Press Start: Αγαπημένες στιγμές από video games

Όταν ένα παιχνίδι μένει χαραγμένο στη μνήμη μας.

Η εβδομάδα στο GameWorld ξεκινάει για άλλη μια φορά με το Press Start, την δική σας στήλη όπου κάθε Δευτέρα εκφράζετε την γνώμη σας σε διάφορα ερωτήματα ή διλλήματα. Στα δύο πρώτα άρθρα ασχοληθήκαμε με τα είδη των games που παίζετε και με τα games που σας απογοήτευσαν. Αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε ένα... ταξίδι αναμνήσεων και θα θυμηθούμε μαζί

τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που έχουμε ζήσει σε διάφορα video games.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαστε με το αγαπημένο μας χόμπι, έχει τύχει να παίξουμε διάφορα games που μετά από λίγο καιρό μπορεί να ξεχάσουμε, χωρίς βέβαια το γεγονός αυτό να θεωρείται κακό σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως και οι φορές που ένα video game μας χαρίζει στιγμές που τις θυμόμαστε για μια ζωή. Τέτοιες στιγμές είναι τελικά που μπορούν ένα καλό παιχνίδι να το κάνουν εξαιρετικό και να αποκτήσει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας.

Προσωπικά, δε θα ξεχάσω ποτέ την εμφάνιση του πρώτου ζόμπι στο Resident Evil και το βλέμμα του καθώς γύριζε το κεφάλι του να με κοιτάξει, αλλά και... την καρδιακή προσβολή που παραλίγο να πάθω όταν πετάχτηκε το σκυλί από το παράθυρο. Τα επίπεδα με τους εφιάλτες του Max Payne στο ομώνυμο παιχνίδι αποτελούν μια από τις αγαπημένες μου στιγμές επίσης, καθώς και η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα τον απολαυστικότατο μηχανισμό του Bullet Time για να εξολοθρεύσω σε αργή κίνηση τους εχθρούς μου.

Όσοι είχατε παίξει το World of Warcraft πριν την κυκλοφορία του πρώτου expansion, θα θυμάστε πόσο δύσκολα ήταν τα raids τότε. Το συγκεκριμένο MMORPG μου έχει χαρίσει αρκετές αξιομνημόνευτες στιγμές, παρόλα αυτά την κορυφή την κατέχει η πρώτη φορά που καταφέραμε με το guild να σκοτώσουμε τον Ragnaros στο Molten Core raid. Ακόμα θυμάμαι τις κραυγές χαράς των συμπαικτών μου μέσω του Ventrillo, ενώ από τον ενθουσιασμό μας παραλίγο να ξεχάσουμε να κάνουμε loot το boss! Το κρυφτό με τα παιδάκια στο Windfall Island του The Legend of Zelda: The Wind Waker είναι μια ανάμνηση που μου έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μου επίσης. Αν και είναι κάτι μικρό και σχετικά ασήμαντο, είναι μια λεπτομέρεια που δείχνει πόσο ιδιαίτερη είναι αυτή η σειρά.

Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες στιγμές από video games; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Μπορείτε επίσης να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα