PlayStation 4: Blinking Blue Light of Death

Η Sony αντικαθιστά τα ελαττωματικά PS4. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/11/13] Το PS4 κυκλοφόρησε στην Αμερική την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά λανσαρίσματα στην βιομηχανία των video games πουλώντας μέσα λίγες ώρες περισσότερα από 1 εκατομμύρια κονσόλες. Εντούτοις, φαίνεται πως μία μεγάλη μερίδα

καταναλωτών προμηθεύτηκε DOA (Dead on Arrival) κονσόλες. Σε αυτές τις περιπτώσεις το PS4 αδυνατεί να στείλει σήμα στην τηλεόρασή σας και αντί για το χαρακτηριστικό λευκό φως λειτουργίας αναβοσβήνει με ένα μπλε φως.

Για την ώρα το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς το YouTube έχει πλημμυρίσει από σχετικά βίντεο και παράλληλα από τις 2000 περίπου κριτικές του προϊόντος στο Amazon οι 600 είναι αρνητικότατες. Μάλιστα η υπηρεσία υποστήριξης καταναλωτών της Sony ακόμα υπολειτουργεί, καθώς αρκετοί χρήστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρουν τα χρήματά τους πίσω ή να αντικαταστήσουν την προβληματική κονσόλα τους με μία νέα.

Δείτε το unboxing του PS4 από το GameWorld:

{youtube}6FGUceQcIyA|500|300{/youtube}

Η Sony αναγνωρίζει το πρόβλημα και γι' αυτό τον λόγο εξέδωσε τις εξής οδηγίες επίλυσής του στην επίσημη ιστοσελίδα της. Σύμφωνα με το troubleshoot guide λοιπόν το πρόβλημα οφείλεται σε τέσσερις πιθανούς λόγους: συμβατότητα με την τηλεόραση και θέματα με το τροφοδοτικό, το hardware ή τον σκληρό δίσκο αντίστοιχα. Η Sony λοιπόν σας προτείνει να αναβαθμίσετε το firmware της τηλεόρασής σας, να ελέγξετε το HDMI καλώδιο για τυχόν ζημιές και να σιγουρευτείτε ότι ο σκληρός δίσκος της κονσόλας δεν έχει μετατοπιστεί από την θέση του. Εάν δεν βρεθεί λύση μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το PS4 σε safe mode και να κάνετε update το software του.

[UPDATE: 20/11/13] Η Sony ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά ήδη τα ελαττωματικά PlayStation 4 σε όσους χρήστες έχουν πρόβλημα. Παρότι η κονσόλα ξεκίνησε με το 0,4% των μονάδων να εμφανίζει πρόβλημα, ο αριθμός αυτός βρίσκεται την δεδομένη στιγμή "Κάτω από το 1%" σύμφωνα με την Sony, η οποία κάνει ότι περνάει απ' το χέρι της για να ανταποκριθεί άμεσα και να τον ρίξει σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα.

Κάθε κονσόλα θυμίζουμε ότι καλύπτεται με εγγύηση, συνεπώς η εκάστοτε κατασκευάστρια εταιρεία έχει υποχρέωση να σας την αντικαταστήσει.

Το PS4 κυκλοφορεί στην Ευρώπη στις 29 Νοεμβρίου και στην Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου στην τιμή των 400 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα