Hearthstone: Priest Guide

Κατακτήστε το ladder με το "Thief" deck.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του Goblin vs Gnomes expansion θα λέγαμε ότι υπήρχε ένα παγιωμένο σκηνικό, όσον αφορά τα ανταγωνιστικά decks του Hearthstone. Τους προηγούμενους μήνες πάντως είδαμε τα Priest decks να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις σε διάφορα επαγγελματικά τουρνουά και αρκετούς παίκτες να δείχνουν την προτίμησή τους στον Anduin. To γεγονός αυτό αν μη τι άλλο προκαλεί έκπληξη με δεδομένο ότι λίγο πριν την κυκλοφορία του Curse of Naxxramas, o Priest

θεωρούνταν -και όχι άδικα- ως το χειρότερο deck στο ladder.

Σε κάθε card game βέβαια, είτε μιλάμε για το Hearthstone, είτε για το δημοφιλές Magic: The Gathering, η έλευση ενός νέου expansion φέρνει τα πάνω κάτω στην σκηνή, αφού συναντάμε νέους μηχανισμούς, καινούργιες κάρτες, και νέα φονικά combos. Κάτι αντίστοιχο συναντάμε και στην περίπτωση του Priest, ο οποίος με τον Shrinkmeister αποκτά ένα πραγματικό πολυεργαλείο στο οπλοστάσιό του. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε ένα νέο deck που στηρίζεται στο εξαιρετικό synergy μεταξύ του Shrinkmeister, του Cabal Shadow Priest, του Shadow Madness και του Shadow Word: Pain.

Έλεγξε το tempo
To παρόν "Thief" deck δεν διαφέρει σημαντικά ως προς την φιλοσοφία του από τα βασικά control decks που είδαμε τους προηγούμενους μήνες. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η διαχείριση του tempo, καθώς ο σκοπός σας είναι από τους πρώτους κιόλας γύρους να αποκτήσετε το πάνω χέρι στην πατρίδα με cost efficient minions και με ευνοϊκά trades, κλέβοντας παράλληλα διάφορα ενοχλητικά minions του αντιπάλου σας. Φυσικά κάτι αντίστοιχο γίνονταν σε μεγάλο βαθμό και με το αρχετυπικό control deck, εντούτοις η προσθήκη του Shrinkmeister κάνει την διαφορά.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι προσφέρει αυτό το minion. Καταρχήν στα δύο mana έχουμε ένα 3/2 minion, κοινώς υπάρχει ήδη cost efficiency. Με το Battlecry ability τώρα ο Shrinkmeister δίνει -2 στο Attack σε ένα οποιοδήποτε minion στο ταμπλό. Η ιδιότητα αυτή σε πρώτη φάση μας επιτρέπει να κάνουμε ευνοϊκά trades με τον αντίπαλο μας, αλλά μας δίνει παράλληλα πρόσβαση σε διάφορα φονικά combos. Για παράδειγμα στα 8 mana με τον Cabal Shadow Priest μπορούμε να κλέψουμε οποιοδήποτε minion του αντιπάλου με Attack 4 και κάτω. Φανταστείτε λοιπόν ένα σκηνικό όπου ο αντίπαλος σας παίζει έναν Sludge Belcher ή κάποιο άλλο ενοχλητικό minion με taunt και εσείς του το κλέβετε.

Πέρα από τον Cabal Shadow Priest ο Shrinkmeister σας επιτρέπει να κλέψετε minions με Attack 5 και κάτω με το Shadow Madness. H τελευταία κάρτα ήδη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των Priest Decks, ιδιαίτερη την δεδομένη χρονική στιγμή όπου πολλά decks χρησιμοποιούν minions με Deathrattle. Με βάση τα παραπάνω εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει το synergy που υπάρχει και με το Shadow Word: Pain. Εν κατακλείδι, το βασικό πλεονέκτημα του Shrinkmeister είναι ότι σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε τα minions του αντιπάλου σας με Attack 4, καθώς πριν την έλευσή του δεν μπορούσατε να τα ακουμπήσετε με τα spells σας (Shadow Word: Pain, Shadow Madness, Shadow Word: Death), παρά μόνο με trades από τα minions σας.

Πιθανές προσθήκες
Εάν έχετε το απαραίτητο arcane dust στην κατοχή σας, θα σας προτείναμε να κάνετε craft τον Vol'jin, ένα legendary minion, το οποίο όχι μόνο πέφτει σχετικά νωρίς αλλά σας επιτρέπει να αλλάξετε το health του με αυτό ενός άλλου minion. Ειδικά απέναντι στο Handlock ή στα "θηρία" των Druid decks ο Vol'jin μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Ένα ακόμη minion που ταιριάζει στο playstyle του deck είναι και το Stampeding Kodo. To μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θέλετε να... μπουκώσει το deck σας με αρκετά 5 mana minions, καθώς θα έχετε πρόβλημα να διατηρήσετε το tempo.

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι το παρόν decklist βασίζεται καθαρά στην προσωπική άποψη του γράφοντα. Παρόλα αυτά, παρόμοια decks ήδη αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα ανταγωνιστικά τουρνουά, καθώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το εξαιρετικό synergy του Shrinkmeister με τις υπόλοιπες κάρτες του Priest.

Εσάς πως σας φαίνεται λοιπόν αυτό το deck; Το έχετε ήδη δοκιμάσει κι αν ναι ποιες είναι οι απόψεις σας; Για περισσότερη συζήτηση γύρω από το Hearthstone και το νέο expansion Goblin vs Gnomes επισκεφθείτε το σχετικό topic του forum του GameWorld.

Διαβάστε το review του Hearthstone: Heroes of Warcraft και δείτε πως θα βελτιώσετε τα decks σας με τις καλύτερες κάρτες του Curse of Naxxramas expansion.

Keywords
Τυχαία Θέματα