μέσο όρο της ταχύτητας που είχατε περνώντας από ένα συγκεκριμένο κομμάτι δρόμου και τα Jumps, μέρη στο χάρτη στα οποία μπορείτε να πηδήξετε ψηλά. Ίσως να μην τους δώσετε την πρέπουσα σημασία στην αρχή αλλά μόλις τερματίσετε το Rivals, τότε σίγουρα θα τα αναζητήσετε έτσι ώστε να έχετε κάτι καινούριο για να ασχοληθείτε.

User Interface και A.I
Οι αστυνομικοί του Redview County αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για εσάς και ναι, είναι ενοχλητικοί. Όπως και σε προηγούμενα Need for Speed, έτσι και εδώ βλέπουμε σκληροπυρηνικούς αστυνόμους να τρέχουν πιο γρήγορα από εσάς, να σας χτυπούν με τα αμάξια τους και να καθιστούν την απόδραση αδύνατη. Το A.I των αστυνόμων είναι πραγματικά πολύ υψηλό αφού θα κάνουν ότι μπορούν για να μην σας αφήσουν να ξεφύγετε. Διαθέτουν νοημοσύνη υψηλότερη ακόμα κι από τους αντίπαλους οδηγούς, που δεν προσπαθούν να σας κοντράρουν τόσο έντονα και να σας πετάξουν εκτός δρόμου. Οι συγκεκριμένοι χρησιμοποιούν κυρίως την ταχύτητά τους. Μπορεί το να νικήσετε σε μια κούρσα να θεωρείται εύκολο επίτευγμα, αλλά αυτό εν τέλει θα το επιτύχετε μόνο εάν διαθέτετε το κατάλληλο αμάξι με τη σωστή επιτάχυνση ή τελική ταχύτητα.

Όπως κάθε racing που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το Need for Speed: Rivals έχει ένα αρκετά λειτουργικό και βοηθητικό User Interface. Στα δεξιά της οθόνης βρίσκουμε την Speed List, ακριβώς από πάνω την θέση σας στον αγώνα ενώ κάτω δεξιά η ταχύτητα με την οποία τρέχετε. Στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης υπάρχει το Easydrive menu μέσα από το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση στους επόμενους αγώνες, να παρατήσετε έναν αγώνα, να βρείτε το κοντινότερο Repair Shop κ.α. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το minimap, μια μικρή έκδοση του χάρτη, το οποίο είναι απαραίτητο για να δείτε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Τέλος, στο κεντρικό και πάνω μέρος της οθόνης μπορείτε να δείτε πόσα Speed Points έχετε κάθε στιγμή και πόσο καταζητούμενος είστε από την αστυνομία. Οι βαθμοί ενός καταζητούμενου ανεβαίνουν ανάλογα με το πόσο προκαλείτε τους αστυνομικούς.

Need for Speed AllDrive
Το Need For Speed: Rivals δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο multiplayer mode που να ξεχωρίζει μιας και η Ghost Games έχει εφαρμόσει το σύστημα always online. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και όταν θα παίζετε το single-player campaign, υπάρχει περίπτωση να δείτε έναν πραγματικό παίχτη απέναντί σας ο οποίος θα παίζει όπως και εσείς! Ο παίχτης αυτός μπορεί να είναι αστυνομικός και να αρχίσει να σας κυνηγάει ή απλώς οδηγός ο οποίος θα θέλει να σας προκαλέσει σε Head to Head αγώνα. Βέβαια μπορείτε να δείτε δύο, ο ένας να θέλει να αγωνιστείτε και ο άλλος να είναι αστυνόμος και να προσπαθεί να σας πιάσει! Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι αφού έχετε τη δυνατότητα να κάνετε δύο objectives μαζί χωρίς να παρεμβαίνει το ένα στο άλλο.

Βέβαια άμα θέλετε να έχετε την ησυχία σας, τότε μπορείτε πολύ απλά να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα να σας βρίσκουν οι άλλοι παίχτες και να έρχονται δίπλα σας, μέσα από τις ρυθμίσεις. Όπως καταλαβαίνετε όμως, έτσι μειώνεται και η πλάκα αφού είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζετε με πραγματικούς παίχτες και να προσπαθείτε να τους περάσετε ειδικά όταν δεν υπάρχει καθόλου lag. Ναι, το lag στο NFS Rivals είναι σχεδόν μηδαμινό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορέσετε να προκαλέσετε οποιονδήποτε παίχτη, όποτε το θελήσετε και να ευχαριστηθείτε τον αγώνα.

Απίστευτα γραφικά
Στον οπτικό τομέα το Need for Speed: Rivals παίρνει άριστα. Τα γραφικά μοιάζουν πιο αληθινά από ποτέ με τα οπτικά εφέ να έχουν ελαχιστοποιηθεί, προσδίδοντας μια δόση αληθοφάνειας. Έτσι και αλλιώς, η Redview Country είναι μια από τις πιο ωραίες πόλεις που έχουμε δει ποτέ σε κάποιο Need for Speed. Εκεί που θα τρέχετε σε ένα λιβάδι, θα βρεθείτε σε ερημικό μέρος και από εκεί που θα βρέχει, ξαφνικά θα αποκαλύπτεται ο ήλιος.

Τα αμάξια αν και λίγα σε αριθμό, είναι κατά κύριο λόγο πολυτελή και καλοσχεδιασμένα. Αποτελούν πιστά αντίγραφα των πραγματικών και σίγουρα τραβούν έντονα την προσοχή θυμίζοντας αντίστοιχη ποιότητα του Forza: Horizon. Οι βαφές, είτε χρωμίου είτε μεταλλικές εντυπωσιάζουν ενώ αν τρακάρετε θα φανεί μια γρατζουνιά ή ένα βαθούλωμα. Παρόλα αυτά είναι πολύ αρνητικό που η έκδοση του Rivals για PC τρέχει μόνο στα 30 FPS και δεν πηγαίνει παραπάνω. Για αυτό τον λόγο πιστεύουμε ότι η έκδοση για κονσόλες είναι ανώτερη από αυτή για PC.

Βάλτε ότι μουσική θέλετε!
Μέχρι πέρυσι η λίστα των τραγουδιών που μπορούσατε να ακούσετε κατά τη διάρκεια του campaign ήταν προκαθορισμένη από την εταιρία παραγωγής. Φέτος όμως σας δίνεται η δυνατότητα να βάλετε ότι τραγούδια θελήσετε αφού το Rivals παίρνει τα τραγούδια του από τη λίστα που θα ορίσετε. Έτσι δεν θα είστε αναγκασμένοι να παίζετε ακούγοντας Muse ή διάφορους καλλιτέχνες που δεν έχετε ακούσει ποτέμ αλλά τα δικά σας αγαπημένα τραγούδια.

Οι μηχανές των αμαξιών θα ακουστούν στο σαλόνι σας όπως θα ακουγόντουσαν εάν τα οδηγούσατε στην πραγματικότητα. Τα πάντα είναι τελειοποιημένα αφού από τον ήχο που κάνουν τα λάστιχα στο drift, μέχρι τις αλλαγές στις ταχύτητες η κάθε λεπτομέρεια μπορεί να γίνει αντιληπτή. Ακόμα και οι σειρήνες των περιπολικών μοιάζουν με αληθινές!

Σίγουρη αγορά
To Need for Speed: Rivals αποτελεί ένα αξιόλογο racing τίτλο και μια αξιέπαινη προσθήκη στη μέχρι τώρα σειρά. Φέτος η Ghost Games μπαίνει πολύ δυναμικά ως developer και κερδίζει τις εντυπώσεις, συνδυάζοντας τα εντυπωσιακά γραφικά που είδαμε πέρυσι στο Most Wanted, την διασκεδαστική εμπειρία του να σε κυνηγούν ικανοί αστυνομικοί και τον βολικό χειρισμό. Το campaign που σας επιτρέπει να παίξετε ως αστυνομικός αλλά και ως παράνομος οδηγός φτάνει στις 10 ώρες ενώ θα ασχοληθείτε μερικές ώρες παραπάνω για να ολοκληρώσετε όλα τα side missions.

