Η ΕΑ εξαγοράζει τη Respawn Entertainment

Ενώ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νέο τίτλο Titanfall.

Η ΕΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου πως έχει φτάσει σε συμφωνία με τη Respawn Entertainment με σκοπό την εξαγορά της δεύτερης. Στην ίδια ανακοίνωση έγινε γνωστό πως το studio ετοιμάζει ένα καινούριο παιχνίδι Titanfall καθώς και έναν τίτλο για VR και ένα action Star Wars παιχνίδι, το οποίο επιμελείται ο Creative Director του God of War 3,

Stig Asmussen.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Respawn Entertinment, Vince Zampella, δήλωσε ότι στόχος του studio ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα με ταλαντούχους ανθρώπους από τη βιομηχανία και πως ήρθε η στιγμή να ενωθούν με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο έτσι ώστε να έχουν την υποστήριξη αλλά και τις υποδομές για μια μακροχρόνια επιτυχία. Επιπλέον, τόνισε ότι η κουλτούρα και το ελεύθερο δημιουργικό πνεύμα της εταιρίας δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την κίνηση.

Το ποσό που καλείται να πληρώσει η ΕΑ είναι $151 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, $164 εκατομμύρια σε μετοχές προς τους εργαζομένους, σε διάστημα τεσσάρων ετών, καθώς και $140 εκατομμύρια bonus ανάλογα με την εμπορική επιτυχία μη ανακοινωμένων project μέχρι το τέλος του 2022.

ps4xbox onepc
Keywords
Τυχαία Θέματα