GameCore, loading και εγγραφές νέων χρηστών

Το νέο μενού του GameWorld για...hardcore gamers.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε παρατηρήσει μία αύξηση των items του κεντρικού μενού πάνω αριστερά, το οποίο με το μέγεθος που έχει άρχισε να "κατεβάζει" αρκετά χαμηλά το προφίλ χρήστη.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να "διασπάσουμε" το μεγάλο αυτό μενού και να μεταφέρουμε ορισμένες από τις επιλογές του σε ένα δεύτερο. Για να έχει κάποιο νόημα ο διαχωρισμός είχαμε ως σκέψη οι επιλογές αυτές να αφορούν τους...hardcore gamers, δηλαδή αυτούς που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα games και στο GameWorld!

Για το σκοπό αυτό ανοίξαμε ένα topic στο forum όπου ζητήσαμε την άποψή σας για την ονομασία του μενού αυτού. Η επικρατέστερη ήταν το "GameCore", παρότι αυτό μπορεί μελλοντικά να αλλάξει βάση των ψήφων σας (ή και να αφαιρεθεί τελείως).

Στο μενού GameCore θα βρείτε τις εξής επιλογές:
Blogs: Link προς τα blogs της Community σε περίπτωση που θέλετε να γράψετε την άποψή σας για κάποιο game ή να διαβάσετε τα κείμενα άλλων χρηστών.
Links εκπομπών: Σύνδεσμοι προς την εκπομπή Users, το GameWorld TV και το Mumble Voice Chat. Το δεύτερο και το τρίτο έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους καθώς στο Mumble συμμετέχετε ενεργά στις εκπομπές του GTV.
Προσφορές: Σε ποια καταστήματα και online shops θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών.
Πωλήσεις: Οι πωλήσεις των κονσολών και των σημαντικότερων games παγκοσμίως. Για να μιλάμε...με αριθμούς!
Top Users: Μια λίστα με τους κορυφαίους Users όλων των εποχών του GameWorld ή του μήνα που τρέχει.
Walkthroughs: Video Walkthroughs στα οποία τερματίζουμε games και σας βοηθάμε σε περίπτωση που έχετε κολλήσει σε κάποιο σημείο.

Ελπίζουμε να συμπαθήσετε το νέο αυτό μενού και να σας γίνει συνήθεια. Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε νέες προτάσεις/ιδέες για προσθαφαιρέσεις στα μενού του site.

Site Loading...
Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση στην επισκεψιμότητα του GameWorld.gr κι αυτό έχει επίδραση και στο loading του site, το οποίο ανά διαστήματα είναι μεγάλο (σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο server αργεί πάνω από 10" να ανταποκριθεί και ακολούθως συνεχίζει κανονικά). Όπως γνωρίζετε ήδη βρισκόμαστε σε Dedicated Server, ο οποίος είχαμε την εντύπωση ότι θα μας υπερκαλύψει. Σήμερα το GameWorld έχει πάνω από 2 εκατομμύρια Page Views το μήνα, η MySQL βάση του έχει βαρύνει αρκετά, ενώ ο όγκος των αρχείων λόγω της Community έχει φτάσει τα δεκάδες GB.

Την περίοδο αυτή ψάχνουμε έναν έμπειρο web admin ο οποίος θα βρίσκεται διαρκώς online για τις ανάγκες μας και θα μπορέσει να βρει ακριβώς το σημείο απ' όπου προέρχεται το πρόβλημα. Δυστυχώς όσο κι αν ακούγεται αστείο, ο web admin αυτός δεν έχει βρεθεί διότι πολύ απλά κανείς δεν συνδέεται μονίμως online σε Skype/MSN, κάτι που είναι βασική μας απαίτηση. Αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία και είναι πραγματικότητα. Το GameWorld ανακάλυψε τους web developers που έχει το 2010 και τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχε χάσει χρόνο και χρήμα με προγραμματιστές που δεν κατάφερναν να ανταποκριθούν, εξαφανίζονταν κ.ο.κ. Κάτι ανάλογο λοιπόν ισχύει και για τους web administrators. Σωστοί επαγγελματίες υπάρχουν ελάχιστοι στις μέρες μας.

Επί της ουσίας και για να μην μακρυγορούμε, θα εξετάσουμε το πρόβλημα στην πηγή του. Αν το θέμα του loading οφείλεται στο forum τότε θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε το phpBB για μια πιο σύγχρονη πλατφόρμα, το VBulletin, όσο κι αν αυτό στεναχωρήσει κάποιους (προφανώς κι εμάς τους ίδιους). Αν οφείλεται στον server τότε θα αλλάξουμε server. Μόλις έχουμε νεότερα για το συγκεκριμένο θέμα θα σας ενημερώσουμε. Η περίοδος των εορτών είναι η ιδανική σε περίπτωση που χρειαστεί το site να μείνει offline για λίγες ώρες, κατά προτίμηση φυσικά τα πρωινά του σαββατοκύριακου όπου ελάχιστοι είναι ξύπνιοι μετά τα...hangover. Προσωρινά έχουμε απενεργοποιήσει το YouTube module με τα τέσσερα νέα βίντεο για να δούμε αν θα βελτιωθεί η ταχύτητα του site. Άλλωστε τα νέα βίντεο μπορείτε να τα βλέπετε με μια εγγραφή στο κανάλι μας στο YouTube.

Εγγραφές νέων χρηστών
Ανά διαστήματα έχει παρατηρηθεί στο GameWorld προβλημα στις εγγραφές νέων χρηστών, ακριβώς επειδή το site βρίσκεται διαρκώς σε διαδικασία upgrade και διόρθωσης ορισμένων bugs. Τις τελευταίες ημέρες το κουμπί "Εγγραφή" δεν μπορούσε να επιλεγεί. Μόλις εντοπίσαμε το πρόβλημα ενημερώσαμε τους προγραμματιστές μας οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οφείλεται στο Facebook Connect. Ζητήσαμε λοιπόν να αφαιρεθεί προσωρινά το Facebook Connect ώστε να γίνονται κανονικά εγγραφές.

Κατά συνέπεια, αυτή την εβδομάδα θα κάνουμε upgrade στην τελευταία έκδοση του FBConnect και θα ζητήσουμε επίλυση του προβλήματος απ' τους web developers. Υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο το Facebook να συνεχίσει να "κόβει" την εφαρμογή, διότι ως γνωστόν θεωρεί το JomSocial (την πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε στην Community) ανταγωνιστική ως προς αυτό! Δεν αποκλείουμε λοιπόν την οριστική κατάργηση του FBConnect σε περίπτωση που το πρόβλημα λυθεί αρχικά αλλά επανέλθει αργότερα. Ο λόγος είναι ότι δεν επιθυμούμε να χάνουμε νέες εγγραφές στο site για κανένα λόγο.

Για τα όποια μικροπροβλήματα προκύψουν και ιδιαίτερα για τις εγγραφές νέων χρηστών, ζητούμε την κατανόησή σας καθώς επίσης και την άμεση αναφορά σας στο [email protected]. Στο ίδιο email μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας αν θέλετε να βοηθήσετε το site μας στον τομέα του Community Support.

Keywords
Τυχαία Θέματα