Persona Q: Shadow of the Labyrinth

Κυκλοφορεί το φθινόπωρο στην Αμερική. Ανακοινώθηκε συλλεκτικό 3DS XL bundle. [UPDATE 3]

[Αρχική δημοσίευση: 20/12/13] Το Persona Q: Shadow of the Labyrinth αποτελεί spin-off της ομώνυμης σειράς και ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα μέσα από ένα teaser website της Atlus μαζί με το πολυαναμενόμενο Persona 5. H αλήθεια είναι πως η Ιαπωνική εταιρεία είχε αρχικά ανακοινώσει την κυκλοφορία ενός Persona για το 3DS πριν από τρία χρόνια περίπου

αλλά δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτό.

{youtube}yDDxBsRXp4U|500|300{/youtube}

Αξίζει να σημειωθεί ότι ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με έναν crossover τίτλο, στον οποίο πρωταγωνιστούν χαρακτήρες από το τρίτο και το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς Persona. Ένα επίσης ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι το gameplay ακολουθεί τα dungeon crawler πρότυπα των Etrian Odyssey που επίσης έχουν αναπτυχθεί από την Atlus.

{youtube}fv3_J9FqgD8|500|300{/youtube}

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σενάριο λαμβάνει χώρα στο λύκειο Yasogami, της πόλης Inaba, στην οποία διαδραματίζονταν τα γεγονότα του Persona 4. Οι κεντρικοί ήρωες παγιδεύονται στο λύκειο αυτό και θα πρέπει να μονομαχήσουν με διάφορα πλάσματα με στόχο να ανακτήσουν τις αναμνήσεις δύο καινούργιων χαρακτήρων που ονομάζονται Zen και Rei.

[UPDATE 21/2/14] To Ιαπωνικό περιοδικό Famitsu αποκάλυψε ορισμένες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Persona Q: Shadow of the Labyrinth. Σύμφωνα με αυτές λοιπόν για πρώτη φορά οι χαρακτήρες σας θα μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα περισσότερα από ένα Persona.

Επιπροσθέτως, το party σας θα αποτελείται από πέντε playable χαρακτήρες, οι οποίοι όπως έχουνε αναφέρει στο παρελθόν προέρχονται από τα Persona 3 και Persona 4. Εν τω μεταξύ, η διάταξη του party σας μέσα στην μάχη θυμίζει την αντίστοιχη των πρώτων κεφαλαίων της σειράς, καθώς στην "πρώτη" γραμμή τοποθετείτε τους melee χαρακτήρες και στην δεύτερη τους ranged. Επίσης, εδώ θα συναντήσουμε έναν νέο μηχανισμό ονόματι "Boost", ο οποίος ενεργοποιείται όταν εκμεταλλεύεστε τα weaknesses των αντιπάλων σας σε κάποιο element (φωτιά, πάγος, ηλεκτρισμό).

[UPDATE 27/2/14] H Atlus USA ανακοίνωσε ότι το προσεχές φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει στην Αμερική το Persona Q: Shadow of the Labyrinth. Κατόπιν αυτού είναι πολύ πιθανό μέσα στο 2014 να το δούμε και στην Ευρώπη.

{youtube}HdW_Y46DXiA|500|300{/youtube}

Το συγκεκριμένο crossover RPG, καθώς πρωταγωνιστούν σε αυτό χαρακτήρες από τα Persona 3 και Persona 4 αποτελεί το πρώτο κεφάλαιο της σειράς που κυκλοφορεί για κονσόλα της Nintendo. Σύμφωνα με την Atlus, το gameplay του θα είναι αρκετά διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει και θα ακολουθεί τα dungeon crawler πρότυπα της σειράς Etrian Odyssey. Το σενάριο θα λαμβάνει χώρα στο λύκειο Yasogami όπου σύμφωνα με τους αστικούς θρύλους της περιοχή όποιος ακούει τις καμπάνες του κεντρικού ρολογιού του σχολείου σύντομα βρίσκεται νεκρός. Κατόπιν αυτού οι ομάδες Specialized Extracurricular Execution Squad (Persona 3) και Midnight Investigation Team (Persona 4) καλούνται να αναλάβουν δράση.

[UPDATE 14/3/14] H Atlus ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός συλλεκτικού 3DS XL για το Persona Q: Shadow of the Labyrinth. Στο μπροστινό μέρος της κονσόλας συναντάμε το λογότυπο του Velvet Room (το δωμάτιο που κάνετε fuse και στρατολογείτε νέα Personas), ενώ στο πίσω μέρος απεικονίζονται όλοι οι χαρακτήρες από τα Persona 3 και Persona 4, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία:

To Persona Q: Shadow of the Labyrinth 3DS XL θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 5 Ιουνίου και η τιμή του ορίστηκε στα 25.380 γιεν (περίπου 180 ευρώ). Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ένα αντίτυπο του παιχνιδιού και το soundtrack σε CD. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Atlus σχετικά με την κυκλοφορία του σε Αμερική και Ευρώπη.

To Persona Q: Shadow of the Labyrinth θα κυκλοφορήσει στις 5 Ιουνίου στην Ιαπωνία και το φθινόπωρο του 2015 στην Αμερική για το 3DS. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία ευρωπαϊκής διάθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα