Gamescom 2013: Battlefield 4 και Titanfall

Τα δύο νέα FPS της EA αποκαλύπτονται!

Στα πλαίσια της Gamescom 2013 η Electronic Arts είχε την τιμητική της με την σχετική συνέντευξη τύπου στην οποία μας έδειξε gameplay videos από τα νέα της games. Την

press conference την είδατε live απ' το GameWorld όπως και την αντίστοιχη της Sony που ξεκινά σε λίγη ώρα.

Αξίζει να σταθούμε στα δύο First-Person Shooters τα οποία αναμένονται με ανυπομονησία από πολλούς από εσάς που είστε λάτρεις του είδους. Το πρώτο είναι το Titanfall και το δεύτερο το Battlefield 4. Αμφότερα θα κυκλοφορήσουν σε PC και όλες τις κονσόλες (πλην Wii U), αν και το Titanfall αναμένεται μόνο για PC και τις δύο κονσόλες της Microsoft, Xbox 360 και Xbox One. Aς δούμε όμως πιο αναλυτικά όσα παρουσιάστηκαν.

Titanfall
Ο Frank Gibeau, πρόεδρος της EA Labels, μας παρουσίασε ένα gameplay video με μάχες στο Titanfall. Τα γραφικά έδειχναν άκρως λεπτομερή με τη χρήση της Source engine της Valve, ενώ όπως θα διαπιστώσατε κι εσείς το frame rate ήταν κάπως πεσμένο. Οι μάχες στο Titanfall θα είναι μεγάλης έκτασης κι εκτός του ότι η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίζει μεγάλα mechs, θα έχει κι αυτή στην κατοχή της αντίστοιχα mechs.

Επίσης απ' ότι φαίνεται θα αιωρείστε με jetpacks απ' τη μία οροφή του κτιρίου στην άλλη, πράγμα που σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο gameplay, ιδιαίτερα στο online mode. Τα όπλα είναι σύγχρονα, από assault rifles μέχρι μπαζούκα, ενώ στο δεύτερο μισό του βίντεο θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε κι εσείς να ελέγξετε ένα mech και μάλιστα να χρησιμοποιήσετε τόσο τα γιγάντια όπλα του όσο και κάποια special weapons που μοιάζουν με EMP pulse.

{youtube}Lc8wUNYEP7I|500|300{/youtube}

Η δράση είναι ακατάπαυστη και περιλαμβάνει ακόμα και melee χτυπήματα στους εχθρούς, ενώ όσον αφορά στα mechs που θα ελέγχετε, απ' ότι φαίνεται θα μπορείτε να μπείτε τόσο μέσα στο mech όσο και πάνω από αυτό, πράγμα που θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στη συνεργασία μεταξύ δύο παικτών.

Το Titanfall θα κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του 2014 για PC, Xbox 360 και Xbox One.

Battlefield 4
Η παρουσίαση της EA έκλεισε με το Battlefield 4 απ' το οποίο είδαμε live gameplay. Η beta του αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου για PC, PS3 και Xbox 360. Η τελική έκδοση θυμίζουμε ότι θα έρθει την 1η Νοεμβρίου. Θα υπάρχουν μεγάλες μάχες με δεκάδες οχήματα, 64 παίκτες ταυτόχρονα, έναν commander σε κάθε στρατόπεδο κι όλα αυτά με σταθερά 60 frames το δευτερόλεπτο, όπως υπόσχεται η EA

{youtube}g94wtenMJQI|500|300{/youtube}

Η Electronic Arts διαφήμισε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Battlefield 4 το οποίο ονομάζει "Levelution". Χάρις σε αυτό, κάθε αγώνας σε έναν χάρτη θα είναι διαφορετικός αφού θα υπάρχουν κάθε φορά Dynamic maps, δηλαδή γεγονότα τα οποία θα εξελίσσονται διαφορετικά σε κάθε περίσταση. Δείτε το developer diary στο οποίο μιλούν οι game designers Fredrik Loving, Senior Jones και Marc Janas.

{youtube}CZQi4jOF3bw|500|300{/youtube}

Συνολικά θα κυκλοφορήσουν πέντε expansions για το Battlefield 4, ενώ όσοι το προπαραγγείλετε θα το παίξετε δύο εβδομάδες νωρίτερα (early access). Το πολυδιαφημισμένο νέο mode που φημολογούνταν ότι θα αποκαλυφθεί τελικά όντως παρουσιάστηκε. Θα ονομάζεται Obliteration και σε αυτό μία βόμβα θα εμφανίζεται σε τυχαία τοποθεσία και οι δύο ομάδες θα παλεύουν για να πάρουν την βόμβα και να την μεταφέρουν στη βάση του εχθρού ώστε να την ενεργοποιήσουν εκεί. Στην παρουσίαση της EA είδαμε τρέιλερ με αποσπάσματα από το gameplay του εν λόγω Obliteration mode. Ο χάρτης ονομάζεται Paracel Storm και σε αυτόν θα αναλαμβάνετε οχήματα όπως jet ski, οπλισμένες βάρκες ή ελικόπτερα.

{youtube}G_5v-_P_DWw|500|300{/youtube}

Εντύπωση επίσης προκάλεσε το παραπάνω τρέιλερ στο οποίο ένας...παππούς gamer είναι λάτρης του Battlefield 4. Κλασικό viral marketing βιντεάκι!

Το Battlefield 4 θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου για PC, PS3 και Xbox 360. Μέσα στο Νοέμβριο θα το δούμε στο Xbox One και μέσα στον Δεκέμβριο στο PlayStation 4. Οι ακριβείς ημερομηνίες των κονσολών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα