Σκέψεις για υιοθέτηση συνδρομητικού μοντέλου σε τίτλους της EA

Ο CEO της EA εκφράζει την άποψή του για το μέλλον του gaming.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι ετήσιες κυκλοφορίες των αθλητικών τίτλων είναι μία βασική πηγή εσόδων για την Electronic Arts, όμως από ότι φαίνεται η εταιρία ήδη εξετάζει το μέλλον αυτών των κυκλοφοριών. Σε συνέντευξή του στο Bloomberd, ο Andrew Wilson, CEO του μεγάλου publisher, υποστήριξε ότι δεν είναι απίθανο να εγκαταλειφθεί αυτό το μοντέλο ετήσιων κυκλοφοριών και να αντικατασταθεί με ένα νέο, στο οποίο οι παίκτες θα μετατραπούν σε συνδρομητές και οι αθλητικοί τίτλοι σε υπηρεσίες. Ένα αντίστοιχο μοντέλο έχει ήδη γίνει υιοθετηθεί στις αγορές της Κορέας και Κίνας, με την EA να εξελίσσει αθροιστικά τους τίτλους μέσα από συχνά updates, ενώ μεγάλες αλλαγές στον κώδικα γίνονται διαθέσιμες -πάλι μέσω updates- ανά τέσσερα χρόνια.

Ο Wilson υποστήριξε ότι η εξάπλωση του διαδικτύου και η αύξηση των πωλήσεων ψηφιακών εκδόσεων τίτλων έχουν δώσει πλέον τη δυνατότητα στην εταιρία να "στέλνει" εύκολα τα νέα κομμάτια κώδικα στους παίκτες όλου του κόσμου γρήγορα, χωρίς να είναι απαραίτητες οι ετήσιες κυκλοφορίες, κάνοντας το μοντέλο "live services" πιο πρακτικό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ότι το συνδρομητικό και streaming μοντέλο έχει επηρεάσει έντονα άλλα μέσα όπως η μουσική, οι ταινίες και τα βιβλία, έτσι είναι θέμα χρόνου να έχει αντίστοιχες επιπτώσεις και στην gaming βιομηχανία.

Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά μέσα, αναφέροντας ως παράδειγμα πως η ακρόαση ενός κομματιού δουλεύει με τον ίδιο τρόπο είτε αυτή γίνεται στο αυτοκίνητο ενός ατόμου, είτε στο κινητό του είτε στο ηχοσύστημά του, ενώ αντιθέτως ένας παίκτης του τίτλου Madden λαμβάνει διαφορετική εμπειρία όταν αυτός παίζει για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία τηλεόραση 60 ιντσών, σε σχέση με τον αντίστοιχο παίκτη που έχει σύντομα play sessions στην έκδοση του τίτλου για smartphones. Επιπλέον ο Wilson αναφέρθηκε στο ότι αν και αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο μοντέλο στην αγορά τίτλων για smartphones είναι η παροχή free to play παιχνιδιών, η εταιρία βλέπει ότι οι χρήστες έχουν αποδεχθεί-"αγκαλιάσει" το συνδρομητικό μοντέλο εφαρμογών όπως αυτό των Neflix και Spotify. Έτσι εξετάζεται από την EA ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το μοντέλο και για τα παιχνίδια της εταιρίας.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι νέες τεχνολογίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και o γεωγραφικός εντοπισμός δίνουν πολλές ευκαιρίες στους developers να ενοποιήσουν ψηφιακή και πραγματική ζωή, δίνοντας ως παραδείγματα την λήψη in-game βραβείων από έναν παίκτη του The Sims ανάλογα με τα προϊόντα που έχει στο πραγματικό του ψυγείο την ώρα που παίζει, ή την λήψη online πόντων στο FIFA αν ο παίκτης πηγαίνει και σε πραγματικές προπονήσεις πριν παίξει. Κλείνοντας ανάφερε ότι δεν απέχει πολύ η στιγμή που τα βιντεοπαιχνίδια θα μετατραπούν από μία ξεχωριστή και διακριτή ασχολία σε ένα αδιάκριτο και υποσυνείδητο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game Over