Press Start: Χρησιμοποιείτε cheats;

Τους cheaters πολλοί εμίσησαν, τα cheats ουδείς.

Τα cheats αναφέρονται σε μη εγκεκριμένες μεθόδους δημιουργίας πλεονεκτήματος για τον παίκτη σε ένα video game και συνήθως χρησιμοποιούνται για να κάνουν ένα παιχνίδι πιο εύκολο. Ουσιαστικά υπάρχουν σχεδόν από την αρχή της εμφάνισης των video games και με το πέρασμα των χρόνων η χρήση τους ολοένα και αυξανόταν. Τα πρώτα cheat

codes δημιουργήθηκαν από τις εταιρείες ανάπτυξης ώστε να μπορούν οι playtesters να δοκιμάσουν διάφορους τομείς ενός video game ευκολότερα και πιο αποδοτικά όσον αφορά τον χρόνο.

Ίσως το πρώτο πιο διαδεδομένο cheat ήταν το Konami Code, το οποίο εμφανίστηκε αρχικά το 1986 στο Gradius που κυκλοφόρησε για το NES, αλλά έγινε γνωστό μέσα από το θρυλικό Contra. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε σε πολλά games της Konami αλλά και άλλων εταιρειών, ενώ σήμερα υπάρχει ως Easter egg σε διάφορα sites του internet. Το Konami Code απαιτούσε να πατήσετε στην start screen (συνήθως) την εξής ακολουθία κουμπιών: ↑ ↑ ↓ ↓ ← → ← → Β Α ή κάποια παραλλαγή της, ανάλογα με την κονσόλα.

Τα cheats μπορούν να σας χαρίσουν διάφορα πλεονεκτήματα, όπως περισσότερες ζωές, να είστε άτρωτος κτλ. Στα online games το φαινόμενο του cheating έχει αρνητικό αντίκτυπο, αφού οι cheaters αποκτούν πλεονεκτήματα όπως να βλέπουν μέσα από τοίχους (wall hack), να πετυχαίνουν πάντα headshots και άλλα όμορφα πραγματάκια. Για να προστατέψουν τους υπόλοιπους παίκτες, οι εκάστοτε προγραμματιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν κάποιο anticheat πρόγραμμα, το οποίο αναλαμβάνει να... πιάσει στα πράσα τους cheaters και να τους τιμωρήσει, συνήθως με την μέθοδο του ban.

Προσωπικά, χρησιμοποιούσα cheats την εποχή των PSOne/Sega Saturn σε games που είχα ήδη τερματίσει για να ξεκλειδώσω για παράδειγμα όπλα, ενώ είχε τύχει και κάποιες φορές που είχα κολλήσει και αποφάσισα να προβώ σε... κλεψιά για να συνεχίσω ένα παιχνίδι. Τα πιο πρόσφατα cheats που έχω χρησιμοποιήσει ήταν στο Grand Theft Auto V όταν ήθελα απλά να κάνω σαματά και έβαζα cheat για όπλα ή οχήματα. Το ίδιο ισχύει και για το Saints Row IV.

Εσείς χρησιμοποιείτε cheats; Ποιο ήταν το πιο πρόσφατο video game που ενεργοποιήσατε κάποιο cheat; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα