Square Enix: Οικονομικά προβλήματα και παραίτηση Wada

Ο πρόεδρος της εταιρείας Yoichi Wada αποχωρεί καθώς το χρέος διογκώνεται. [UPDATE]

Η Square Enix περνάει δύσκολες στιγμές καθώς ανακοίνωσε τους επενδυτές της ότι αναμένει μεγάλο έλλειμα μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα οικονομικά του μεγάλου ιαπωνικού publisher δεν δείχνουν να είναι και τα καλύτερα το προσεχές διάστημα. Τα 13 χρόνια αποδείχθηκαν...γρουσούζικα για τον Yoichi Wada,

πρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες ώρες έχοντας θητεία στην Square από το 2000. Οι ιάπωνες κατηγορούν σε ανακοίνωσή τους τις πωλήσεις στην Αμερική ως αιτία για την πτώση των εσόδων τους. Παρόλα αυτά, ο Wada παραιτήθηκε του αξιώματός του και ενδέχεται να συνεχίσει από άλλο πόστο.

Στα πλαίσια "μεταρυθμίσεων και αναδιάρθρωσης" της Square Enix θα υπάρξει έλλειμμα 13 δις γιεν (107 εκατομμύρια ευρώ). Η φράση αυτή σαφώς και θυμίζει απολύσεις και μειώσεις μισθών, τη στιγμή μάλιστα που το πλάνο του οικονομικού έτους απέτυχε παταγωδώς, καθώς προέβλεπε 29 εκατομμύρια ευρώ έσοδα.

Τα Tomb Raider, Hitman: Absolution και Sleeping Dogs δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τα οικονομικά της Square Enix, παρότι η Lara Croft κέρδισε τις εντυπώσεις. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα επόμενα Final Fantasy, καθώς μέσα τους επόμενους μήνες αναμένονται τα Lightning Returns: Final Fantasy 13, Final Fantasy X και X-II HD και η επανακυκλοφορία του MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn που απέτυχε παταγωδώς. Μέσα στο 2014 θα δούμε ακόμη ένα νέο Thief από την Eidos Montreal αν όλα πάνε καλά.

[UPDATE] Η Square Enix ανακοίνωσε τις πωλήσεις των τριών σημαντικότερων games της τους τελευταίους μήνες.

Το Tomb Raider πούλησε 3,4 εκατομμύρια αντίτυπα, το Hitman Absolution 3,6 εκατομμύρια και το Sleeping Dogs μόλις 1,75 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Tomb Raider κυκλοφόρησε αυτό το μήνα, συνεπώς αναμένεται να ξεπεράσει τα άλλα δύο "αδερφάκια" του σε σύνολο πωλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις.

Η Square Enix ανέμενε πωλήσεις της τάξεως των 14,9 εκατομμυρίων αντιτύπων. Από τα 8,75 εκατομμύρια retail πωλήσεων μέχρι τα 14,9 μεσολαβούν σχεδόν 6 εκατομμύρια. Χωρίς όμως να αποκαλυφθούν οι ψηφιακές πωλήσεις, κανείς δεν γνωρίζει κατά πόσο η Square προσέγγισε το στόχο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα