GTA: Παραλίγο να ακυρωθεί

Η "γέννηση" της σειράς και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Σε συνέντευξη που έδωσαν οι developers της Rockstar North (πρώην DMA Design) στην εφημερίδα The Guardian, αποκάλυψαν ότι το πρώτο Grand Theft Auto πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι τελικά να καταφέρει να κυκλοφορήσει.

Τεσσεράμισι χρόνια χρειάστηκαν για να αναπτυχθεί το GTA που κυκλοφόρησε τελικά το 1997 για PC και PlayStation.

"Οι σεναριογράφοι και οι level designers δεν ακολουθούσαν την ίδια πορεία, οπότε αυτό που είχαμε ήταν ένα ασταθές και κακό game χωρίς λογική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Gary Penn, παραγωγός και διευθύνων σύμβουλος της DMA Design, που μπήκε στην ομάδα για να την βοηθήσει να τα φέρει εις πέρας. Ο Penn συνέχισε λέγοντας ότι το GTA ακυρώθηκε πολλές φορές, καθώς η ομάδα προγραμματισμού πάλευε να μετατρέψει το όραμά της σε ένα διασκεδαστικό open world παιχνίδι. "Κάθε εβδομάδα μας ζητούσαν να σταματήσουμε την ανάπτυξη του Grand Theft Auto και έπρεπε να τους πείσουμε να μας αφήσουν να συνεχίσουμε, επειδή είχαμε την πίστη ότι θα τα καταφέρουμε".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

{youtube}fKzT9A7cXv8|500|300{/youtube}

Τι θα γινόταν άραγε αν το Grand Theft Auto δε κυκλοφορούσε ποτέ; Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας των video games θα ήταν εντελώς διαφορετικό. Πολλά open world Action games έχουν στηριχθεί επάνω στη συνταγή του GTA, όπως τα Saints Row IV, Just Cause 2, Watch Dogs και Sleeping Dogs, ενώ έχει αφήσει την "κληρονομιά" του και σε άλλες κατηγορίες παιχνιδιών. Ευτυχώς ο Gary Penn και η ομάδα του κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους και να μας χαρίσουν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία των video games.

Το Grand Theft Auto V, το νέο κεφάλαιο της διάσημης σειράς και το πιο αναμενόμενο ίσως game για φέτος κυκλοφορεί σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, για PS3 και Xbox 360.

Keywords
Τυχαία Θέματα