Μερικές προσθήκες όπως για παράδειγμα το Pursuit Tech και η custom track list είναι ευπρόσδεκτες και προσφέρουν αρκετά στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, θα θέλαμε το φετινό Need for Speed να είχε περισσότερα αμάξια και body customization έτσι ώστε να υπήρχε ουσιαστικός λόγος να παίξει κάποιος παραπάνω ώρες. Όπως και να έχει, πρόκειται για έναν άκρως προσεγμένο τίτλο ο οποίος χρειαζόταν, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η σειρά δεν μας είχε δείξει κάτι αξιόλογο.

Θετικά:
- Βολικός χειρισμός
- Always online που το κάνει διασκεδαστικό
- Υψηλό design αυτοκινήτων
- Μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα τελευταίες εκδόσεις
- Θυμίζει τις παλιές καλές εποχές
- Η προσθήκη των Pursuit Tech gadgets
- Σχεδόν μηδαμινό lag στο online

Αρνητικά:
- Ελλαττωματικό damage model
- Μικρή λίστα με αμάξια
- Δεν υπάρχει pause button
- Δεν έχει πολλά achievements για να αυξήσει την αντοχή του

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 8
Gameplay: 9
Αντοχή: 7.5
Γενικά: 8.3

Το Need for Speed που περιμένατε τα τελευταία χρόνια.

Χριστιάνα Θάνου

Keywords
need for speed, speed, need for speed, speed, games, nfs, συγκεκριμένο, ghost, δραση, smooth, shop, drift, ps3, views, view, σημαίνει, list, νέα, tech, time, race, head, car, εμφάνιση, ματ, top, cars, elite, ferrari, lamborghini, porsche, blur, wave, turbo, ram, spike, gadgets, ghosts, online, free, user, lag, fps, muse, custom, track, design, button, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αμα, βιντεο, αστυνομια, αυτοκινητο, βημα, γυναικα, δωρεαν, ζαντες, ηχος, θεμα, κοντρα, μουσικη, τραγουδια, car, cars, fps, games, ghost, ghosts, muse, nfs, porsche, ps3, ram, time, αγωνες, αμαξια, απιστευτα, απλα, αφηγηση, βενζιναδικα, βρειτε, βρισκεται, βαφη, γινει, γινεται, δυνατοτητα, δυστυχως, δειτε, δειχνει, δοθηκε, εφε, ευκολο, ευκολα, υπαρχει, ελευθερια, εμφάνιση, ερχονται, εταιρια, ετοιμο, εχθρος, ζωη, ειδος, ηλιος, υπηρχαν, υποθεση, ησυχια, ισχυει, μηχανες, θυμιζει, ηχο, καμερες, εκδοσεις, κυνηγητο, κλιμα, λαστιχα, λειτουργια, λογια, λογο, ματ, μπορειτε, μυστηρια, νοημοσυνη, παντα, οδηγος, οδηγηση, ο ηλιος, οθονη, οπτικα, οχημα, ποιοτητα, πλακα, πλαστικα, πωλησεις, ρυθμισεις, ρολο, σεναριο, σιγουρα, σιγουρος, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, τι ειναι, τρελα, φυσικα, φτανει, χερι, ωρες, ασφαλεια, βαφες, blur, custom, design, free, drift, ειδη, ειπαμε, elite, gadgets, γινετε, head, user, shop, κομματι, lamborghini, lag, list, μεινει, μπροστα, οδηγοι, παιχνιδι, player, wave, race, σημαίνει, single, spike, σωστο, tech, online, track, turbo, top, θεσεις, view, views
Τυχαία Θέματα