Το πρόβλημα με το drift σε Joy-Con οφείλεται σε σχεδιαστικό λάθος

Μια σημαντική νέα μελέτη της ομάδας καταναλωτών Which? του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περιβόητο πρόβλημα του Joy-Con drift του Nintendo Switch πιθανότατα προκαλείται από μηχανικό σφάλμα, υποδεικνύοντας θεμελιώδη σχεδιαστικά ελαττώματα.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι πλαστικές πλακέτες κυκλωμάτων του Joy-Con παρουσίασαν αξιοσημείωτη

φθορά στα σημεία επαφής του joystick slider, παρόλο που χρησιμοποιήθηκαν μόνο για μερικούς μήνες. Αυτή η φθορά είναι που τελικά οδηγεί στο φαινόμενο του drift.

Επιπλέον, βρέθηκε σκόνη, σε συνδυασμό με άλλους ρύπους, στα εσωτερικά εξαρτήματα του μοχλού του Switch, παρά τις προσπάθειες της Nintendo να στεγανοποιήσει τα συγκεκριμένα σημεία.

Η μελέτη επέκρινε επίσης το χειρισμό της κατάστασης από τη Nintendo, όσο αφορά την αντιμετώπιση των καταναλωτών που επηρεάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το ινστιτούτο ζήτησε από τη Nintendo να παράσχει ένα σχέδιο αποζημίωσης ή επιστροφής χρημάτων για οποιονδήποτε καταναλωτή του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να αποδείξει ότι αγόρασε νέο Joy-Con προκειμένου να αντικαταστήσει κάποιο ελλατωματικό λόγω drift από το 2017 και μετά. Ζήτησε επίσης από τη Nintendo να προσφέρει δωρεάν μια επισκευή ή αντικατάσταση άνευ ορών όλων των Joy-Con που έχουν αναπτύξει drift από το 2017 και έπειτα.

Σε απάντηση στη παραπάνω μελέτη, η Nintendo εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: “Το ποσοστό των Joy-Con που έχουν αναφερθεί ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναλογικό stick στο παρελθόν είναι μικρό και κάνουμε συνεχείς βελτιώσεις στο αναλογικό stick των Joy-Con από την κυκλοφορία τους το 2017. Περιμένουμε από όλο το υλικό μας να λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί και, αν κάτι υπολείπεται αυτού του στόχου, ενθαρρύνουμε πάντα τους καταναλωτές να επικοινωνούν με την υποστήριξη πελατών της Nintendo, η οποία θα χαρεί να επιλύσει τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τα αναλογικά sticks των Joy-Con, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων όπου η εγγύηση μπορεί να μην ισχύει πλέον”.

The post Το πρόβλημα με το drift σε Joy-Con οφείλεται σε σχεδιαστικό λάθος appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα