Call of Duty: Black Ops 2 Revolution

Ένα DLC που καλύπτει όλα τα γούστα.

Παρόλο που το Call of Duty: Black Ops 2 βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων από τις 13 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου, το πρώτο DLC άργησε κάνει την εμφάνισή του. Ονομάζεται Revolution και κυκλοφόρησε

στις 28 Φεβρουαρίου για PC, PS3 και Xbox 360. Περιλαμβάνει νέα multiplayer maps, ένα καινούριο όπλο και άλλα πολλά που θα διαβάσετε στην συνέχεια του άρθρου μας.

Τα Multiplayer Maps και το Peacekeeper
Στο Multiplayer θα βρείτε τέσσερις καινούριους χάρτες στους οποίους μπορείτε να παίξετε διάφορα είδη αγώνων, με το Team Deathmatch και Domination να ξεχωρίζουν από τα άλλα. Ο πρώτος χάρτης ονομάζεται Hydro και σας μεταφέρει σε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πακιστάν. Σαν μέρος είναι περίπλοκο αφού θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας στο να μην σας σκοτώσουν οι εχθροί και να κοιτάτε κάθε πιθανή γωνία καθώς τα μέρη για κρυψώνα είναι πολλά. Εκτός όμως από το συνηθισμένο σας task, θα πρέπει να δώσετε προσοχή γιατί σε ένα σημείο του φράγματος κάθε λίγο βγαίνει νερό με μεγάλη φόρα το οποίο σκοτώνει όποιον πετύχει.

Ο επόμενος χάρτης και ένας από τους καλύτερους στο παιχνίδι, είναι ο Downhill που βρίσκεται σε ένα χιονοδρομικό κέντρο στις Γαλλικές Άλπεις. Σε αυτό το μέρος δεν θα σας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διακρίνετε τους αντιπάλους αφού η μαύρη στολή κάνει αντίθεση με το άσπρο τοπίο, διευκολύνοντάς εσάς αλλά… και την δουλειά των snipers ταυτόχρονα. Παρόλα αυτά θα πρέπει να προσέχετε πολύ να μην σας πατήσει το τελεφερίκ που περνάει κάθε λίγο κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια σας γιατί θα ακολουθήσει και εδώ instant death.

Το Mirage είναι το νέο πολυτελές μέρος για να ξοδέψετε τις σφαίρες σας ακριβώς όπως τα Plaza και Highjacked, χάρτες που βρίσκονταν στο Black Ops 2 από την αρχή. Τοποθετημένο στην έρημο Gobi, αυτή η μεγάλη βίλα έχει καταστραφεί από την αμμοθύελλα και φυσικά από τα πυρά! Ως χάρτης δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει όπως π.χ κρυφά μέρη για snipers ή κοφτές γωνίες, παρά μόνο ένα ωραίο τοπίο. Από ότι είδαμε, δεν προτιμάται από τους παίχτες στο matchmaking και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε αφού ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει τίποτα καινούριο να προσφέρει.

Ο τελευταίος και πιο παιχνιδιάρης χάρτης είναι ο Grind ο οποίος βρίσκεται σε ένα πάρκο για skate στο Venice Beach της California. Το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο από των άλλων, οι κρυψώνες πολλές και τα μέρη για ενέδρα άπειρα. Παρόλα αυτά, το μέγεθός του δεν ενδείκνυται για Domination αφού είναι μεγάλο και μπορεί να κουράσει, είναι όμως το κατάλληλο μέρος για Team Deathmatch Kill ή Confirmed. Ανάμεσα στους άλλους, αυτός είναι ο χάρτης που οι περισσότεροι επιλέγουν να παίξουν.

Κάτι πολύ θετικό είναι ότι όσοι αγοράσετε το Revolution θα ξεκλειδώσετε ένα νέο όπλο, το Peacekeeper. Πρόκειται για ένα SMG (Sub Machine Gun) το οποίο είναι εύχρηστο και γρήγορο όπως όλα τα SMGs άλλα έχει ταυτόχρονα την ακρίβεια και την εμβέλεια ενός Assault Rifle. Θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο σαν όπλο εάν το rate of fire του ήταν λίγο πιο υψηλό. Το μικρό αυτό ελάττωμα καλύπτεται εύκολα μόλις ξεκλειδώσετε τις full metal jacket σφαίρες, δηλαδή εκείνες που κάνουν περισσότερο damage από τις κανονικές.

World of Zombies
Το Call of Duty: Black Ops 2 έχει ταυτιστεί με το zombie survival το οποίο είναι στοιχείο που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το DLC pack. Μέσα του λοιπόν θα βρείτε ένα νέο μεγάλο map για να εξερευνήσετε και ένα zombies mode που αντιστρέφει τους μέχρι τώρα κανονικούς ρόλους. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις νέες αυτές προσθήκες, όχι γιατί δεν μας αρέσουν τα νέα zombie maps, αλλά γιατί περιμέναμε κάτι καλύτερο.

Ο καινούριος χάρτης στο zombies mode ονομάζεται Die Rise και είναι τεράστιος με όλη την σημασία της λέξης. Υποτίθεται ότι βρίσκεστε πάνω σε ουρανοξύστες που πέφτουν αργά και θα πρέπει να πηδήξετε σε άλλο κτήριο όσο περνάει η ώρα. Στην αρχή θα ξεκινήσετε σε ένα μέρος που έχει τρεις πόρτες που κλείνουν με barricades, δηλαδή φράγματα τα οποία τα zombies συνήθως καταστρέφουν για να εισέλθουν στο χώρο σας. Στο ταβάνι βρίσκεται ένα άνοιγμα από το οποίο μπαίνουν όσα zombies θέλουν αλλά δυστυχώς δεν μπορείτε να τα σταματήσετε από το να μπουν χτίζοντας κάποιο barricade εκεί. Αυτό κατά την άποψή μας είναι μεγάλο fail, πρώτον γιατί όσες πόρτες και αν κλείσετε τα zombies θα μπορούν να μπουν στο ασφαλές μέρος σας και δεύτερον γιατί κινδυνεύετε να σας επιτεθούν χωρίς να το περιμένετε αφού δεν θα έχετε ακούσει να σπάει κάποια πόρτα προηγουμένως! Τα περιστατικά αυτά θα τα δείτε να συμβαίνουν πολλές φορές όσο προχωράτε στα ενδότερα του χάρτη.

{youtube}IEO8K677cvU|400|300{/youtube}

Οι πόρτες που μπορείτε να ανοίξετε είναι περισσότερες από το συνηθισμένο και αρκετές φορές θα νιώσετε ως «ανόητοι» όταν θα ξοδέψετε τους πόντους σας για να ανοίξετε πόρτες από δωμάτια που δεν έχουν τίποτα σημαντικό μέσα. Το όλο μυστικό είναι το να βρείτε το power room, δηλαδή τα δωμάτιο στο οποίο θα ανοίξετε τον ηλεκτρισμό. Αυτό θα σας επιτρέψει όχι μόνο να βλέπετε που πατάτε αλλά και να κατασκευάσετε το Wonder Gun που είναι ένα όπλο πολύ πιο δυνατό από τα άλλα. Το όπλο αυτό δεν το κερδίζετε από το κουτί όπως γινόταν με τα Wonder Weapons στο πρώτο Black Ops, αλλά θα πρέπει να μαζέψετε τέσσερα κομμάτια από διάφορα αντικείμενα και να τα συνδυάσετε μαζί ώστε να το δημιουργήσετε. Σε περίπτωση που παίζετε με άλλους τρεις φίλους σας (συνολικά χωράνε μέχρι τέσσερις παίκτες) τότε δεν είναι ανάγκη να βιαστείτε να φτιάξετε το Wonder Gun, αν όμως παίζετε μόνος θα διαπιστώσετε πόσο χρήσιμο είναι ειδικά όταν δείτε πόσα πολλά είναι τα zombies που έρχονται σε κάθε round.

Το νέο game mode που βρίσκεται στον χάρτη Dinner, ονομάζεται Turned και είναι αυτό που περιγράφει ο τίτλος, δηλαδή θα είναι η σειρά σας να γίνετε ζόμπι! Το lobby χωράει τέσσερις παίχτες και όταν ξεκινήσει το παιχνίδι, οι τρεις από αυτούς θα γίνουν zombies και ο ένας θα είναι άνθρωπος. Τα zombies έχουν πέντε λεπτά στη διάθεσή τους για να βρουν το αντίδοτο που θα τους κάνει καλά και προκειμένου να το βρουν θα πρέπει να σκοτώσουν τον άνθρωπο και να ψάξουν καλύτερα.

Το αν θα είστε zombie ή άνθρωπος στην αρχή είναι καθαρά θέμα τύχης και δεν εξαρτάται από το level σας ή οτιδήποτε άλλο. Αν παίξετε ως zombie, θα δείτε ότι έχετε μεγάλη ταχύτητα στο περπάτημα και υπερφυσική ταχύτητα στο τρέξιμο ενώ όταν βρείτε τον στόχο, θα μπορείτε να χτυπήσετε πατώντας το L1 και το R1. Σε περίπτωση που καταφέρετε να σκοτώσετε τον μοναδικό άνθρωπο, θα πάρετε εσείς την θέση του μέχρι να… σας σκοτώσει κάποιος άλλος.

Αν παίξετε ως άνθρωπος θα έχετε ένα όπλο στην διάθεσή σας και θα πρέπει να σκοτώσετε τα υπόλοιπα τρία zombies. Κάθε φορά που σκοτώνετε από ένα, το όπλο σας θα αλλάζει και θα παίρνετε ένα άλλο στην τύχη. Στην αρχή θα πάρετε ένα revolver, μετά ένα shotgun, αργότερα ένα τρίσφαιρο assault rifle, ενώ εκεί που δεν θα το περιμένετε θα μείνετε με το M1911 το οποίο είναι ένα αρχικό πιστόλι και πολύ αδύναμο. Πολλοί όταν κάνουν spawn σαν άνθρωποι διαλέγουν να γίνουν campers και να πυροβολάνε τις απειλές από ένα ασφαλές σημείο οπότε το να μείνουν ξαφνικά με ένα πιστολάκι είναι καλό για να υπάρχει fair play.

Αξίζει η αγορά τελικά;
Παρότι το Call of Duty: Black Ops 2 Revolution είναι το πρώτο DLC για το Black Ops 2, έχει αρκετό υλικό και πολλά πράγματα να κάνετε. Στο multiplayer έχετε τέσσερις νέους χάρτες και ένα καινούριο SMG. Στα Zombies θα περάσετε αρκετές ώρες παίζοντας στο Die Rise και στο Turned, στα οποία αν αποφασίσετε να τα δοκιμάσετε με φίλους, θα περάσετε σίγουρα καλά αφού είναι διασκεδαστικά λόγω της συχνής αλλαγής μεταξύ των όπλων και των τοπίων. Το υλικό είναι αδιαμφισβήτητα αρκετό για να καλύψει όλα τα γούστα. Το μόνο που μένει να αποφασίσετε πριν προβείτε στην αγορά είναι το κατά πόσο σας αρέσει το περιεχόμενο. Αν έχετε αγοράσει το Season Pass τότε θα μπορέσετε να κατεβάσετε το Revolution δωρεάν. Σε αντίθετη περίπτωση, το κόστος του είναι 15 ευρώ σε PC και PS3, ενώ κοστίζει 1.200 Microsoft Points για την έκδοση του Xbox 360.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Black Ops II από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα