Press Start: Remakes και reboots

Ο... εκμοντερνισμός και η ολική επαναφορά αγαπημένων games.

Τα reboots και τα remakes παιχνιδιών υπάρχουν ως ιδέα εδώ και αρκετά χρόνια, παρόλα αυτά η μεγάλη "έκρηξη" της εισόδου τους στην αγορά έγινε στην προηγούμενη γενιά κονσολών και ειδικότερα στα τελευταία στάδια της ζωής τους.

Τα reboots αναφέρονται σε νέα games μιας υπάρχουσας σειράς παιχνιδιών τα οποία έχουν ως στόχο να επαναπροσδιορίσουν την ίδια

την σειρά, πολλές φορές αλλάζοντας την ολοκληρωτικά. Οι developers σε αυτή την περίπτωση ξεκινούν από το μηδέν και κρατώντας μόνο κάποια βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια δημιουργία τους (όπως οι χαρακτήρες και ένα μέρος της ιστορίας τους), προσπαθούν να την επαναφέρουν στο προσκήνιο προσθέτοντάς της νέα στοιχεία στο gameplay ή σε ακραίες περιπτώσεις παρουσιάζοντάς την μέσω μιας εντελώς διαφορετικής οπτικής, τόσο όσον αφορά το gameplay, όσο και το σενάριο της. Πρόσφατα παραδείγματα από reboots αποτελούν τα Tomb Raider και Thief.

Από την άλλη, τα remakes είναι ουσιαστικά ανανεωμένες εκδόσεις κάποιων games. Κρατάνε κατά βάση ανέπαφους τους βασικούς πυλώνες ενός παιχνιδιού όπου γίνονται μόνο κάποιες μικρές αλλαγές στους "περιφερειακούς" τομείς, με της εταιρείες ανάπτυξης να προσθέτουν επίσης επιπλέον levels και playable χαρακτήρες ή/και όπως είθισται να κυκλοφορούν games με ανανεωμένα γραφικά (HD remakes/remasters). Στα γνωστά remakes βρίσκουμε μεταξύ άλλων το Metal Gear Solid: Twin Snakes για το Gamecube της Nintendo που αποτελεί μια ανανεωμένη έκδοση του αυθεντικού Metal Gear Solid που κυκλοφόρησε για το PSone, το The Legend of Zelda: The Wind Waker HD για το Wii U και το πρόσφατο Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.

Προσωπικά είμαι υπέρ των remakes και των reboots, αρκεί αυτά να έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης και να μην κυκλοφορούν ως... αρπαχτές με σκοπό το γρήγορο κέρδος. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μάθουν οι νεότεροι gamers κάποιες παλαιότερες σειρές παιχνιδιών που δεν είχαν την τύχη να παίξουν όταν αυτές κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά. Θα ήθελα πολύ να κυκλοφορήσει ένα reboot ή έστω ένα HD remake των πρώτων δύο Dino Crisis καθώς και του Mario 64 καθώς τα θεωρώ εξαιρετικά games και θα είχε ενδιαφέρον να τα δούμε στις κονσόλες όγδοης γενιάς.

Εσείς είστε υπέρ των remakes και των reboots; Ποια σας άρεσαν και ποια σας απογοήτευσαν; Επίσης, ποια remakes/reboots θα θέλατε να δείτε να κυκλοφορούν και ποια όχι; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε και σχολιάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε επίσης να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic. Το θέμα αυτής της εβδομάδας ήταν επιλογή του μέλους eliminator.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα