Στον "πάγο" η σειρά Mass Effect;

Ενώ υποβαθμίζεται ο ρόλος της BioWare Montreal.

Σύμφωνα με πηγές του Kotaku μέσα από τη BioWare, η EA φαίνεται να τοποθετεί στον "πάγο" για την ώρα τη sci-fi σειρά Mass Effect. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επόμενος τίτλος τίτλος Mass Effect, αλλά ότι οι φίλοι της σειράς ίσως χρειαστεί να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι την επόμενη κυκλοφορία. Θυμίζουμε ότι το Mass Effect: Andromeda κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου του έτους που διανύουμε, δίχασε αρκετά τους reviewers αλλά και τους ίδιους τους παίκτες -τόσο με τη γραφή του όσο και με τα προβλήματα στο animation του- ενώ συγκρεκριμένα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε λιγότερα φυσικά αντίτυπα από τον προκάτοχό του, το Mass Effect 3.

Όσον αφορά τη BioWare Montreal, πηγές αναφέρουν ότι το studio θα υποβαθμιστεί και θα αποκτήσει βοηθητικό ρόλο σε projects άλλων studio της EA. Τον προηγούμενο μήνα αρκετά μέλη της BioWare Montreal μεταφέρθηκαν στην EA Motive ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του Star Wars Battlefront II. Οι εργαζόμενοι που παρέμειναν στο studio, θα συνεχίσουν να εργάζονται επάνω στο multiplayer mode του Andromeda ενώ θα συμμετάσχουν και στην ανάπτυξη του άλλου ενεργού project της Bioware, με την κωδική ονομασία "Dylan", για το οποίο περισσότερα αναμένονται να γίνουν γνωστά κατά τη διάρκεια του EA Play 2017. Στο παρελθόν η Bioware Montreal είχε βοηθήσει στην ανάπτυξη DLC περιεχομένου για τα Mass Effect 2 και 3 ενώ το Mass Effect: Andromeda ήταν ο πρώτος τίτλος που ανέπτυξε το studio, με βοήθεια από τη BioWare Austin και Edmonton, με την τελευταία να είναι η δημιουργός της αρχικής τριλογίας Mass Effect.

Ο Yanick Roy, studio director της BioWare Montreal, σε επιστολή που έστειλε στο Kotaku δήλωσε ότι τα studio της EA είναι γεμάτα ταλέντο και χαίρεται που θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσά τους, σε σημαντικά projects. Παράλληλα, τόνισε ότι τα μέλη της BioWare μοιράζονται τον ίδιο χώρο με εκείνα της Motive και θα την βοηθήσουν στα ενεργά project της. Κλείνοντας, ανέφερε ότι η BioWare θα έχει σημαντικές κυκλοφορίες τα επόμενα χρόνια.

pcps4xbox one
Keywords