Guild Wars 2: Τα πρώτα bans

Ban σε 3.000 παίχτες πραγματοποίησε η ArenaNet.

Αν και το Guild Wars 2 έχει μόλις τέσσερις ημέρες κυκλοφορίας, έχει ξενικήσει πανηγυρικά την πορεία του προς την κορυφή αφού ο αριθμός των αντιτύπων που πουλήθηκαν ήταν πολύ μεγάλος. Η ArenaNet φοβήθηκε μήπως γεμίσουν οι servers και συμβούν γεγονότα παρόμοια με το Diablo III, οπότε αποφάσισε να σταματήσει τις διαδικτυακές πωλήσεις!

Αυτό το βήμα όχι μόνο έσωσε το παιχνίδι από το black out αλλά έδειξε ότι η εταιρία ενδιαφέρεται πιο πολύ για την εμπειρία των ήδη υπαρχόντων παιχτών παρά για το οικονομικό της κέρδος.

Το κύριο πρόβλημα όμως στέκεται στο exploit που βρήκαν και εκμεταλλεύτηκαν 3.000 άτομα με αποτέλεσμα η ArenaNet να τους κάνει ban. Το exploit αυτό βρισκόταν σε έναν NPC shopkeeper που πουλούσε δυνατά όπλα σε χαμηλές τιμές. Φυσικά αυτοί που το αντιλήφθηκαν νωρίς έκαναν ότι θα έκανε ο καθένας, αγοράσανε τεράστιες ποσότητες από αυτά τα όπλα και τα «σπάσανε» για να πάρουνε τα πολύτιμα υλικά που βρισκόντουσαν μέσα.

«Παίρνουμε στα σοβαρά το community και την ηθική ακεραιότητα της και θέλουμε να είναι σαφές ότι η σκόπιμη εκμετάλλευση του παιχνιδιού είναι απαράδεκτη» δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής του GW2, Chris Whiteside και συμπλήρωσε «Οι παίχτες που δέχτηκαν ban σίγουρα εκμεταλλεύονταν το παιχνίδι σκόπιμα». Ευτυχώς για αυτούς τους 3.000 παίχτες, το μόνιμο ban μπορεί να μετατραπεί σε ban 72 ωρών εάν ακολουθήσουν τις οδηγίες του Whitehead στο post του στο Reddit.

Εκτός αυτού, η ArenaNet μοίρασε ban 72 ωρών και σε άλλους 500 παίχτες του χρησιμοποιούσανε bots για ανέβουν level.

Διαβάστε το beta preview του GameWorld για το Guild Wars 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα