PlayStation 4: Δοκιμή χειριστηρίου με βιομετρικούς αισθητήρες

Ένα φιλόδοξο σχέδιο της Sony που δεν ολοκληρώθηκε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο site Stuff, ο Mark Cerny, επικεφαλής σχεδιασμού του PlayStation 4, αποκάλυψε ότι η Sony σχεδίασε σε πειραματικό στάδιο ένα χειριστήριο το οποίο θα μπορούσε να ανιχνεύσει αν είστε ιδρωμένοι ή όχι κατά την διάρκεια του gaming. Οι συγκεκριμένοι βιομετρικοί

αισθητήρες υπήρχαν σε μια παλαιότερη έκδοση του DualShock 4 αλλά δεν συμπεριλήφθησαν στην τελική έκδοση του χειριστηρίου.

Συγκεκριμένα ο Mark Cerny αναφέρθηκε στην γαλβανική τεχνολογία η οποία είναι ικανή να διαισθανθεί την αγωγιμότητα του δέρματός σας ανά πάσα στιγμή με βάση το πόσο ιδρωμένα είναι κάποια μέρη του όπως τα πόδια σας. Επίσης συνέχισε λέγοντας ότι η Sony δοκίμασε μια τεράστια σειρά από πράγματα τα οποία μπορούσαν να βοηθήσουν να μετρηθεί η ηλεκτρική αντίδραση του δέρματος καθώς το ίδιο το project απαιτούσε μία μεγάλη έρευνα εις βάθος. Εν τέλει στράφηκαν σε κάποιες ομάδες ανάπτυξης παιχνιδιών για να αποσπάσουν την άποψή τους σχετικά με την χρησιμότητα της συγκεκριμένης δυνατότητας.

{youtube}wPeBWguyGjM|500|300{/youtube}

Ο συνολικός σχεδιασμός του DualShock 4 επίσης έγινε ομαλότερος και πιο βελτιωμένος για καλύτερη αίσθηση στα FPS καθώς κατά καιρούς η Sony έχει κατηγορηθεί ότι η σχεδίαση των προηγούμενων εκδόσεων του χειριστηρίου δεν ήταν και η ιδανικότερη για την συγκεκριμένη κατηγορία. Τέλος όπως είναι φυσικό προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες δοκιμές για την πίεση, την θέση και την αίσθηση των κουμπιών την οποία χαρακτήρισε "εξαιρετικά φυσική". Πρόκειται σίγουρα για μία "επαναστατική" προσπάθεια εκ μέρους της Sony η οποία θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν τελικά ενσωματωνόταν στο DualShock 4.

Δείτε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του DualShock 4 κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα