Συνεχίζεται η εμπορική επιτυχία του Nintendo Switch

Με το Animal Crossing να βρίσκεται στις 22.4 εκ. πωλήσεις.

Έπειτα από σχετική ανακοίνωση, η Nintendo έκανε γνωστό ότι έχουν πουληθεί συνολικά στην αγορά 67,08 εκατομμύρια κονσόλες Nintendo Switch, με τα τελευταία 5,68 εκατομμύρια πωληθέντα τεμάχια να καταγράφονται εντός του πρώτου τριμήνου από το τρέχον οικονομικό έτος της ιαπωνικής εταιρείας, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 166% στις πωλήσεις της κονσόλας από χρόνο σε χρόνο.

Όσον αφορά στο τμήμα του

software, η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος, φανερώνοντας αύξηση 123% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ενώ τα έσοδά της από την ψηφιακή πώληση παιχνιδιών είδαν αύξηση της τάξης του 230% από έτος σε έτος.

Το Animal Crossing: New Horizon πούλησε επιπλέον 10 εκατομμύρια αντίτυπα στα πλαίσια του ίδιου τριμήνου, ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών πωληθέντων αντιτύπων του στα 22,4 εκατομμύρια, ορόσημο που σημειώθηκε από το νέο τίτλο της Nintendo σε μόλις τέσσερις μήνες από την εμφάνισή του στην αγορά. Επί του παρόντος, ο αριθμός των πωληθέντων αντιτύπων του εν λόγω παιχνιδιού υπερβαίνει ήδη εκείνο των Smash Bros. Ultimate, Super Mario Odyssey και The Legend of Zelda: Breath of the Wild, με το Mario Kart 8 Deluxe να αποτελεί εξαίρεση, καθώς πούλησε 26,7 εκατομμύρια αντίτυπα.

Επιπροσθέτως, τα Pokémon Sword and Shield σημειώνουν 18,2 εκατομμύρια πωλήσεις, αποτελώντας την τρίτη σε σειρά πιο επιτυχή κυκλοφορία Pokemon όλων των εποχών, με το Ring Fit Adventure να έχει πουλήσει 4 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ τα Xenoblade Chronicles Definitive Edition και Clubhouse Games: 51 Worldwide Classics βρίσκονται στο 1 εκατομμύριο πωλήσεις το κάθε ένα.

Τέλος, η Nintendo αναφέρει πως η παραγωγή του Nintendo Switch έχει πλέον "σχεδόν αποκατασταθεί", έπειτα από την επίδραση της πανδημίας του COVID-19, με τα αποθέματα σε ορισμένες χώρες να βρίσκονται ακόμα σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.

switch
Keywords
Τυχαία Θέματα