Aκυρωθέν Star Wars με πρωταγωνιστή τον Darth Maul

Δείτε βίντεο και concept art από το... άτυχο project.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και ένα βίντεο που διέρρευσε, ένα Star Wars game με πρωταγωνιστή τον Sith Lord Darth Maul από την ταινία Star Wars: Episode I - Τhe Phantom Menace ήταν υπό ανάπτυξη για περίπου οκτώ μήνες. Η ύπαρξη του ακυρωθέντος παιχνιδιού αποκαλύφθηκε

από το περιοδικό GameInformer, ενώ κυκλοφόρησε παράλληλα και ένα βίντεο με πλάνα από το gameplay του στο YouTube.

Η ανάπτυξη του εν λόγω project ξεκίνησε στα τέλη του 2010 από την Red Fly Studio, η οποία είχε εργαστεί και στο port για το Wii του Star Wars: The Force Unleashed 2. Αρχικά ήταν προορισμένο για Nintendo-exclusive, αλλά στην συνέχεια το παιχνίδι πέρασε και στα PC, PlayStation 3, Wii U και Xbox 360.

Όμως η Red Fly Studio δεν ήταν ενήμερη σχετικά με διάφορα θέματα και τελικά ο ίδιος ο George Lucas ζήτησε στη μέση των εργασιών του development την μεταλλαγή του project σε μια " ταινία τύπου buddy cop" εμπειρία, με πρωταγωνιστές τον Darth Maul και τον Darth Talon. Στην συνέχεια η LucasArts έκοψε κάθε επικοινωνία με την Red Fly Studio και το παιχνίδι εγκαταλείφθηκε διά παντός. Όπως και να έχει, θαυμάστε και εσείς τον πιο coοl "κακό" (μετά τον Dath Vader) του σύμπαντος του Star Wars στο βίντεο με τα -πολύ πρώιμα- πλάνα από το gameplay:

{youtube} Q0SKu3s3Pxw|500|300{/youtube}

Κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε επίσης να δείτε concept art που δημοσίευσε το GameInformer από τον συγκεκριμένο τίτλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα